[#1] Z innej mańki, Monitor do C+ PC 20 III
Witam,

Kupiłem PC20 III (klon XT) bez monitora/niesprawdzony. Niestety wyjście jest DB-9 a ja nie mam dedykowanego monitora.
Czy ktoś potrafi mi pomóc/podpowiedzieć jaki monitor ze znanych da się podpiąć? (karta na płycie to Hercules/CGA, może EGA)
[#2] Re: Z innej mańki, Monitor do C+ PC 20 III

@kudlaty999, post #1

Ten komputer ma wyjscie Composite Video oraz RGBI
[#3] Re: Z innej mańki, Monitor do C+ PC 20 III

@Norbert, post #2

Composite nie daje obrazu, RGBI nie posiadam monitora pod DIN-9...
Czy composite pozwoli dać obraz na każdy monitor? Nie ma w nim niczego szczególnego?
[#4] Re: Z innej mańki, Monitor do C+ PC 20 III

@kudlaty999, post #3

Na płycie masz CGA czyli composite powinien działać a RGBI możesz i do C=1084 podłączyć.

Możesz też wsadzić jakąś kartę graficzną w slot ISA. Chociaż lepiej byłoby sprawdzić czy ten komputer w ogóle działa. Może zasilacz umarł, może kondensatory...
[#5] Re: Z innej mańki, Monitor do C+ PC 20 III

@hrw, post #4

Dzięki wielkie. Composite nie daje obrazu. Na 1084 spróbuje. No i oczywiście posprawdzam prądy na zasilaczu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem