kategoria:
[#31] Re: C64 jako kasa fiskalna

@koczis, post #25

C64 był produkowany przez tę samą firmę, ale to nie oznacza, że te komputery mają coś ze sobą wspólnego.

Mają, na przykład to. 😁
[#32] Re: C64 jako kasa fiskalna

@WojosRetro, post #30

W tym punkcie zgadzam sie z redakcją, że to jest portal Amigowy, a o innych kompach można sobie pisać w Hyde Parku, więc czego dusza jęczy?
Tworzenie działu dla jakiś 8bitów otworzy furtkę domagania sie by podobny dział powstał dla coraz to kolejnych innych maszyn, tylko że te inne maszyny już mają swoje własne fora po polsku więc po co? Czy to tak trudno sie tam zalogować?
A jeśli ktoś wrócił do retro "wczoraj" i nie zna innych retro forów to zawsze może o nie spytać Googla albo tu w Hyde Parku.
Zastanawiam sie skąd takie pomysły, może część forumowiczów wychowała sie na czasopiśmie Commodore&Amiga, i takie mariaże wydają im sie naturalne, tylko że nie każdy Amigant przesiadł sie na nią z C64, i co jak oni też zechcą tutaj działy Atari czy Spectruma, jakby za mało było wojenek między czerwonymi a niebieskimi, ale zdaje sie że założyciele i redakcja PPA to raczej wychowankowie MagazynuAmiga, a tam sie raczej o innych 32bitach pisywało by coś podpatrzeć dogonić czy dokopać, a nie o sentymentach do 8bit.
Być może za 30 lat jak nasze pokolenie przetrzebi czas to będzie trzeba jednoczyć retro fora w jedno aby cokolwiek jeszcze sie na nich działo, ale to jeszcze nie ta dekada.
A póki co to najwyżej można by dodać gdzieś na dole głównej strony linki do tych innych zaprzyjaźnionych forów w zamian za podobne linki u nich do PPA. I nie widzę powodów by robić jakiekolwiek inne ustępstwa dla innych platform, bo to pachnie filozofią woke która sieje zamęt wszędzie gdzie sie pojawia.
5
[#33] Re: C64 jako kasa fiskalna

@majster, post #31

To za mało.
[#34] Re: C64 jako kasa fiskalna

@ZorrO, post #32

Wychowałem się na czasopismach C&A, MA, ACS i SS i wiele osób raczej też tak miało. Zadałem tylko proste pytanie, a odezwał się człowiek porównujący to do filozofii wokepomysł No po prostu genialne. Rozumiem argumentację o wojenkach i w takim przeświadczeniu to ok, nie pomyślałem, ale na 100 procent by tak było i tu jest racja administracji więc kciuk w górę za przewidywanie OK

Ostatnia aktualizacja: 31.12.2024 09:44:51 przez WojosRetro
2
[#35] Re: C64 jako kasa fiskalna

@ZorrO, post #32

W tym punkcie zgadzam sie z redakcją, że to jest portal Amigowy, a o innych kompach można sobie pisać w Hyde Parku, więc czego dusza jęczy?

Boje sie napisac, czemu jeczy ta dusza, bo juz mnie Pan Moderator surowo ostrzegl, srodze upominajac, ze wszelka krytyka "dowodztwa" nie bedzie tolerowana i ze mam sobie sam napisac swoj portal. Wiec przestraszylem sie okropnie i juz nic nie napisze - wszak to bylo ostatnie ostrzezenie.
W koncu na PPA jest takie zatrzesienie newsow, ze od jednego "nie z tej parafii" cala misterna konstrukcja portalu, poprostu by sie posypala, zaburzajac caly porzadek wszechrzeczy.
No dobra, bo sie znowu zagalopowalem i znowu mnie "dowodztwo zbeszta" a dodatkowo jakis uczynny klakier-dupowlaz dolaczy do grupy potepiajacych i tez dorzuci swoje ciezkie trzy grosze.
C64 to C64 a nie Amiga, jak pewien ktos sprawdzil - a przynajmniej napisal, ze sprawdzil.
No wiec juz sie boje i juz nic nie napisze Amen.
2
[#36] Re: C64 jako kasa fiskalna

@zilog, post #35

Pisz dalej bo dobrze prawisz. Jako amigiwy scenowiec masz na pewno coś do powiedzenia w naszym środowisku. AMEN;)
[#37] Re: C64 jako kasa fiskalna

@WojosRetro, post #34

No może sie zapędziłem z tym woke. Chodziło mi o ostatnie trendy do inkluzywności w których jest presja by mniejszości włączać do grup, a nawet aby to te mniejszości rządziły większością. A wierzę że nie tylko mnie takie trendy sie nie podobają. Bo wtedy mniejszości sie puszą a większość chodzi wkurzona jak bomby zegarowe.
PPA jest Amigowy a reszta może sobie coś nasmarować w Hyde Parku, i niech sie cieszą że mogą zamiast sie domagać więcej.
Niektóre kompy mają katalog w Graffiti/różne, i niewiele tam sie dzieje bo od tego mają inne fora. Choć jak sie wpisze tu we wyszukiwarkę nazwy innych kompów to znajdzie masę postów, ale główna jest dla Amigi i tyle. :)
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem