[#1] Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

"RetroSfera vol.2“ to już druga edycja festiwalu związanego z komputerami i konsolami minionej epoki. Dziesiątki sprzętów i gier oddanych do dyspozycji naszych gości pozwolą przypomnieć błogie lata młodości. Zorganizowane zostaną turnieje w kultowe i niestarzejące się gry oraz spotkania i prelekcje z gośćmi specjalnymi.

W tym roku pojawi się mnóstwo nowości między innymi:

Dla miłośników gier przygotowaliśmy Retrobazar- czyli miejsce gdzie zakupisz lub pozbędziesz się swojego sprzętu, akcesoriów i wszystkich innych rzeczy związanych z grami.

W tym roku wychodzimy naprzeciw naszym gościom, którzy przyjeżdżają spoza miasta i nie wiedzą, gdzie się zregenerować. Strefa Gastro czyli miejsce gdzie między godzinami spędzonymi u nas będzie można się posilić i wrócić do dalszej rozgrywki.

Strefa 18+ - będzie to miejsce przeznaczone dla starszych graczy, którzy chcieliby powrócić do mocniejszych tytułów.

W tym roku jedną z naszych nowości jest organizacja nocnego Lan Party - w dobie gdy Internet był tylko słowem a pojęcie e-sport nigdzie nie występowało - rozwijała się rywalizacja pomiędzy graczami w prywatnych sieciach - odnowimy tą tradycję na naszym festiwalu.

Dla osób, które pasjonują się analogową rozgrywką, zorganizowaliśmy niewielkie stanowisko z grami planszowymi - tzw. Strefę z planszówkami.

Podsumowując RetroSfera to przede wszystkim ludzie, którzy tworzą ten festiwal. Ich zamiłowanie do starszych sprzętów pozwoliło na powstanie tego wydarzenia i kultywowanie tradycji gier wideo. To dzięki nim festiwal doczekał się kolejnej odsłony.

Będzie parę Amig
R-Tea jedziesz?

[#2] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #1

O kurła! Nie wybaczę sobie niebycie! Turniej w SC2 i MK 😍
Jest jakaś opcja na pomoc w postawieniu OS3.9 na A1200 i konfiguracja grafiki? Stawiam browary! 😁
[#3] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@kubaslonka, post #2

Gdzieś mam gotowca 3.9. Grafiki? Zorro/Mediatora masz?
[#4] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #1

Dzięki tbone za wrzucenie info :) W tym roku będzie trochę więcej atrakcji niż ostatnio.
[#5] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #3

Grafę mam Cybervision 64/3D i mostek Mictronic.
[#6] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@kubaslonka, post #5

Coś tam możemy spróbować, ale nie będę ukrywał, że jedną styczność z grafiką nie ECS/aga miałem tylko w Wąpierzu R-Tea chyba miał A1200 z grafiką więc pewnie wie od czego zacząć
[#7] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #6

A mi mówił, że tylko MorphOS 😉
[#8] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #6

No i w pizdu wylądował... Targi mam od 20 do 23...
🤬🤬
[#9] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@kubaslonka, post #8

Szkoda :( Może za rok się uda. Albo na jakąś mobilną edycję festiwalu :)
[#10] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@fender80s, post #9

Byłbym bardzo, bardzo za!😁
[#11] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@fender80s, post #4

Dzień pierwszy za nami
Parę fociszy robionych kartoflem:

Główne pomieszczenie:

Gastro strefa:

Względem zeszłego roku przybyło stanowisk w bocznym korytarzu.
Na końcu widać kotarę oddzielającą Strefę dorosłego gracza.

Za plecami stoisko z gadżetami i planszówki.

Strefa dorosłego gracza. Różne Sex Olympics i inne krwawe tytuły Z prawej, poza kadrem, automat arcade z MK II.

Maciejowi trochę chipu w 500+ przybyło (teraz jest 2MB)

Kto nie był jeszcze, a ma w miarę blisko, jutro ma szanse. Warto. Teraz chyba odbywa się lan party...
[#12] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #11

Brawo Panowie- właśnie widziałem RetroSferę w Wiadomościach OK
[#13] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@BULI, post #12

Wywiad z ORGami. Nawet się załapałem na nagranie

[#14] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #13

A który/która to Ty?
[#15] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@BULI, post #14

Ze mną wywiadu nie było
[#16] Re: Retro Sfera vol.2 Brzeg (opolskie) 22-23.09.2018

@tbone, post #13

KATARZYNA jest SUPER !!!!!!!!!!! Thanks

Ogólnie wszystko OK, tylko czemu mówicie o amidze jak o konsoli ?
Nie uruchomiliście na niej żadnego programu/dema/playera modów ?
Nawet deluxe painta albo Amitekst/CED-a?

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2018 22:19:22 przez Mikrobi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem