[#1] Amigowcow meeting integracyjny Kraków
Minely wieki od amimajowki i innych spotkań w Krakowie. Tu wszyscy zabiegani- rozumiem no sam jestem ale może by się udało zacząć ponownie integrować. Mam taki pomysł na trochę inna formę by nie musieć szukać lokalu z dogodnym terminem. Atrakcji w Krakowie okoloamigowych klimatów jest sporo więc to mógłby być dobry punkt zaczepny. Moglibyśmy się spotkać dosłownie raz na rok w jakimś socjalne dostępnym ciekawym miejscu (np muzeum) i kontemplowac wspólnie!

Na pierwszy rzut proponuję muzeum pinbalii w samym centrum przy wawelu. Wstęp to około 40zl za cały dzień. Można pograć na automatach (ponad 50) i nie tylko są to pinballe. Dostępny Jest bar z piwkiem.na obiad można wyjść i wrócić (opaska). Jest to propozycja spotkań BEZ SPRZĘTU. Luźna myśl, by amugowcy mogli spędzić czas razem nawet z rodzinami. Możemy przecież dosłownie spotkać się wszędzie :) wystarczy data i miejsce i trochę osób! Inne propozycje? Muzeum figur stalowych przy dworcu PKP, a kto chętny po zwiedzaniu to na pizze i pwo gdziekolwiek :)
[#2] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@juen, post #1

ja proponuje co roczne spotkania w oktagonie, zeby kazdy mogl sobie wyjasnic niewyjasnione zatargi, kto ma lepszy sprzet, kto ma go wiecej, kto jest elitarny itp. itd.. bije, boksuje

[#3] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@juen, post #1

Pomysł fajny OK
[#4] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@BULI, post #3

Popieram!
[#5] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@David, post #4

oj ale odzew jak na tak duze miasto mizerny :(
tak czy siak, wszystkich Amigowcow z okolicy kieruje w strone Krzeszowic, jutro retro granie w palacyku Vauxhall, ja tam bede caly dzien, wezme troche sprzetu, pozostalych ludzi nawet bez targania tego i owego zapraszam, mozemy pogadac :)
[#6] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@selur, post #2

A ja proponuje zamknąc PPA, wtedy nie będzie Twoich pomysłów.
[#7] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@juen, post #1

Eee... ja bym tam "kciał" powrót AmiMajówki czy AmiZaduszek, ale Rafael/ARMO i Wali7 stali się nieco mniej aktywni...
Ale, oczywiście pomysł masz dobryOK

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2019 21:08:35 przez waldiamiga
[#8] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@waldiamiga, post #7

tez bym chcial, ale ze im sie nie chce niz zorganizowac to moze jednak by nam sie cos udalo ustalic w wiekszym gronie...
pojutrze SACP ale raczej nie dam rady (urodzinki), ale na Amigowisku moze by sie udalo cos ugadac :)
[#9] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@selur, post #2

Przecież jest FAME MMA Pisz do Goli albo do Bombla:) Może walka obozów Amiga vs Atariok, racjaok, racja

[#10] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@tWINpIX, post #9

Czyli bratobójcza walka? Z tego co wyszło po latach to Amidze bliżej do Atari niż np. do C64 :D
[#11] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@waldiamiga, post #7

To nie jest kwestia "kcenia" a raczej możliwości dostępu do sensownego lokalu...
[#12] Re: Amigowcow meeting integracyjny Kraków

@MaaG^dA, post #11

"Sensowny" musi być dodatkowo dostępny kosztowo. Bo nikt nie wyłoży z własnej kieszeni tysiaka po to, żeby zorganizować "meeting integracyjny".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem