Powiem krótko - kto nie był na RetroKompie w tym roku ten trąba i niech się idzie biczować

. Impreza była zorganizowana z naprawdę dużym rozmachem. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego skupiska najprzeróżniejszych komputerów retro. Już nie mówiąc nawet o celu mojej niemal 600 km wyprawy, czyli spotkaniu i wywiadzie z legendarną grupą Quartet. Nie zapomnę tego doświadczenia do końca życia. I nie chodzi o to, że jestem jakimś psychofanem tej grupy. Po prostu styczność (nawet chwilowa) z tak wybitnymi przedstawicielami gatunku ludzkiego, już sama w sobie jest doświadczeniem porażającym. Zapewne za jakiś czas Cichy poskłada wywiad, który przeprowadziłem z chłopakami w przerwie między głównymi punktami programu imprezy. Dowiecie się z niego naprawdę wielu fantastycznych historii związanych z działalnością Quartetu. Dla mnie osobiście było to niesamowite doświadczenie (pomimo, że trema zżarła mnie niemal doszczętnie

).
Zanim opadły emocje związane z Quartetem, byłem już w garderobie Sławka Łosowskiego z płytami przygotowanymi do podpisania

. To bardzo poukładany człowiek, o wielkiej klasie i z niegasnącą pasją do analogowej muzyki elektronicznej. Dzięki chłopaki, że udało wam się go ściągnąć! Koncert był zajefantastyczny! Nawet nie spodziewałem się, że kiedykolwiek usłyszę "Nowe Narodziny" na żywo. No ale jak widać marzenia się spełniają, nawet parami (vel. Quartet

)
Miło wspominam też spotkanie z Adamem Zalepą (niezły miał ubaw jak mu opowiadałem, jak podśmiechiwaliśmy się z jego "polotu" do pisania na ostatnim AmiParty). "Zapomnianą królowę maszyn" chłonąłem z wypiekami na twarzy przez całą drogę powrotną do domu.
Pozdrawiam też Kain'a i Maję, Bartka (xywy nie pamiętam), Mandiego i Miro_78, z którym pogawędziliśmy sobie w trakcie nocy z demosceną. No i przede wszystkim Cichego, któremu szczególnie chciałbym podziękować za nagranie wywiadu z Quartetem.
Ogólnie jestem nadal w szoku. Już powinienem brać się do roboty i przeistoczyć się znowu w prostego klepacza kodu, ale jakoś ciężko mi to idzie
Na koniec kilka fotek, jakie udało mi się zrobić w trakcie imprezy
https://goo.gl/photos/cf67tnVqhrc4pSdu9
Chłopaki, dzięki za super imprezę, to co zrobiliście było naprawdę dobre!!!
Ostatnia aktualizacja: 26.09.2016 09:11:20 przez MarX