[#1] Rozpakowywacz 2019
Zbliża się Decrunch, a tu poza plakatem za bardzo informacji nie ma. Więc zaczynam się zastanawiać, czy się odbędzie. Na razie, mam wstępnie zarezerwowany hotel, niedługo bedzie trzeba potwierdzić, albo zrezygnować, a tu wygląda, jakby impreza miała sie nie odbyć? Może trochę info, jakie są szanse, że będzie itd?
[#2] Re: Rozpakowywacz 2019

@KaczusNG, post #1

Nieopodal jest lokal z mega wyborem świetnych kraftów. Przyjedź, nie zmarnuje się hotel ;)
[#3] Re: Rozpakowywacz 2019

@GumBoy, post #2

Na tę edycję jest raczej za późno, ale czy nie przewidujecie w przyszłości zaklajstrowania dziury po Retrokompie organizując Gamedev Compo?
[#4] Re: Rozpakowywacz 2019

@KaczusNG, post #1

Czy na tej stronie działa jakiś link?

Mi się nie klika.
[#5] Re: Rozpakowywacz 2019

@David, post #4

Chodzi o tą stronę https://decrunch.org/2049/ ? w sumie piszą o 2049, kto dożyje to przyjedzie.
[#6] Re: Rozpakowywacz 2019

@teh_KaiN, post #3

+1 !
Doskonaly pomysl. Po retrokompowym game dev compo pozostala dziura ktora warto zagospodarowac. Kilka edycji imprezy oraz ilosc produkcji dobitnie pokazuja ze jest grono ludzi ktorzy chca tworzyc gry na retromaszyny a dodatkowo czuja potrzebe rywalizacji. Inicjatywa Tfardego byla zacna i warto pociagnac ten wozek dalej.
[#7] Re: Rozpakowywacz 2019

@KaczusNG, post #1

Czołem Partyzanci! Bez obaw, wszystko co zostało ujawnione do tej pory jest aktualne.
Dla bywalców kompoty nie powinny być większym zaskoczeniem podobnie jak i platformy - od samego początku kładziemy nacisk na oldschoolowe platformy 8 i 16-bit. Blizzard za Amigowe Demo też będzie. Przypomnę, że Blizzarda PPC na tegoroczną edycję ufundował Jok w zeszłym roku.

Popieram postulat, że ukłon w stronę Retrokomp Load Error się należy. Jeśli znajdą się conajmniej dwaj chętni śmiałkowie bądź zespoły wystawić grę albo prevkę na 8/16bit i pokazać na Decrunch to możemy jeszcze ogłosić konkurs na analogicznych zasadach. LE miało również dobre rzeczy w części demoscenowej - kategorię 8-bit demo, publikowanie rozmiarów plików na infoscreenie - zainspirowało to nas przy układaniu tegorocznego programu.

Odświeżeniu ulega Raytrace na który wg sugestii Jubiego będzie można również się zmierzyć na nieco rozbudowanych 1200-tkach. Dla prostoty konkurs na Amigowe demo zdecydowaliśmy się połączyć - w przypadku min. 5-6 prac rozdzielimy kompo na pięćsetę i tysiącdwieście. Małym zaskoczeniem może się wydawać dopuszczenie nowoczesnej konfiguracji PC do kategorii intro - jest to ukłon w stronę Patu, który dzielnie wystawia produkcje od samego początku istnienia imprezy.

Gorąco zachęcamy sponsorów do zasilenia do koszyka nagród szeroki uśmiech
Jeśli są chętni przywieźć sprzęt wpisujący się w klimat imprezy to można wciąż rezerwować stoliki.

Jeszcze odnośnie zmian - największa dotyczy miejsca - impreza odbędzie się w legendarnym klubie muzycznym Liverpool, który istnieje we Wrocławiu od kiedy najstarsi górale pamiętają. W przeciwieństwie do dotychczasowych lokacji klub się mieści w samym sercu miasta więc parkowanie może być nieco trudniejsze. Jeśli któs ma zamiar przyjechać ze sprzętem - dać znać, pokierujemy. Auta można parkować na parkingach miejskich bez opłat od piątku od godz. 18.

Organizatorzy są obecni dziś na komodorowskim party w Opolu jak i na Pixel Heaven gdzie chętnie odpowiedzą na wasze pytania i wątpliwości.

Pozdro ze słonecznego Opola zdominowanego dziś przez klan Komody

więcej info -> https://decrunch.org/

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2019 10:26:03 przez wino
[#8] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #7

Jeśli znajdą się conajmniej dwaj chętni śmiałkowie bądź zespoły wystawić grę albo prevkę na 8/16bit i pokazać na Decrunch to możemy jeszcze ogłosić konkurs na analogicznych zasadach

W tym roku raczej odpada, bo za mało czasu. Ale w przyszłym? Jak najbardziej. Czy możemy zatem liczyć na to, że przy co najmniej dwóch zgłoszonych grach, compo w przyszłym roku się odbędzie? I z wypowiedzi rozumiem, że zgłoszenia zdalne odpadają, mi to nie przeszkadza, będzie w końcu motywacja by odwiedzić Wrocław. Tylko chciałbym jak najwięcej uściślić.

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2019 22:21:34 przez teh_KaiN
[#9] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #7

Tak wiec pozwolilem sobie na mala reklame imprezy :)
[#10] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #7

A ja się pytam - dlaczego nie ma wersji strony po polsku? Ja rozumiem, żeby używać translatora czytając strony zagraniczne, ale polskiepomysł?
[#11] Re: Rozpakowywacz 2019

@AD99, post #10

@AD99, Przyglądamy się sprawie

@Kaczuś, dzięki! Chciałbym zaznaczyć, że Decrunch to impreza iście demoscenowa - z elementami dla niezainicjowanych. Granie jest tego częścią - ktoś przyjdzie zagrać, przy okazji zobaczy konkursy na dema i kiedyś może spróbuje własnych sił w tworzeniu. Typowa ścieżka rozwoju scenowca

@teh_KaiN, jeszcze jest wcześnie na deklaracje co do kolejnej edycji. Aktualnie myślimy tylko o tym co wydarzy się już za niecałe trzy tygodnie. Wydaje mi się że dla samej prezentacji gry najlepiej jest jak przedstawia ją autor
[#12] Re: Rozpakowywacz 2019

@teh_KaiN, post #8

Czuje sie zobowiazany do podniesienia rzuconej rekawicy :)
[#13] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #7

Auta można parkować na parkingach miejskich bez opłat od piątku od godz. 18.

Rzuciłem okiem na mapkę i na razie same płatne, również w weekend, ale szukam dalej bo piszesz żeby szukać miejskich.

Bardziej mnie interesuje inna kwestia - pobyt na party place - czy mamy jak to drzewiej bywało cały ten czas od piątku wieczór do niedzieli czy też będziemy się musieli ewakuować o którejś w nocy bo ochrona/właściciel lokalu chciałby też się wyspać?

Dla mnie - jako hardcorowego partyzanta - istotna kwestia bo jeszcze na Decrunchu nie bookowałem hostelu i nie wiem czy nie złamię tradycji
[#14] Re: Rozpakowywacz 2019

@Skotos, post #13

Hostel jest dobrym wyborem Widziałem ławy w pomieszczeniu które jest obok sceny, pewnie da radę zaadaptować na szybkie regeneracje Ważne jednak aby nie spać a bawić się I robić prodki. Jeśli ktoś planuje kończyć produkcje na party, proszę o kontakt, są jeszcze miejscówki do zagospodarowania.
[#15] Re: Rozpakowywacz 2019

@Skotos, post #13

Z parkowaniem możesz mieć problem, bo na weekend dużo jest przyjezdnych, nie tylko studentów. Może ktoś ci doradzi z Wrocka, gdzie znaleźć parking. Ja niestety od kilku dobrych lat nie mieszkam tam, a moje "stare miejsca" są już dawno wyczajone przez wszystkichok, racja.
Jak to Maryla zawsze radziła: "wsiąść do pociągu byle jakiego"... i przyjechać nim na party.
[#16] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #14

A jak z klubem?
Wygonią nas po np. 2:30 w sobotę z klubu czy będziemy mogli siedzieć, sączyć, etc. ?

Mówisz, że są jeszcze miejscówki?
W ciągu dwóch dni będę wiedział czy może wezmę sprzęt..
[#17] Re: Rozpakowywacz 2019

@Skotos, post #16

Dopóki bal trwa nikt nikogo wyganiać nie będzie :)
Miejscówki wciąż są. Daj znać jaki aktualny status ze sprzętem. Co planujesz przywieźć?
[#18] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #17

Tym razem ciałem nie będę, ale może uda mi się coś w nasępny weekend przygotować jako compofiller Only time will tell...
[#19] Re: Rozpakowywacz 2019

@Mandi, post #18

Dzięki doborze technologii masz jeszcze kupę czasu do startu, Mandi ;)
[#20] Re: Rozpakowywacz 2019

@Axi0maT, post #12

To może i ja bym walnął znów jakiegoś gniota za rok? pomysł

ps. W ogole wlazlem w ten watek dopiero dzisiaj. Caly czas myslalem, ze chodzi o jakis nowy amigowy UnZIP, albo UnLHA :)

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2019 11:33:30 przez sordan
[#21] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #19

Z przewagą kupy, jak na CrapTeam przystało
[#22] Re: Rozpakowywacz 2019

@sordan, post #20

dajesz! Chociaż nie wiem czy już kiedykolwiek się uwolnisz od etykietki "ten od Crazy Priesta" ;)
[#23] Re: Rozpakowywacz 2019

@teh_KaiN, post #22

BBUUUUUEEEEH!!
[#24] Re: Rozpakowywacz 2019

@Skotos, post #16

Daj znać czy zwozisz sprzęcior - już prawie wszystkie miejscówki zarezerwowane...
[#25] Re: Rozpakowywacz 2019

@wino, post #24

No trochę wsiąkłem, przepraszam.

Nie, nie dam rady zabrać sprzętu. Będę jechał bezpośrednio z pracy, nie chcę zabierać sprzętu najpierw (dziś) w dzikie pola, zapakowany kablami, a po tygodniu na party. Ech, ciągłe zmiany..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem