[#1] O Amidze w Radio Opole
[#2] Re: O Amidze w Radio Opole

@vojo, post #1

OK Dobre
[#3] Re: O Amidze w Radio Opole

@vojo, post #1

Audycji (jeszcze) nie słuchałem, ale z opisu tekstowego wynika, że jest to nieco skrócona wersja jednej z moich prelekcji o historii Amigi, dostępnych na YT u Kyi, ze znacznymi przeinaczeniami ;)
[#4] Re: O Amidze w Radio Opole

@vojo, post #1

Dzięki za infoOK
[#5] Re: O Amidze w Radio Opole

@alt_, post #3

OK, przesłuchałem. To jest niemal żywcem zerżnięte moje opracowanie, dostępne m.in. tu: link oraz tu link a także prezentowane na kilku edycjach Pixel Heaven. Niestety, autor nie pokwapił się ani o uzyskanie zgody na wykorzystanie fragmentów (nie mówiąc już o całości) materiału, ani nawet nie wspomniał o tym, że użył cudzej pracy. Z jednej strony może to i dobrze, bo w postaci zaprezentowanej na antenie - było nie było - Polskiego Radia aż roi się od błędów. Wydaje się, że nie mogę pozostawić sprawy tak sobie i będę zmuszony wystosować pewne kroki wobec autora tego dzieła.
[#6] Re: O Amidze w Radio Opole

@alt_, post #5

Uuuuu... smutna historia. Powodzenia w dalszych krokach, są one niestety konieczne.
[#7] Re: O Amidze w Radio Opole

@mccnex, post #6

Pewnie pierwsze co sprawdzą, to czy płaci abonament RTV xD
[#8] Re: O Amidze w Radio Opole

@agrajek, post #7

Zawsze można wystawić parę negatywnych recenzji na FB
[#9] Re: O Amidze w Radio Opole

@tbone, post #8

Negatywne recenzje na niewiele się zdadzą. Ja bym najpierw zażądał sprostowania sprawy przez autora i to na antenie. W razie odmowy, pewnie trzeba będzie wytoczyć cięższe działa, ale - to już decyzja Alta.
[#10] Re: O Amidze w Radio Opole

@baderman, post #9

Myślę, że wstyd (gdy współpracownicy z radia się dowiedzą o plagiacie), będzie najlepszą formą nauczki.
[#11] Re: O Amidze w Radio Opole

@tbone, post #10

Pręgierz za plagiat się należy, ale swoją drogą kiedy ostatnio o Amidze mówiono tak dobrze i dużo w miarę szeroko dostępnym medium? Nawet jesli mowimy o lokalnym radiu, to potencjalnych słuchaczy mogło byc setki tysięcy (realnie pewnie max kilka tysięcy).
[#12] Re: O Amidze w Radio Opole

@vojo, post #11

Radio? Setki tysięcy?
Aż muszę sprawdzić jaki mamy rok.
[#13] Re: O Amidze w Radio Opole

@vojo, post #11

Liczysz na wysyp Amig na Olx i Allegro, w okolicy Opola?
[#14] Re: O Amidze w Radio Opole

@michalmarek77, post #12

Radio? Setki tysięcy?
Aż muszę sprawdzić jaki mamy rok.

Potencjalnych słuchaczy Radia Opole spokojnie można liczyć w setkach tysięcy - ale to nie znaczy że tyle osób tego radia słucha.

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2017 16:17:03 przez vojo
[#15] Re: O Amidze w Radio Opole

@tbone, post #13

Liczysz na wysyp Amig na Olx i Allegro, w okolicy Opola?

Jak już to w drugą stronę, nowa opolska fala Amigowców z sentymentu ogołoci Allegro i Olxa ;)
[#16] Re: O Amidze w Radio Opole

@alt_, post #5

Vato, moja sugestia - skontaktuj się z redaktorem, zwróć mu uwagę o plagiat i zaproponuj audycję z Tobą, w której przekażesz pozostałe treści. Chyba najnormalniejsze rozwiązanie.
[#17] Re: O Amidze w Radio Opole

@SokOK, post #16

Dobry pomysł. Jak się w dwójkę pojawią w radiu to gość zwariuje. OK
[#18] Re: O Amidze w Radio Opole

@Stoopi, post #17

szeroki uśmiech
[#19] Re: O Amidze w Radio Opole

@SokOK, post #16

Na ten moment sprawa wyszła na facebookowym profilu audycji, za sprawa posta z oficjalnego konta MHKI. Kolega autor sie zreflektował i skredytował mnie pod artykułem. Nadal pozostaje kwestia dość luźnej interpretacji faktów ale to juz chyba nie moje małpy i nie mój cyrk ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem