Dobra, widzę że przekaz nie jest odbierany jak powinien więc powiem dosłownie.
Azz i *y próbują być "delikatni" ja nie lubię "poprawności politycznej" i powiem tak jak jest - jeżeli ktoś odwiedza nas tylko po to żeby się napier.....ć to takiemu komuś dziękujemy.
Na ostatnim 8bit party oraz na SACP27 organizatorzy robili za sprzątaczki, kelnerów, śmieciarzy oraz pracowników na "zmywaku" ponieważ kilka osób przybyło do "meliny" by zrobić syf i nie sprzątając po sobie się oddalić.
Mamy udostępnioną kuchnię nie dla tego że nam się należy tylko z grzeczności dyrekcji MDK, więc jak ktoś korzysta z szklanek, kubków itd. to należy po sobie posprzątać i pomyć naczynie oraz odłożyć na swoje miejsce ponieważ nie ma służących na tych imprezach.
Niestety ostatnim razem brudne naczynia zostają porzucone na stołach, a ostatnio nawet w toalecie - sorry ale czy tak robicie również u siebie w domu ?
Kolejna sprawa na 8bit party "koledzy" bez sprzętu komputerowego, ale za to ze sprzętem 0,75 itp. urządzili sobie podstawę pod butelkę i szklankę z drinkiem np. z mojego Atari. Praktycznie od godziny 17 chodziłem po stolikach i usuwałem szklanki z napojami, puszki z piwem i butelki z wódą ze stolików gdzie były rozstawione komputery.
Może odwróćmy sytuację i te osoby niech przyjadą ze swoimi kompami, a wszyscy bywalcy urządzą sobie na ich sprzęcie "szwedzki stół" ciekawe czy będzie się im to podobało.
Bieganie po korytarzu i przesuwanie stolików na których jest sprzęt również jest bardzo dojrzałym zachowaniem

Teraz o SACP27 - ilość puszek po piwie oraz butelek po alkoholu po prostu przerosło najśmielsze oczekiwania. Impreza "familijna" przypominająca klimatem "giełdę komputerową" lat 90 z imprezy sprzętowej zamieniła się w balangę na której pod koniec imprezy "królowały" butelki, kapsle i uwagi stróża co do zachowania.
Panowie to jest Dom Kultury nie "rzeźnia u Edka". Dzięki Bogu dyrekcja nie potraktowała nas (tym razem) jak "meneli" i dała nam jeszcze jedną szansę dla tego od kolejnych imprez SACP27 jak i 8bit party "chlanie" nie będzie tolerowane a osoby nie trzeźwe będą wypraszane. Wiadomo że jesteśmy dorośli i kilka piw nie zaszkodzi, ale to co się ostatnio dzieje to jest jakieś szaleństwo. Po imprezie razem z *y sprzątaliśmy butelki z toalet, z przed wejścia do MDK, ze stolików i korytarza. Godzinę spędziliśmy na myciu stolików z wódy, soków i innych trunków, zmywaliśmy szklanki, kubki i talerzyki, wynosiliśmy puszki. Mam nadzieję że "nasza" impreza wróci do korzeni - będą znowu królować "stare" komputery i gdzie nie gdzie pojawi się piwo, a nie będzie to impreza alkoholowa w tle z komputerem z epoki. Pamiętajcie że jest to "impreza" z użyciem sprzętu i nie mam tu na myśli %. Proszę mieć to na uwadze że z nami bawią się również dzieci.
@Fest3r nie bierz tego posta do siebie, to info do wszystkich uczestników imprezy którzy traktują "zlot" jak "imieniny u cioci" - po prostu twój był ostatni w tym wątku i tak trafiło