[#1] AmiBP
Witam!
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zorganizowania spotkania (zlotu) miłośników starych komputerów.
Impreza w zamyśle początkowo, ma być podobna do Amiga Eastern Meeting.
Czyli, zabieramy swoje ulubione stare komputery (Atari, Commodore, Amiga, itd.) rozstawiamy je w wygodnej i dużej sali, i bawimy się w ulubione gry, czy odpalamy demoscenę, itd. Można także za dodatkową opłatą pobawić się w żołnierzy i postrzelać do siebie kulkami z kolorową farbką (paintball). Wieczorem przewidziany jest wspólny grill.

Impreza miała by się nazywać jak w tytule wątku - AmiBP.

Wstępnie mam zarezerwowane są dwa terminy: 22-23 września 2018 r. lub 29-30 września 2018 r. Są to soboty i niedziele. Imprezka była by od soboty od godziny 12.00 do niedzieli do 10.00.

Impreza miała by się odbyć w gospodarstwie agroturystycznym Kraciówka k. Białej Podlaskiej (link do lokalu www.kraciowka.pl ) z noclegiem i wyżywieniem na miejscu. koszt noclegu z pełnym wyżywieniem wynosi 90 zł/1 os. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienką. Idealne miejsce do spędzenia czasu z rodziną, dziewczyną czy kochanką.
Koszt wynajęcia sali nie jest jeszcze ustalony, ponieważ nie mam potwierdzonego terminu oraz ilości chętnych osób i dlatego robię tu rozeznanie.

Tak więc sprawdzam środowisko. Deklarujcie się w tym wątku.
Chyba wszystko napisałem co wiem na obecną chwilę.
Daję sobie i Wam czas do 3 czerwca na podjęcie decyzji co do lepszego terminu, i wstępną deklarację, kto z WAS byłby chętny wpaść bo muszę odpowiedzieć właścicielowi lokalu.

Pozdrawiam!
[#2] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Pomyślę. Opcja rower jest kusząca, co prawda bez Amigi wtedy.
[#3] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Hmmm, wrzesień to dobry miesiąc. Piszę się.
[#4] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

+1 OK
[#5] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Pomysł super, ale we wrześniu mogę być trochę uziemiony. Najwyżej wpadnę na AmiBP#2
[#6] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Nie wypada nie być, po Tobie chyba nam najbliżej.
[#7] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Dublet

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2018 21:32:55 przez yarosf
[#8] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Jeśli wstępnie zdeklaruje się ok. 15-20 osób to będę rezerwować lokal i podam kolejne szczegóły dotyczące imprezy m. in. koszt wynajęcia sali.
Na obecną chwilę wiem, że:
- nocleg 40 pln/osoba
- śniadanie 15 pln/osoba
- obiad 20 pln/osoba
- kolacja 15 pln/osoba
W ramach kolacji proponuję grilla (grill jest na miejscu), albo ognisko tylko nie jeszcze wiem czy będzie taka możliwość (mam na myśli ognisko oczywiście).szeroki uśmiech
Który weekend bardziej przypada WAM do gustu? 22-23.09.2018 r. czy 29-30.09.2018 r.?

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2018 22:23:48 przez doktor666
[#9] Re: AmiBP

@yarosf, post #6

Chyba tak
[#10] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Obecny :)
[#11] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Wstępnie chętny!
I pytane od razu czy myślałeś nad opcją z 2 noclegami (piątek-niedziela)?
Imprezy jednodniowe to straszny smutek ;)
[#12] Re: AmiBP

@Vato, post #11

To jest pierwsza impreza, którą organizuję. Jeśli będzie zainteresowanie na kolejne to będziemy myśleć o trzydniowej.
Jeśli ktoś chciałby przyjechać w piątek to nie było by problemu.
[#13] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Jak by to było, gdyby mnie nie było...... :)
Będę obecny, lecz daj mi znać czy gdzieś w pobliżu można lądować helikopterem bo najprawdopodobniej takim środkiem transportu przybędę :)
[#14] Re: AmiBP

@superbonio, post #13

W Białej jest lotnisko. Daj znać to uprzątniemy pas startowy.
[#15] Re: AmiBP

@doktor666, post #14

Na trawie aeroklubu niech ląduje i luz :)

- "halo, wieża... tu Bonio! Proszę o zgodę na lądowanie"
- "mówi kapitan Dziąsło. Widoczność dobra, wiatr północ 3 metry, możesz lądować."
- "podziękował"

wrrrrrrrrrrrrr... paf paf paf paf paf... pssssssss ziuuuuuuummmmmmm mmmmm mmmm m

[#16] Re: AmiBP

@Vato, post #15

Później Amigi trzeba wyładować i na miejsce imprezy dostarczyć.
[#17] Re: AmiBP

@Adinfo, post #16

Oh ! Koło Białej Podlaskiej to mi pasuje bo ja z Międzyrzeca Podl jestem. Wstępnie zainteresowany +1 osoba. Może nawet żona by mnie podrzuciła co bym mógł trochę "eliksiru integracyjnego" zażyć...
[#18] Re: AmiBP

@pisklak, post #17

Serdecznie zapraszam w imieniu organizatorów z żoną i dziećmi.
[#19] Re: AmiBP

@doktor666, post #18

Spoko. Po konsultacjach z moją drugą połową wyszło ze jadę jak zwykłe sam
[#20] Re: AmiBP

@superbonio, post #13

Też się wybiorę, jeśli Bonio będzie miał miejsce w śmigłowcu ;)
[#21] Re: AmiBP

@_Skiba, post #20

Nie widzę przeciwwskazań szeroki uśmiech
[#22] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Czy to już wszyscy chętni na imprezę amigową w Białej?
[#23] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

[#24] Re: AmiBP

@polutuje, post #23

Jeśli ktoś zechce przyjechać wcześniej to nie będzie problemu. Impreza będzie sobota-niedziela, ale można wcześniej przyjechać.
[#25] Re: AmiBP

@doktor666, post #24

A od kiedy będziesz?
[#26] Re: AmiBP

@_Skiba, post #25

Planowo sobota niedziela, ale jak goście przyjadą w piątek to po południu mogę już być na miejscu.

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2018 20:24:59 przez doktor666
[#27] Re: AmiBP

@doktor666, post #1

Stało się! W dniach 22-23 września 2018 r. w Gospodarstwie agroturystycznym "Kraciówka" w Koczukówce k. Białej Podlaskiej odbędzie się I edycja imprezy AmiBP czyli zlot miłośników retro komputerów.

Program zlotu:
22.09.2018 r.
- 12.00 powitanie gości i oficjalne rozpoczęcie imprezy
- ok. 16.00 obiad dla Amigowców
- ok. 21.00 grillo kolacja dla Amigowców
- pozostały czas przeznaczony jest na integrację
23.09.2018 r.
- 9.00 wspólne śniadanie
- 11.00 zakończenie imprezy i pożegnanie uczestników

Koszt noclegu z pełnym wyżywieniem (dwudaniowy obiad, grillo kolacja, śniadanie) na dzień dzisiejszy wynosi ok. 115 zł płatne właścicielowi. Alkohol we własnym zakresie
Koszt wynajęcia sali to 300 zł.
Wstęp na imprezę:
Amigowcy - mężczyźni 20 zł, kobiety, dzieci bezpłatnie
Reszta świata - mężczyźni 20 zł, kobiety 10 zł, dzieci bezpłatnie

Istnieje możliwość przyjazdu w piątek - nocleg bez wyżywienia 40 zł doba od osoby.
Rezerwację noclegów proszę dokonywać na hasło Amiga, tel: 604 535 579
Link do miejscówki imprezy: http://www.kraciowka.pl/

Serdecznie zapraszam w imieniu organizatorów.
[#28] Re: AmiBP

@doktor666, post #27

Amigowcy to przecież dzieci :)
[#29] Re: AmiBP

@doktor666, post #27

Mam dwa pytania:
- czy oficjalne powitanie to będzie takie tradycyjne równo o 12 jak to na wsi z bramą i wódką?
- i czy ktoś kto nie jest/nie czuje się Amigowcem będzie miał obiad i grill razem z Amigowcami, czy jednak oddzielnie?
[#30] Re: AmiBP

@amigachelm, post #29

Nie-amigowcy poczekają aż Amigowcy zjedzą pierwsi.
Nie wiedziałeś?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem