[#31] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Romlen, post #30

Zdziwiony że znam po dwudziestu latach takie rzeczy?

Tym zdaniem dowodzisz że czujesz się na tym forum jak ryba we wodzie (nie jesteś nowy).

Dobrze to świadczy o moim poziomie szarych komórek :

Jesteś nieskromnym cynikiem i narcyzem. Czyli jesteś klonem kogoś kogo znam.
Użycie "szarych komórek" świadczy o twoim wywyższaniu się. Znam takich tu na portalu.

A piszesz o 486 i rozdzielczości - wybacz ale wracając po tylu latach nie wiem czy i jakie Amigi sobie radzą z www w trybie graficznym a sądzę że były próby zaprzęgnięcia ich do światowej pajęczyny

Udajesz ciemniaka, a przecież napisałeś wcześniej o szarych komórkach. Masz problem z psychiką?

Kiedy były na topie to internet był w powijakach.

Udajesz dziada borowego w czarnej dziurze. Czy bierzesz jakieś narkotyki?

P.S. Klonem Caco nie jestem, nie znam historii i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to, poczytam cytowane przez Was linki o "ulubieńcu" forum kiedyś tam.

Tylko winny sie tłumaczy. Zresztą niepotrzebnie dodałeś "nie znam...poczytam". Wykazałeś duże emocje, czyli znasz cacodemona. ;)

obecnie mając krztynę weny pracuję nad zasilaczem. Mimo późnej pory. Ale tylko weekend wchodzi w grę...

Bzdura, o tej porze popija się piwko lub winko. Ty pewnie wypiłeś już tyle, że trolujesz na kilku forach. :P
[#32] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Andrzej Drozd, post #31

I znowu zbesztany kolega !!!!

A co jeśli chłopak jest faktycznie nowy na forum ?

wyglądasz mi na znającego się z psychologii kolego Andrzeju.

Aby wychwycić łobuza NIE wystarczy przeczytać tylko 3 posty ? - przydałoby się trochę więcej .

Bynajmniej w mojej ocenie . Przepraszam za OT.

Pozdrawiam
[#33] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Piotr Myszkowski, post #32

A co jeśli chłopak jest faktycznie nowy na forum ?

To się tym nie przejmie. Ale to już widać że nie jest nowy.
Jeżeli to rzeczywiście nie Caco, tylko ktoś w podobnym wieku, ktoś kto wychował się w podobnym środowisku, rozmawia podobnym slangiem i który ma jeszcze wiele rzeczy wspólnych z Caco, to cóż. Tak to bywa i przepraszam.OK
[#34] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Andrzej Drozd, post #31

Andrzeju, Ciebie rajcuje snucie teorii spiskowych? A już cytaty i rozgryzanie każdego mojego słowa to totalny bezsens. Nie będę udowadniał kim jestem i jakie mam zamiary. Jeśli każdego na portalu tak witasz to sorki ale masz jakąś fobię. Kończę miłą z Tobą polemikę a przechodzę do meritum. Zasilacz gotowy.
[#35] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Romlen, post #34

Tak już lepiej. No to witaj w środowisku.
[#36] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Romlen, post #34

Zasilacz działa. Amiga ma problem z czytaniem cd. Czasem coś załapie a czasem męczy i nic nie wyświetli. Czy wymiana lasera wchodzi w grę? Ktoś to przerabiał? A Promodule blokuje start w ogóle. Czasem po wciśnięciu resetu pojawia się na ekranie to co poniżej. Co to za klucz? A tabelka z diagnostyką mówi sama za siebie. Czy to może być wina styków? Czyszczone alkoholem ale być może trzeba coś więcej.

[#37] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Romlen, post #36

załóż osobny wątek w odpowiednim dziale. Z integracją to ma niewiele wspólnego.
[#38] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Romlen, post #36

Czy wymiana lasera wchodzi w grę?

Wchodzi. Ale trzeba mieć właściwy typ. Konkretnie KSS-210ARP.

Ktoś to przerabiał?

Przerabiał. ALe w moim przypadku wymieniłem cały napęd. Miałem szczęście, że w Eurece były jeszcze jakieś ostatnie zapasy.

Co to za klucz?

Ten klucz służy do zabezpieczenia stanów gier zapisanych w NV RAM, żeby w przypadku braku miejsca nie uległy skasowaniu wskutek zapisu następnych stanów.

A tabelka z diagnostyką mówi sama za siebie. Czy to może być wina styków?

Może.

Czyszczone alkoholem ale być może trzeba coś więcej.

Jakim? Proponuję specjalnym preparatem do czyszczenia styków. Np. Kontakt 60.
[#39] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@OSH, post #38

Dziękuję raz jeszcze za ciepłe przyjęcie. Wątek można zamknąć. Więcej technicznych porad zapodam w odpowiednich działach.

Na zrobienie smaczku dodam, że znalazłem instrukcję po polsku do Promodule, instrukcję do CD32 po angielsku, wspominaną dyskietkę konfiguracyjną i mnóstwo prospektów, reklamówek a także naklejek Eureka, Amiga etc. Sam nie wiedziałem że to zachowałem :)
[#40] Re: Witam wszystkich sympatyków Amigi

@Romlen, post #39

No to jak już o tym wspomniałeś, to porób fotki i wrzuć - pooglądamy pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem