[#1] LookMumNoComputer na Eurowizji
hej,
szalony konstruktor, eksperymentator i muzyk zawitał ma Eurowizję, właśnie ukazał się teledysk:
link

Polecam nie tyle ten teledysk co cały jego kanał na youtube:
link

pozdr,

Ostatnia aktualizacja: 06.03.2026 10:00:56 przez zbrożo
[#2] Re: LookMumNoComputer na Eurowizji

@zbrożo, post #1

To jakiś Amigowiec?
[#3] Re: LookMumNoComputer na Eurowizji

@tukinem, post #2

chyba nie (nie widziałem go z Amigą), ale ma filmiki na ktorych tworzy muzyke na C64 rozszerzonym o dwa sidy , poza tym prowadzi muzeum (link) w ktorym gromadzi stare urządzenia muzyczne i nie tylko, a także używa różnych dziwnych staroci do tworzenia muzyki

np. takie coś zrobił w temacie retro kompów: link

Ostatnia aktualizacja: 06.03.2026 10:34:46 przez zbrożo

Ostatnia aktualizacja: 06.03.2026 10:40:52 przez zbrożo
[#4] Re: LookMumNoComputer na Eurowizji

@zbrożo, post #3

Nagromadził tego sprzętu szeroki uśmiech
[#5] Re: LookMumNoComputer na Eurowizji

@zbrożo, post #3

Parę lat temu przeglądałem jego kanał. To kolekcjoner starych sprzętów mechaniczno-elektryczno-elektronicznych, z których stara sie wydobywać dźwięki które można by przy pewnej wyrozumiałości uznać za muzykę. Z tym że preferuje duże gabaryty takie jak kościelne organy, albo stare centrale telefoniczne. Widać że najbardziej go cieszy to co ma wielkość szafy, albo gdy uda mu sie wydać rytmiczne dźwięki z czegoś co nie do tego zostało zbudowane. I lubi łączyć ze sobą rzeczy których nikt wcześniej ze sobą nie połączył. Jak np chór zabawek Furby podłączony do organów. Hobby bez wątpienia ciekawe ale jego muza jak na mój gust jest zbyt chaotyczna. Choć ten klip uznałbym za jego najciekawsze dzieło. :)

Nie wiem czy kojarzycie takiego kolesia co postanowił nauczyć a właściwie to wytresować ośmiornicę tak aby grała na organach, coś co nie brzmi przypadkowo. Pomysł absurdalny z gatunku tych niemożliwych. Ile on sie nakombinował by to osiągnąć to szacun, choć efekt był taki sobie. :)
Nie wiadomo po co to robią, ale wolę takich dziwaków niż takich co sie popisują swoją bezczelnością wpieniając otoczenie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem