kategoria: AmiParty
[#61] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@Drako_Crowley, post #60

Tak to była impreza wysokich lotów ;) Dziękuję serdecznie za liczne przybycie i stworzenie cudownej atmosfery.
Mnóstwo rozmów, masę śmiechu i dobrej zabawy. Bigos Taurusa to strzał w dziesiątkę :)

Z racji wkładu i zaangażowania w nasze imprezy, nasz skład powiększamy o nowych wspaniałych ludzi.
Tym razem to Jericho oraz JacK_Swidnik, witajcie w CHAL Team :)

Kolejne nasze spotkanie to jak już Drako wspomniał nasze 20 lecie a datę poznacie już na dniach.
Trzymajcie za nas kciuki by większość planów jakie mamy na przyszłość się ziściła. Nasze głowy są pełne nowatorskich pomysłów o czym chyba nie musimy was przekonywać.

Ukłony dla was i do szybkiego zobaczyska :)
6
[#62] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@Drako_Crowley, post #60

Widzę piękna impreza super
Szkoda, że tym razem zdrowie nie pozwoliło
Do następnego się wyliżę cool
6
[#63] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@BULI, post #62

To tak samo jak u mnie niestety, także współczuję.
Mnie niestety dopadł "obywatel C-19" (jak to ktoś kiedyś gdzieś zabawnie określił) i nie czułem się w ten weekend najlepiej.
Pierwszy raz od lutego 2016, jak nie przyjechałem.
Aczkolwiek mam nadzieję, że już nic nieprzewidzianego się teraz nie wydarzy i na przyszłym AP się normalnie pojawię jak zawsze.
8
[#64] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@Mariodj, post #1

To było bardzo dobre AmiParty - takie jakie miało być: pełne przyjaźni, wspólnego grania, słuchania różnej muzyki.
Bez hejterów, zazdrości i nienawiści którą coraz częściej obserwuję w naszym środowisku.

Dziękuję wszystkim "lotnikom" 'i "stewardeskom" za przylot i poświęcenie fragmentu własnego czasu na pojawienie się na party.

Bardzo dziękuję za cztery prelekcje:
- Prezentacja enJoy'a (Wozik)
- Dotykowo-wibracyjny komputerek przyszłości (Ted i DiskDoctor)
- Recenzja gry "Sołtys" na Amidze (MarX)
- Twórczość Borisa Vallejo na Amidze

... i za nieoficjalną prezentację klawiatury mechanicznej do Amigi 500 (Tomuś)
... i jeszcze za mniej oficjalną prezentację mechanicznych klawiaturowych joyów (RJ)

Specjalne podziękowania za obecność ślę Chełmisiowi - chełmskiemu białemu niedźwiedziowi i dyrektorowi chełmskiego MOSiR, który go wypuścił na miasto.

Gratuluję zwycięzcom konkursów amigowych gier (Reshoot Proxima 3, Slam Tilt, IK+, Worms) i nie tylko (Stern Scramble). Jak się okazuje Wormsy to także gra zespołowa !

Najbardziej jednak podziwiam chętnych w prawdziwie zespołowej grze w "Sensible World of Soccer" przy pomocy "magicznych" joysticków. Dało się grać? - Dało!!! A że Polska przegrała z Mozambikiem. Chce się wykrzyczeć "Polacy nic się nie stało!" i liczę że na następnym AmiParty będzie rewanż.

Cieszę się, że wszystkim smakował bigos.

Kto nie był niech żałuje. Jak zawsze.

Do zobaczenia na następnym zimowo-wiosennym AmiParty, już kompotowym, i ... z okazji 20 rocznicy od pierwszej edycji wiosną 2006 roku.

Amiga i AmiParty Rulez !!!

FOTKI
11
[#65] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@amigachelm, post #64

Pragnę nadmienić, że:

- enjoy (Wozik)
- komputerek mój z tedem
- klawiaturowe joy'e (RJ)
- klawiatura mechaniczna 500 (Tomuś),

to są (jeśli się dobre orientuję) 4 sprzęty. Nowe sprzęty.

Nie ma wiele imprez w Polsce, gdzie prezentowane jest tyle nowych sprzętów.

Brawa dla organizatorów!! Jedyne czego mi brakowało, to... nowego Craptro. Jak rozumiem, w zimie jest szansa, że będzie.
4
[#66] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@_DiskDoctor_, post #65

Ten enJoy z wszystkich tych joysticków jakie powstały w XXI wieku wydaje się najlepszym rozwiązaniem a modularna konstrukcja strzałem w dziesiątkę. Sam usłyszałem o tym joyu na streamie Grysława. Wiem że Amiga Bez Ściemy aż takich zasiegów jak Gryslaw nie ma, no ale było nie było jesteśmy największym polskim kanałem Amigowym oglądanym regularnie przez tysiące osób. Być może więc autor tego urządzenia chciałby je wypromować poprzez wypożyczenie nam sprzętu do recenzji.

Jeśli drogi konstruktorze enjoya czytasz te słowa, proszę o kontakt na priv.
8
[#67] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@MUFA-amigaone-pl, post #66

Nie potrzeba priva, joy startuje lada dzien, dzis u Bitbrithers (wczesna wersja na pajaku) oraz u Borsuka juz gotowa wersja. Stronka startnie lada dzien z zapytaniem o dostepnosc (niewiele w miesiacu moze z 10-15) . O cenie nie ma co gadac. Ludzie którzy mnie znają wiedzą o czym mówie. Jak znajde czas, to mogę ci przygotować, ale nie na już. Szukaj mnie na Impie, Fb, czy innych tam . enJoy3d.

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2025 11:49:06 przez djwozik
5
[#68] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #67

Coś pięknego dzięki za przyjazd na AP i prezentacje itp itd ;)
3
[#69] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #67

Niewyczuwalny skok gały, modułowość, drążek leży bardzo dobrze w dłoni, skosy działają jak trzeba, materiał na rączkę i obudowe dobrze dobrany. Wiem co mówie bo pograłęm trochę na Amiparty testując. Życzę powodzenia w spzredaży.
5
[#70] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@Stoopi, post #69

dzieki za wstepne testy i pozytywne opinie. pomietajcie ze to produkt w miare budżetowy , wiec nie pro , ale jako odnośnik do tego co mamy na rynku , lub do starych konstrukcji jest wporzadku. My tu gadu gadu , a kolejne Amipparty juz tuz tuz :)
3
[#71] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #70

No to na kolejnym AmiParty enJoy V2 ;)
2
[#72] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #70

wozik jacek podolski to ja, grałeś na ap na moim arcade, brałem udział w tym waszym ankietowym konkursie na wczorajszym na lajwie u borsuka, oglądałem całe wracając z poznania, fajnie wyszło
daj znać jak ruszy ta twoja stronka do zamówień to wezmę 1szt
1
[#73] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@Mariodj, post #61

Fajnie się bawiłem.
Był chill. Była zabawa. Był czas na rozmowy o rzeczach poważnych jak i niepoważnych.
Do zaś!
3
[#74] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #67

@djwozik

Ok. Co prawda FB i innych podobnych złodziej czasu zwykłem omijać z daleka, ale na Impie postaram Cię znaleźć.

Nie wybierasz się przypadkiem do Wrocławia na Games & Vintage Days? Będzie tam dużo amigowców, równiż tych związanych niegdyś z branżą gier. No i będzie tam także stoisko naszego kanału, prezentacja takiego joya tam, gdzie spodziewanych jest kilka tysięcy odwiedzających, mogłaby pewnie przyczynić się do większego zainteresowania ludzi niż te 10 - 15 na miesiąc.
[#75] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@MUFA-amigaone-pl, post #74

dzieki za wstepne testy i pozytywne opinie. pomietajcie ze to produkt w miare budżetowy , wiec nie pro , ale jako odnośnik do tego co mamy na rynku , lub do starych konstrukcji jest wporzadku. My tu gadu gadu , a kolejne Amipparty juz tuz tuz :)

NIe wybieram sie na VIntage& Games, czas spedzic troche czasu w domu, zycie to nie tylko amiga. za 2-3 tygodnie bede mial plytki, zrobie te co moge na zamowienie (okolo 10) i 1dna na testy wiec za dobry miesiac sie zgadamy, przypomnij sie.
3
[#76] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #75

Ok.
[#77] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@MUFA-amigaone-pl, post #76

Oj sprzęt dla mnie pierwsza klasa ;)
1
[#78] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@djwozik, post #67

Potiwerdzam, bardzo dobry klasyczny joy! Nawet dla mnie miłośników arcade sticków, dokładke dokładamy i mamy namiastke arcade sticka. Obsługa 2 przycisków na AMidze przetestowana i ładniutko to smigało. Polecam
6
[#79] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@RetroBorsuk, post #78

A czy dużo jest gier 2-fajerowych. Bo nie brak takich co mieli A500 przez parę lat a opowieści o takich joyach uważają za mit.
[#80] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@ZorrO, post #79

Na forum znajdziesz listę. Dzięki whdload jest ich dużo więcej niż w czasach świetności Amigi. Nie był to mit nigdy, bo jednak niektóre gry miały wybór dwóch przycisków Lionheart, Apidya, co prawda twórcom rzadko się chciało implementować dwa fire w grze. Dzisiaj jednak lista jest pokaźna. Na dodatek Enjoy ma też na przystawce skok pod przyciskiem i to też jest super.
2
[#81] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@ZorrO, post #79

Na dole strony masz listę gier obsługujących natywnie 2 przyciski:
https://wiki.icomp.de/wiki/DE-9_Joystick
3
[#82] Re: AmiParty 34 Highway To The AmiParty Zone 26-28/09/2025

@rygar997, post #81

Na liście brakuje After the war
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem