Witajcie.
Miło mi wszystkich poinformować, że jest zarezerwowany lokal na kolejne spotkanie dla Fanów retro kompów i konsol.
Mapka dojazdowa (jeszcze jest nazwa imprezy 8bit :P )
Odbędzie się 19 października 2024r (sobota) w godzinach 9.00-22.00 w restauracji "Beza i Chmiel" w Siemianowicach Śląskich (ostatnia miejscówka z 8bit Party).
Szykujcie sobie wolne na ten dzień 😉 . Zgodnie z manifestem ogłoszonym przeze mnie na ostatniej edycji "8bit Party" impreza będzie się nazywać "Multibit Party" i w zamierzeniu można przyjechać na nią z dowolnym retro komputerkiem lub konsolą a także retro PC z procesorem wyprodukowanym max w 2000 roku (do jakiegoś Pentium III lub odpowiednika AMD). Wielu z nas ma takie retro PC z kartami dźwiękowymi Gravis Ultrasound, kartami graficznymi Voodoo, itp. a nie ma kiedy nawet zabrać ich na imprezę. Nie jest to impreza PeCetowa, ale zgodnie z zapowiedzią rozszerzony jest asortyment z jakim można przyjechać. Tak jak wspominałem wcześniej organizacją imprezy typowo amigowej czyli SACP już się nie zajmuję.
Tym razem jest opcja rezerwacji sali z barem więc miejsca będzie więcej. To jednak zależy od przedpłat bo jest to jedyna forma zarezerwowania sobie stolika pod sprzęt. Podobnie jak ostatnio obowiązuje zasada jedna wpłata - rezerwacja dla jednej osoby ze sprzętem (nie ma możliwości opłacenia dwóch stolików dla jednej osoby).
Jest w planach organizacja grilla przez obsługę restauracji jednak zależne to będzie od pogody. Jeśli okoliczności będą sprzyjające w opcji biletu zamiast kiełbaski w bułce lub krupnioka w bułce będzie kiełbaska z grilla z pieczywem (do wyboru przy przedpłacie za wejściówkę).
Początek imprezy o godzinie 9.00 a koniec o 22.00.
Koszt wstępu na imprezę:
1.) 30PLN Bilet Standard - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło dla jednej osoby (dzieci do lat 14 pod opieką dorosłych gratis),
2.) 45PLN Bilet Extended 1 - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło oraz kiełbaska w bułce z warzywami,
3.) 47PLN Bilet Extended 2 - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło oraz kiełbaska z grilla z pieczywem (jeśli pogoda nie dopisze zamiast kiełbaski z grilla będzie wyrównana opcja "2"),
4.) 60PLN Bilet Extended 3 - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło oraz placek ala Pizza.
Przedpłat dokonujemy przelewem lub poprzez płatność blikiem na telefon. Tytułem wpłaty podajemy obowiązkowo swoją ksywkę z oraz wariant wejściówki uwzględniając powyższy opis od 1 do 4 czyli przykładowo:
Multibit vol1, Ksywa, wariant 3.
Wszyscy zainteresowani wpłatami piszą do mnie email na azzorek@interia.pl. Podają imię i nazwisko, ksywkę , email i nr telefonu.
Jako feedback otrzymają dane do wpłaty (nr konta i nr telefonu jeśli płatność będzie blikiem). Po zaksięgowaniu wpłaty otrzymają potwierdzenie na email.
Kryterium przypisania biletu zależy od wartość wpłaty.
Przedpłat dokonujemy do 12 października.
Jeśli będą wątpliwości piszcie na priv lub w tym wątku.
Osoby które przyjeżdżają z retro-komputerkami/konsolami niech nie zapomną zabrać listwy prądowej żeby nie liczyć potem na wolne miejsce w gniazdkach kolegi :) .
Informacje dodatkowe.
------------------------------
Lokal (lokale) nie są niestety przestrzenne więc w miarę możliwości zabierajcie monitory LCD.
Restauracja serwuje pyszne piwa rzemeślnicze (również w wersji 0% alkoholu), kawę, herbatę, drinki, napoje gazowane, wino grzane a nawet whisky. Pamiętajmy że alkohol jest dla wszystkich ale w umiarze, a jeśli ktoś nie ma umiaru proponuję odwiedzić imprezy o innej tematyce ;). Poniżej cennik:
kawa czarna - 10 zł
kawa biała - 11 zł
latte - 12 zł
cappucino - 12 zł
herbata - 10 zł
herbata zimowa - 16 zł
piwo rzemieślnicze 0,5L - 15 zł
coca cola 0,25L - 7 zł
lemoniada klasyczna - 10 zł
placek a la pizza z dodatkami na czerwonym sosie - 30 zł
placek a la pizza z dodatkami na białym sosie - 30 zł
precel z pieca podawany z masłem pietruszkowym - 12 zł
bułeczki z pastą z pomidorów - 12 zł
krupniok w bułce - 15 zł
biała kiełbasa w bułce - 15 zł.
Jeśli ktoś bardzo chce przycebulować z jedzieniem to w promieniu 60 metrów od imprezy jest Biedronka, Żabka i Kebab (z zakupionym gdzie indziej alkoholem nie wbijamy na teren imprezy żeby nie robić przypału).
Fotki z poprzedniej imprezy:
link
Pozdrawiam,
Azz
Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 15:55:36 przez Azzorek
Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 15:57:54 przez Azzorek
Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 15:59:17 przez Azzorek
Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 16:03:43 przez Azzorek
Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 16:35:16 przez Azzorek