[#16]
Re: Listy, FTP, rejestracja - znowu czynne.
@MDW,
post #11
W odpowiedzi na komentarz
Nie miałem pojęcia o tym, że Genesi odcięło jakieś fundusze. Wręcz przeciwnie. Myślałem, że skoro sprezentowali teraz 100 Pegasosów to właśnie nadal sponsorują...
Kran z forsą wysechł już prawie rok temu (wrzesień / październik 2003). A te 100 Pegasosów zasponsorowało Freescale. Myślę, że to bardzo dobrze, że Genesi współpracuje z Freescale na tak szeroką skalę. Pewna niezależność istnienia Pegasosa od istnienia MorphOS-a to bardzo dobra sprawa. To nam zapewnia rozwój sprzętu (w raporcie z SNDF można było co nieco o tym przeczytać) oraz dzięki większej produkcji, niższe jego ceny. Taki był właśnie problem z klasyczną Amigą - AmigaOS umierał bo nie było żadnych perspektyw na konkretny sprzęt, gdyby wychodziły nowe Amigi, rozwijałoby się i oprogramowanie. Dlatego, choć system jest, jak słusznie zauważył pini, niszowy, to przynajmniej mamy dobry, nie obarczony błędami konstrukcyjnymi, sprzęt i perspektywy kolejnych, lepszych maszyn. Na tych maszynach pojawi się MorphOS. Freescale wykazuje pewne ostrożne zainteresowanie tym systemem. MOS Team oczywiście zdaje sobie sprawę, że MOS ma jeszcze pewne braki i należy je usunąć zanim zmieciemy Windows z powierzchni ziemi

... Wiemy też, że siedząc i narzekając braków tych nie zlikwidujemy.
Co do słów piniego - zdaję sobie znakomicie sprawę, że to co piszę jest mało konkretne, wynika to z faktu, że jako lojalny (to takie niemodne słowo dzisiaj) członek teamu nie będę puszczał w obieg niejasnych i nieuzgodnionych z resztą grupy informacji. Zwolennicy OS4 mogą sobie ironizować na ten temat do woli - nie zmienię swojego postępowania. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że chęć odpłacenia pięknym za nadobne (kiedy to czekaliście na OS4 a my pisaliśmy mniej więcej to, co Wy piszecie teraz) jest bardzo silna. Niemniej tak jak Wy macie już OS4 tak i my będziemy mieli MOS-a 1.5. A w RC5-72 i tak nas
nie dogonicie ;) po tym jak bPlan podłączył się do zabawy z kilkunastoma Pegasosami II z MOS-em 1.5 pre

.