[#1] AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021
cześć,
jak ktoś by chciał przybyć pogadać, pograć czy pooglądac demka, podsumować rok to zapraszam w przyszłą w środę 22.12.2021 od godz 12 do 18 lub dłużej odbędzie się w Lublinie "AmiŚledzik po Lubelsku"
adres ul. Fabryczna 3/9 Lublin
przystanek mpk obok, parkingi pod galą, przy basenach lub wzdłuż ul. 1-go maja
można przybyć ze swoim sprzętem lub bez
spotkanie kameralne w małej grupie osób bo pomieszczenie nie jest za duże max 10-15 osób
proszę o potwierdzenie na priv lub sms 609980000
sprzęt do dyspozycji co mam

ze względu na obecną sytuację jaką mamy w kraju to zastrzegam sobie możliwość odwołania spotkania
środki do dezynfekcji, maseczki, rękawiczki itp dostępne na miejscu, zakładam że każdy będzie przestrzegał wymogów sanitarnych i posiada swój certyfikat CV19 żeby okazać
dlatego proszę was o potwierdzenie do wtorku 21.12 do godz 16 max

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2021 11:18:43 przez JacK_Swidnik
[#2] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #1

muszę odwołać jutrzejsze spotkanie bo jestem przeziębiony
innym razem się spotkamy, życzę Wam wszystkiego dobrego na Święta i Nowy Rok 2022
[#3] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #2

Wracaj szybko do zdrowia. Wszystkiego najlepszego
[#4] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #2

Za dwa tygodnie będzie po Covidzie w woj.lubelskim:

https://koronawirusunas.pl/wojewodztwo-lubelskie

to może wtedy. Akurat ten tydzień mi nie pasował.

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2021 14:47:01 przez michal_zukowski
[#5] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@michal_zukowski, post #4

dwa dni sprzątałem, trudno mi będzie te dwa tygodnie utrzymać taki stan

6
[#6] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #5

Pięknie !

Widzę, że nawet zadbałeś o BHP - Gaśnica, apteczka.
[#7] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@Hubez, post #6

Bo w apteczce jest bimberek dość łatwopalny 😉
[#8] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@michal_zukowski, post #4

Tez jestem w Lublinie wiec z chęcią się z wali zobaczę.
[#9] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #5

Pomożemy posprzątać albo doprowadzić do podobnego stanu.
[#10] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@sand, post #8

wali7 jeśli o Piotra chodziło to jeździ na amiparty do chełma a następne planowane jest w marcu 2022
chyba że jest wali w lublina o którym ja nie wiem i jeszcze nie poznałem
generalnie w lubelskim jest sporo osób może ze setka co żyje w świecie retro i fajnie coś więcej niż cykliczne amiparty organizować tylko nie ma komu.
u mnie to tak jak kiedyś mówiłem i planowałem z uwagi na małe pomieszczenie to spotkania mogą być tylko w małym gronie może np. szkolenia z amosa czy programowania, kursy o to, małe imprezy, ja salkę udostępniam bezpłatnie
tu mam wszytko dookoła sklepy, bar obok, za moja ścianą jest pizzeria z kebebami, dwie restauracje bardzo dobre i nie drogie itp
[#11] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #10

Jak już się ogarnę z wykończeniem domu i działki to możemy organizować. Cały czas też szukam lokalu żeby kupić na muzeum, z tym że sensownych ofert nie ma.
Jedynie ten by pasował:
https://allegro.pl/ogloszenie/komercyjne-lublin-srodmiescie-86-m-11509866926

ale 86m2 to trochę za mało, a lokale koło 100m2 to już abstrakcja cenowa (dla mnie). Mam w domu już ponad 200 komputerów i żona wykorzystuje to w dyskusjach :).

ps. amosa nie znam, ale mogę pokazać kiedyś jak się klepie proste programy w mui w C.

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2021 13:20:08 przez michal_zukowski
[#12] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #10

w lubelskim jest sporo osób może ze setka co żyje w świecie retro i fajnie coś więcej niż cykliczne amiparty organizować tylko nie ma komu.

Jacek, jest komu, tylko jest też COVID, który mocno komplikuje sytuację . Może korzystając z faktu, że demoscena jest już naszym dziedzictwem narodowym, pomyślelibyśmy nad cyklicznym spotkaniem w jakimś fajnym miejscu? Nawet w lubelskim CSK (a co, jak już spadać to wysokiego konia ). Można by było się spotkać i pooglądać najnowsze produkcje demoscenowe na Amigę i 8-bitowce (a potem iść się napić na mieście ). Narazie poczekajmy aż się uspokoi sytuacja z COVIDem i będziemy coś działać.

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2021 14:42:49 przez MarX
[#13] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@MarX, post #12

W lutym spokój, marzec-kwiecien-maj kolejna fala.Wiec większe spotkanie albo luty albo czerwiec/koniec maja. No chyba, że wymyślą lek albo szczepionkę, która działa (hamuje epidemię).
1
[#14] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@MarX, post #12

a no tak zapomniałem że MarX i Doktor to też imprezy ogarnia :) sory za niepamięć
generalnie mnie nie zależy na imprezach biznesowych typu falkon czy w tym cmk bo zawsze będzie nad nami ktoś stał i cię z tego potem rozliczał, ciągnięcie kasy z budżetu to też papierologia i jakieś dodatkowe obowiązki
co do wynajmu pomieszczeń w lublinie typu 100m to Michał wysoko mierzysz i bardzo dobrze ale kto to będzie potem ogarniał, sam będziesz siedział cały dzień i przyjmował wycieczki? ja pomogę oczywiście w wolnym czasie którego nie posiadam,
z ciekawości gdzie ty trzymasz tą kolekcję te 200 komputerów? ja wczoraj i dziś ganiałem myszy w garażu i dobrze że nie mam już nic tu pochowane bo bym miał ciekawie, juz mam jeden box ze sytopianem z FDD3000 z dziurami :)
wynajem 100m w lublinie to sporo kasy i płac co miesiąc a na to trzeba zarobić, dodatkowo inne koszty prą itp

ja jestem u siebie, mam małe 24m na to przeznaczone i tu mam wszytko co mi jest potrzebne do pracy i zabawy w retro.

covid jak covid radzej nie prędko ten stan się cofnie to może potrwać latami, trzeba mysleć na przód, przecież nie można całkowicie się zamknąć na spotkania, małe w małym gronie, duże to ryzyko itp.

co do wynajmu pomieszczeń na muzeum retro to jak ja miałbym coś w tym kierunku robić to bym szybciej wynajął tu na fabrycznej lokal obok mnie i miał nad tym kontrolę w ciągu dnia, godziny otwarcia można by zrobić po 2-4 godz dziennie lub planować dyżury i wtedy powoli zbierać na wyższe cele tego muzeum.

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2021 18:18:49 przez JacK_Swidnik
[#15] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #14

generalnie mnie nie zależy na imprezach biznesowych typu falkon czy w tym cmk bo zawsze będzie nad nami ktoś stał i cię z tego potem rozliczał, ciągnięcie kasy z budżetu to też papierologia i jakieś dodatkowe obowiązki

Ale tu nie chodzi o żaden biznes. Miałem na myśli spotkania ze wstępem wolnym. Chodzi tylko o wyczajenie jakiejś dobrej sali w dobrym miejscu. Dla mnie Fabryczna, gdzie Ty stacjonujesz, to już koniec świata (mniej więcej tak jak ta część Lublina w której mieszkam ja ). Ale nie warto prowadzić tej rozmowy na forum publicznym, co kogo obchodzą rozkminki jakichś "cebulaków" z Lublina . Pogadamy na prv bliżej lata.
[#16] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@MarX, post #15

Ok. No ja cebularze z Lublina uwielbiam. To przecież regionalny przysmakOK
1
[#17] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@JacK_Swidnik, post #10

Ten "wali" z wypowiedzi sanda to chyba zliterówkowane "wami" :)
A co do porządku Jacek, to weź i zaplombuj pomieszczenie na dwa tygodnie ;)
[#18] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@wali7, post #17

No właśnie nie mogłem zrozumieć o co chodzi w tym temacie.. Ani jednego postu "wali7", tu zaraz "wali". Teraz dopiero zajarzyłem :)

Wali = Wami
[#19] Re: AmiŚledzik po Lubelsku 22.12.2021

@wali7, post #17

Aaa spoko nie zajarzylem ze to literówka
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem