[#1] Multirow Bookmarks pod windą.
Kiedyś działało takie extensions na przeglądarce Opera, gdy przestało to przeszedłem na FireFox, ale tam też to "uwalili".

Zna ktoś jakieś proste rozwiązanie jak odzyskać taką funkcjonalność pod FireFox? Albo mniej proste, ale sprawdzone?

Pisałem na forum Mozilli dawno temu, ale nic z tego nie wynikło, tak jakby wszyscy się przed tym bronili "ręcami i nogami"

----edit

Są chyba jakieś skrypty pod chrome, i na siłę używane pod FireFox, ale pytam w sensie czy może ktoś używa i potwierdzi że działa, bo ja poległem

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2024 04:23:24 przez karolb
[#2] Re: Multirow Bookmarks pod windą.

@karolb, post #1

#umniedziała.
https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/blob/master/chrome/multi-row_bookmarks.css

wystarczy zgodnie z instrukcjami ustawić toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets na true, utworzyć chrome/userChrome.css w katalogu profilu zgodnie z instrukcjami i zrestartować firefoxa. W pliku powinno być:

@import url("multi-row_bookmarks.css");

(zakładając, że ten css też mieści się w katalogu chrome).

tylko ten scrollbar w bookmarkach coś się pierdzieli - kiedy próbuję przesunąć go z przytrzymanym przyciskiem, zamiast tego zmienia mi rozmiar okna. Działa tylko scrollowanie rolką (notabene, wkurwiającą rzeczą jest brak takiej funkcji w windowsowym taskbarze (w win10). Albo może jego też da się tak scrollować, tylko z jakąś magiczną kombinacją klawiszy?).

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2024 06:21:36 przez snajper
[#3] Re: Multirow Bookmarks pod windą.

@snajper, post #2

Zrobiłem wg opisu na stronie co podlinkowałeś, restart i..... nie działa.

Następnie zrobiłem wg tego video (prościej chyba się nie da) : https://youtu.be/O10tnlsbwUk

I też nie działa :)

Mam win10, czyli ten na którym musi działać bez problemu, firefox 128.0.

[#4] Re: Multirow Bookmarks pod windą.

@karolb, post #3

Zrobiłem to samo co na filmiku na LinuxMint i FireFox 108.0.1.

Działa

Jak ja nie lubię windowsa...

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2024 14:19:28 przez karolb
[#5] Re: Multirow Bookmarks pod windą.

@karolb, post #4

Czyli odpada gdybanie o wersji pirackiej.

Nie bez powodu Amigowcy nie lubią windowsa, to nie z powodu nagonki mps'a!

Ciekawe czy Multirow Bookmarks działa na FireFox pod AmigaOS4?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem