[#7]
Re: Pegasos i MorphOS 1.4 - recenzja
W odpowiedzi na komentarz
gdzie i jak Genesi zamierza zarobic!?!
Wyjasnili to. Ostatnio czytalem calkiem spore oswiadczenie na amigenews.de. Jako kompletny ignorant jezeli chodzi o jezyk angielski :) cztalem polskie tlumaczenie dostepne na
http://akson.sgh.waw.pl/~ppawlo/an_polish.html
Tam jest "Oswiadczenie na temat Pegasos II/III i strategii przedsiebiorstwa" z 20.07.2003.
Jak mam byc szczery to do mnie za bardzo te plany dotyczace telewizji nowej generacji jakos nie przemawiaja. Uwazam, ze Genesi jest za male zeby konkurowac z kimkolwiek nawet gdyby zrobili cos 100 razy lepszego. Przeciez wiadomo, ze jezeli z tego ma byc biznes to i tak micro$oft wszystkich wykosi:). Przekupi, przeplaci, podkupi, zamorduje, oszuka a wygra.
Ja w tym oswiadczeniu jakos nie moge sie dopatrzec roli Pegasosa w przyszlosci Genesi. Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale to ma byc chyba platforma robiona tak dla czyjego kaprysu i zupelnie bez jakichkolwiek zyskow. Poprostu dla jaj. Nie wiem jak dlugo taka platforma moze istniec i sie rozwijac. Jak narazie jest bardzo fajnie. Mozliwe, ze to jest metoda na utrzymanie tak malego rynku jak Amiga/Pegasos. W koncu szczerze watpie zeby Amiga Inc dala rade sie utrzymac z AmigaONE+OS4. Policzcie sobie... Chyba taki "dobry wujek" jak Genesi jest mimo wszystko lepszym rozwiazaniem. :)
A tak przy okazji zapodam maly cytat: "Oznacza to, że Pegasos II bedzie gotowy na wrzesien.". Cieszycie sie? Ja bardzo.:)