[#1] Pytanie z innej beczki :)
Hejka.

Ostatnio do kolekcji dołączyłem Falcona 030, jest tutaj ktoś na forum oblatany z tosem i całym softem ?.szeroki uśmiechszeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2025 11:38:33 przez rootspk
[#2] Re: Pytanie z innej beczki :)

@rootspk, post #1

TOS chcesz na Falkonie używać? to tak jakby na A1200 z turbo używać WB 1.3

Zajrzyj na Ataroskie stronki, to nie boli.
Bo pytać Amigowców o takie rzeczy to jak pytać rzeźnika o porady medyczne.
[#3] Re: Pytanie z innej beczki :)

@ZorrO, post #2

Wiesz pisanie mi o amigowcach, gdzie sam nim jestem a dodajmy jeszcze demoscenę c64 to z twojej strony delikatnie nie na miejscu.
To że posiadam trochę sprzętu ze swojej stajni commodore nie znaczy że muszę wyznawać jakąś religię. Dla twojej wiedzy żadnej nie muszę. To jakby rozpoczynać dyskusję pod tytułem która konsola lepsza, każdy sprzęt miał swoje wady i zalety a posiadając je wszystkie można coś o tym powiedzieć.
Co do Tosu to z takową konfiguracją zakupiłem ale są zapewne tutaj osoby mające doświadczenie z tym sprzętem a rozmów typu to nie boli itd, jest priv i nie trzeba czytać tego czego nie chcemy.
Może i wygląda w podstawowym wariancie jak WB 1.3 ale zapewniam ciebie że prędkość pracy w stosunku do WB 1.3 to kosmos, chciałbym żeby WB tak działał... ale mniejsza o to. Jak jest ktoś obcykany z tymi maszynami to proszę o kontakt na priv szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2025 23:36:25 przez rootspk

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2025 23:37:23 przez rootspk
[#4] Re: Pytanie z innej beczki :)

@rootspk, post #3

Może i wygląda w podstawowym wariancie jak WB 1.3 ale zapewniam ciebie że prędkość pracy w stosunku do WB 1.3 to kosmos

Myślę że TOS jak i WB1.3 działają tak samo ślamazarnie na 68000, i oczywiście na 030 obydwa systemy śmigają
[#5] Re: Pytanie z innej beczki :)

@rootspk, post #3

Ty to masz wyobraźnię bo czytając twojego posta można by pomyśleć że napisałem mnóstwo różnych rzeczy których NIE NAPISAŁEM. Np piszesz o prędkości oraz o wyglądzie tak jakbyś korygował moje nietrafne opinie na ich temat, tyle że ja nic o prędkości ani o wyglądzie nie wspomniałem.

Miałem tylko na myśli że tak jak we WB 1.3 nie ma np obsługi AGI i HDD więc nie bardzo sie w A1200 przyda, tak samo w TOSie nie ma sterowników do nowych bebechów we Falconie, dlatego sprzedawano je z MultiTOSem na dyskietkach.
TOS w ROMie Falcona jest tylko by nieco starego softu ruszyło no i by sie z niego dało MultiTOSa zainstalować.

Dziwne że o tym nie wiesz a przy tym uważasz że wiesz lepiej, jak widać posiadanie sprzętu nie daje wiedzy, uważanie sie za nie wiadomo kogo też.
Planowałem wcześniej wkleić kilka pomocnych linków, których poprzednio nie miałem czasu szukać, ale sie rozmyśliłem.
- Powodzenia. :)
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem