[#1] Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)
Witajcie.

Miło mi wszystkich poinformować, że jest zarezerwowany lokal na kolejne spotkanie dla Fanów retro kompów i konsol.

Mapka dojazdowa (jeszcze jest nazwa imprezy 8bit :P )

Odbędzie się 19 października 2024r (sobota) w godzinach 9.00-22.00 w restauracji "Beza i Chmiel" w Siemianowicach Śląskich (ostatnia miejscówka z 8bit Party).
Szykujcie sobie wolne na ten dzień 😉 . Zgodnie z manifestem ogłoszonym przeze mnie na ostatniej edycji "8bit Party" impreza będzie się nazywać "Multibit Party" i w zamierzeniu można przyjechać na nią z dowolnym retro komputerkiem lub konsolą a także retro PC z procesorem wyprodukowanym max w 2000 roku (do jakiegoś Pentium III lub odpowiednika AMD). Wielu z nas ma takie retro PC z kartami dźwiękowymi Gravis Ultrasound, kartami graficznymi Voodoo, itp. a nie ma kiedy nawet zabrać ich na imprezę. Nie jest to impreza PeCetowa, ale zgodnie z zapowiedzią rozszerzony jest asortyment z jakim można przyjechać. Tak jak wspominałem wcześniej organizacją imprezy typowo amigowej czyli SACP już się nie zajmuję.
Tym razem jest opcja rezerwacji sali z barem więc miejsca będzie więcej. To jednak zależy od przedpłat bo jest to jedyna forma zarezerwowania sobie stolika pod sprzęt. Podobnie jak ostatnio obowiązuje zasada jedna wpłata - rezerwacja dla jednej osoby ze sprzętem (nie ma możliwości opłacenia dwóch stolików dla jednej osoby).
Jest w planach organizacja grilla przez obsługę restauracji jednak zależne to będzie od pogody. Jeśli okoliczności będą sprzyjające w opcji biletu zamiast kiełbaski w bułce lub krupnioka w bułce będzie kiełbaska z grilla z pieczywem (do wyboru przy przedpłacie za wejściówkę).

Początek imprezy o godzinie 9.00 a koniec o 22.00.
Koszt wstępu na imprezę:

1.) 30PLN Bilet Standard - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło dla jednej osoby (dzieci do lat 14 pod opieką dorosłych gratis),

2.) 45PLN Bilet Extended 1 - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło oraz kiełbaska w bułce z warzywami,

3.) 47PLN Bilet Extended 2 - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło oraz kiełbaska z grilla z pieczywem (jeśli pogoda nie dopisze zamiast kiełbaski z grilla będzie wyrównana opcja "2"),

4.) 60PLN Bilet Extended 3 - opłacony identyfikator, stolik na jeden komputer i krzesło oraz placek ala Pizza.

Przedpłat dokonujemy przelewem lub poprzez płatność blikiem na telefon. Tytułem wpłaty podajemy obowiązkowo swoją ksywkę z oraz wariant wejściówki uwzględniając powyższy opis od 1 do 4 czyli przykładowo:

Multibit vol1, Ksywa, wariant 3.

Wszyscy zainteresowani wpłatami piszą do mnie email na azzorek@interia.pl. Podają imię i nazwisko, ksywkę , email i nr telefonu.
Jako feedback otrzymają dane do wpłaty (nr konta i nr telefonu jeśli płatność będzie blikiem). Po zaksięgowaniu wpłaty otrzymają potwierdzenie na email.
Kryterium przypisania biletu zależy od wartość wpłaty. Przedpłat dokonujemy do 12 października.

Jeśli będą wątpliwości piszcie na priv lub w tym wątku.

Osoby które przyjeżdżają z retro-komputerkami/konsolami niech nie zapomną zabrać listwy prądowej żeby nie liczyć potem na wolne miejsce w gniazdkach kolegi :) .

Informacje dodatkowe.
------------------------------

Lokal (lokale) nie są niestety przestrzenne więc w miarę możliwości zabierajcie monitory LCD.
Restauracja serwuje pyszne piwa rzemeślnicze (również w wersji 0% alkoholu), kawę, herbatę, drinki, napoje gazowane, wino grzane a nawet whisky. Pamiętajmy że alkohol jest dla wszystkich ale w umiarze, a jeśli ktoś nie ma umiaru proponuję odwiedzić imprezy o innej tematyce ;). Poniżej cennik:

kawa czarna - 10 zł
kawa biała - 11 zł
latte - 12 zł
cappucino - 12 zł
herbata - 10 zł
herbata zimowa - 16 zł
piwo rzemieślnicze 0,5L - 15 zł
coca cola 0,25L - 7 zł
lemoniada klasyczna - 10 zł
placek a la pizza z dodatkami na czerwonym sosie - 30 zł
placek a la pizza z dodatkami na białym sosie - 30 zł
precel z pieca podawany z masłem pietruszkowym - 12 zł
bułeczki z pastą z pomidorów - 12 zł
krupniok w bułce - 15 zł
biała kiełbasa w bułce - 15 zł.

Jeśli ktoś bardzo chce przycebulować z jedzieniem to w promieniu 60 metrów od imprezy jest Biedronka, Żabka i Kebab (z zakupionym gdzie indziej alkoholem nie wbijamy na teren imprezy żeby nie robić przypału).

Fotki z poprzedniej imprezy: link

Pozdrawiam,

Azz

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 15:55:36 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 15:57:54 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 15:59:17 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 16:03:43 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2024 16:35:16 przez Azzorek
8
[#2] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #1

Byda :)
3
[#3] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #1

Będę OK
Wariant:
3.) 47PLN Bilet Extended 2
4
[#4] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #1

Będe raczej ;)
Jest jakas strona, event na FB? Widać mały ruch w temacie... postow ;)
Ja administruje strona FB od SACP, to moge info jakies rzucic, event stworzyc, jesli jeszcze nie ma.
1
[#5] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #1

Będę na 99%. Jakiś mini turniej w swosa chciałbym zorganizować jeśli bedą chętni.
3
[#6] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Mirq, post #5

Taki pocieszenia po AP ?
2
[#7] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@rafvte, post #4

Możesz rzucić gdzieś info dla zainteresowanych. Ja na razie stronki nie robię. Z czasem się za to wezmę z Alfem (może jakieś konto na FB - zobaczymy). Przypominam, że można dołączać do kanału discord poświęconemu Multibit Party ;) (poniżej) .

Multibit Party - Discord

Pozdrawiam,

Azz
[#8] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #7

Chcialem po prostu... pomoc, bezinteresownie, wypromowac event ale nie wiem czy w ogole chcesz, aby taka promocja sie odbyla? Zero ruchu w temacie, tak to ujme.

Ja administruje kontem od SACP na FB, mozna je wykorzystac, 60 ludzi obserwuje, mozna w jego ramach event stworzyc. Mialem do Cie zadzwonic w weekend w tej sprawie ale mi umknelo.
2
[#9] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@rafvte, post #8

Doceniam Raf chęci OK . Na razie nie chcę z tego robić dużego tematu - to dopiero rozruch (druga impreza). Lokalizacja też nie jest gotowa na dużą frekwencję. Najpierw chcę zobaczyć ile osób będzie i jakie jest zainteresowanie. Z tą frekwencją różnie może być. Zaznaczam jednak że są osoby które już wpłaciły za wejściówkę więc kto chce to widzi i działa, a kto nie chce to reklama na YT i w dzienniku telewizyjnym nie pomoże (bo to nie ten czas, a to coś wypadnie, a to nie po drodze, itp. itd.).

Pozdrawiam,

Azz
1
[#10] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #1

Hejka, no planuję się pojawić :)

Do zobaczyska!
2
[#11] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@biax, post #10

Biax heh:D

bylo zajebiscie!!!!
7
[#12] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #1

Super impreza. Oby więcej takich! :)
5
[#13] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@redlin, post #12

zawsze nowe twarze sprawiaja przyjemnosc. czekam na kontakt
1
[#14] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@juen, post #11

Choróbsko położyło łysego z Brazzers .... :(
4
[#15] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@biax, post #14

wiem, wszyscy wypili Twoje zdrowie tak ze powinno byc juz lepiej :D
1
[#16] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@juen, post #15

Dziękuję wszystkim uczestnikom Multibit Party za przybycie. Choć część osób "ścięła" choroba to i tak frekwencja była przyzwoita ;) . Do następnego razu w lutym lub marcu 2025r ;) !
1
[#17] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #16

Kilka fotek z imprezy: http://kaczus.zrzeda.pl/katowice2024/index.html
4
[#18] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@KaczusNG, post #17

Piękną 4000tysiączkę widzę w TOWERze OK
2
[#19] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@Azzorek, post #16

Mimo że byliśmy z Młodym bardzo krótko to synowi ogólnie się podobało. Już się mnie pyta kiedy znowu jedziemy :). Azzorek jeszcze raz, bardzo dziękuję ci za tą imprezę.
2
[#20] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@jimiche, post #19

przeczytałem to glosem Jimmiego w glowie :D
2
[#21] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@BULI, post #18

A dziękuję ok, racja
1
[#22] Re: Multibit Party vol.1 - 2024 (sobota 19.10.2024r)

@juen, post #20

Teraz i ja to przeczytałem w ten sam sposób :p

Zresztą zawsze tak jest jak jimmi coś napiszę ^^

A co do impry, skromnie ale fajnie :) towarzystwo jak zawsze ratuje sytuację :p
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem