[#31] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@KAN2000, post #25

Na rogu w kamienicy?
[#32] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@KAN2000, post #30

Przepraszam z ot.
Skoro piszemy o giełdach,ma ktoś może jakiekolwiek zdjęcia z giełdy we Wrocławiu?
[#33] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@sq7bti, post #23

Jak piszę o AllInOne, Piotrkowska 111 (o ile pamiętam).
[#34] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@_arti, post #33

Allinone było w podwórku idąc od bramy po lewej stronie. W Łodzi z tego co pamiętam był to jeden z najlepiej zaopatrzonych punktów w graty Amigowe. Mieli też jakieś dojście do Elboxu bo ich karty załatwiali praktycznie w ciągu kilku dni. Na Blizzarda jak nie było na miejscu trzeba było poczekać z tydzień do dwóch.
[#35] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@_arti, post #20

Na Piotrkowskiej był też sklep Computer 2000. Zaraz za In Centro. Tam pierwszy raz zobaczyłem odpalone demo Space Ace. To był szok!
Nigdy nie zapomnę sąsiada AmiPro - Miśka. To był czystej wody talent marketingowy. szeroki uśmiech
1
[#36] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@waldor, post #35

Do miśka kilka lat temu wpadło CBA i zamknęli mu interes. Widać musiał robić większe przekręty niż instalacja Windowsa XP bez licencji
[#37] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@_arti, post #36

Jak CBA? Niby za co?
[#38] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@KAN2000, post #34

Zgadza się. Pamiętam, że tam właśnie po raz pierwszy widziałem PowerPC w akcji - odpalony Quake i miny PC-towców - "Ale jak to??". Sam kupiłem tam swojego pierwszego Infinitiva ale ogólnie zaopatrywałem się w X-Sofcie, na Gdańskiej 54 (tak, sklep pana Z., którego od jakiegoś czasu już tu nie lubimy )
[#39] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@KAN2000, post #37

Nie wiadomo. Pan z AmiPro mi mówił.
[#40] Re: Giełdy Amigowe w Łodzi (lata 80-te i 90-te)

@_arti, post #39

No Ci z AmiPro to też mieli ciepło jakoś niedługo po wejściu ustawy o prawach autorskich. Natomiast zastanawiam się co CBA miało do ich sąsiada, może chodziło o Pegasusa ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem