Komentowana treść: Stowarzyszenie Hi-Toro
[#31] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@SZAMAN, post #30

O jaką pomoc konkretnie chodzi?

[#32] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@marcik, post #24

W odpowiedzi na komentarz #24

To jest to! Można by to spotkanie zorganizować (jak za starych, dobrych czasów) przy okazji któregoś demo-party (tej wiosny/lata zapowiadają się aż trzy) ale trzeba by wtedy pokazać gawiedzi coś zgodnego z "profilem" imprezy. Jak nie - pozostaje meeting. Wódka była przyczyną wielu zbrodni, ale nasze pokolenie najwyraźniej pod jej wpływem mięknie ;). Gdzieś na forum była dyskusja o tzw. Majówce ...
[#33] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Valwit, post #16

W odpowiedzi na komentarz #16

niezależnie od reszty:

-rzygam już, kiedy kolejny raz widzę jad wylewający się z Twoich słów

-wielu zachowuje się niestosownie, w tym Ty również, jesteś jak gówniarz z piaskownicy, tyle tylko że wydaje Ci się że jestes lepszy od innych - a tu - niestety, nic z tych rzeczy

[#34] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@baderman, post #33

W odpowiedzi na komentarz #33

Widze ze integracja rozpoczela sie na dobre...
[#35] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Grzegorz Kraszewski, post #28

W odpowiedzi na komentarz #28

No to gratuluje wniosków. Z przyjemnością poprę inicjatywę którą uznam za sensowną.

Mityczne "jednoczenie środowiska" do takich nie należy. Nie bez powodu istaniały

#amigapl #amypl i #amisia, potem #amiga.rulez ostatnio #exec. Zawsze byli ludzie,

którym podzialy nie przeszkadzały i zawsze bylo kilku którzy dzięki takim podziałom

wypływali bo pozwalało im sie to wyprofilować. IMO całkiem normalna rzecz. Jesli komuś

się to nie podoba niech działa, ale tworzenie nowego klubu czy stowarzyszenia jest kolejnym

podzialem. My z towarzystwa vs. reszta. JA uważam to za bezsensowne, wielu z was nie.

Nie znaczy to że życzę wam żebyście poszli do diabła. Komentarze służa do wymiany opinii

a dziwienie się że ktoś jest odmiennego zdania to dziecinada. Świat nie jest czarno-biały

i na dobry początek życze wam żeby niektórzy to pojęli. Jeśli chcecie łączyć to najpierw

pozbądźcie się myślenia według schematu "kto nie z nami ten przeciw nam" bo wlasnie to

doprowadziło do tego co mamy dziś.
[#36] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@baderman, post #33

W odpowiedzi na komentarz #33

- nikt ci nie każe ich czytać. nie wiem też gdzie dostrzegasz jakiś jad. jeśli jadem nazywasz wyrażenie własnej opinii to gratuluje dojrzałości.

- fantastyczna psychoanaliza. a wycieczki osobiste sobie daruj, bo tylko pokazujesz ze nie zrozumiałeś co napisałem. fatk że jesteś jednym z 4 inicjatorów tylko utwierdza mnie w moim zdaniu. a szkoda.
[#37] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@SZAMAN, post #30

W odpowiedzi na komentarz #30

> Bedziemy dalej robic swoje po prostu, a moze do naszej czworki ktos teraz sie przylaczy i nam pomoze? Moze Ty?

Byś może. ja tego nie w każdym razie nie wykluczam.
[#38] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Valwit, post #36

W odpowiedzi na komentarz #36

-dostrzegam jad, czy to w komentarzach na portalach, czy na pcsa, a jeżeli swoją "dorosłość" bronisz atakując moją, jak napisałeś, "dojrzałość", to równiez gratuluję, choć, może nie ma czego ?

-dziękuję ;), ja mam sobie darować wycieczki osobiste? może zacznij od siebie, potem nikt nie będzie takich uwag kierował do Ciebie?

Chciałem również zaznaczyć, że Mariusz Barczyk to nie Marek Badera (czyli ja), i nie jestem jednym z inicjatorów tego stowarzyszenia. Natomiast idea mi się podoba, a że nie jestem jego członkiem, to znaczy że reprezentuje swoje, jak najbardziej prywatne poglądy. Mam nadzieję, że to też jest jasne?
[#39] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@baderman, post #38

W odpowiedzi na komentarz #38

dostrzegam jad, czy to w komentarzach na portalach, czy na pcsa, a jeżeli swoją "dorosłość" bronisz atakując moją, jak napisałeś, "dojrzałość", to równiez gratuluję, choć, może nie ma czego ?

sokoli zatem masz wzrok bo widzisz rzeczy których nie ma. nic swojego bronić nie muszę. to że tgo nie pojmujesz to właśnie brak owej dojrzałości którą miałem na myśli.

dziękuję, ja mam sobie darować wycieczki osobiste? może zacznij od siebie, potem nikt nie będzie takich uwag kierował do Ciebie?

Co mam zacząc od siebie? Podziękuj Krashanowi że wypaczył moją wypowiedź. A jeśli jesteś tak dorosły i dojrzaly jak to sugerujesz to nawet gdybym zamierzał kogoś obrazić to nie robiłbyś tego samego. A tak tylko demonstrujesz własny poziom.

Nie wiem czy to zrozumiesz czy znowu coś przekręcisz i nie interesuje mnie to. Co miałem do powiedzenia powiedziałem.

Za pomylenie imion przepraszam.
[#40] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro
Ja popieram ideę takiego stowarzyszenia. Nieważne, czy to zadziała, czy nie. Ważna jest inicjatywa, a tego nam baardzo brakuje.

Nota bene, czy nazwa Wam czegoś nie przypomina?

Dla ułatwienia dodam, że trzeba się daleko cofnąć w czasie
[#41] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Valwit, post #35

W odpowiedzi na komentarz #35

No to juz jakos bardziej sensownie brzmi. Jeszcze chcialbym Tobie i w zasadzie wszystkim wyjasnic, ze nie panuje w stowarzyszeniu schemat jak to nazwales: "kto nie z nami ten przeciw nam". Jesli ktos nie chce dolaczyc do nas to go nie bedziemy zmuszac ani tymbardziej z tego powodu atakowac. Mozna tez wspolpracowac z nami nie bedac wewnatrz jak to robi np. Morgoth. Mozna cos od czasu do czasu zrobic itp. Ale mozna takze nie robic nic, mozna nas oczerniac, mozna wszystko. Mamy wolny kraj. Jednak musisz wiedziec jedno. Jesli ktos bedzie nawet przeciw nam to my przeciw niemu nie i jesli tylko bedzie chcial to moze wstapic do stowarzyszenia.
[#42] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro
Ha... takie oficjalne stowarzyszenie ma jeszcze jeden plus: możemy oficjalnie brać udział w życiu teg
[#43] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Valwit, post #39

W odpowiedzi na komentarz #39

-Ok, jeśli będzie Ci z tym lepiej, mogę być niedojrzały :D, co myślą inni czytający, to już inna sprawa.

-nigdzie nie twierdziłem że jestem dorosły i dojrzały, to były Twoje słowa.

-też uważam że nie ma sensu dalej ciągnąć tego tutaj, ew. konkluzje na maila.

-pomyłka, rzecz ludzka, nie ma problemu.
[#44] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@SZAMAN, post #30

W odpowiedzi na komentarz #30

> a napracowalismy sie bardzo - pieniadze oraz czas w to wlozylismy

Kompletnie bez żadnej złośliwości chciałbym się zapytać - na co poszły te pieniądze i czas? Z czystej ciekawości po prostu.

[#45] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Lisu, post #44

W odpowiedzi na komentarz #44

Strona, domena i konto na serwerze (to akurat bezgotowkowo, ale jednak jakis koszt jest).
[#46] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@mcbarlo, post #45

W odpowiedzi na komentarz #45

> Strona, domena i konto na serwerze (to akurat bezgotowkowo, ale jednak jakis koszt jest).

Ano tak, 5$ za domenę, konto za darmo, strona jak widać też za darmo
[#47] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Lisu, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46

Gdzie można kupić domenę za $5???

Jestem bardzo zainteresowany i to niejedną!!!
[#48] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@MDW, post #29

W odpowiedzi na komentarz #29

Naprawdę sądzisz, że Amiga Minux "jest" ? Jak ja bym chciał nowy numer...
[#49] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@OSH, post #40

W odpowiedzi na komentarz #40

A Ty sądzisz, że wszyscy przyjęli to jaką nazwę "znikąd" ? Czego jak czego, ale wzajemnego nakręcenia i propagandy we własnym gronie (bo poza nim to tylko na ścianę śmiechu nasze "argumenty" już dzisiaj natrafiają) to nam nie brakuje. Meeee. Meeeee.
[#50] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Softfailur, post #48

W odpowiedzi na komentarz #48

Amiga Minus jest tutaj:

http://amigaminus.prv.pl

Z tego co ćwierkają wróbelki wywnioskować można, że plany odnośnie następnego numeru są. Jednak brak współpracowników. Jakby ktoś był w stanie i chciał coś dla AmigaMinus zrobić to byłoby super.
[#51] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@OSH, post #40

W odpowiedzi na komentarz #40

Ze strony stowarzyszenia (ktora z kolei cytuje strone http://www.aug-poznan.jdm.pl/):

"Na szczęście Jay znał 3 dentystów, którzy chcieli zainwestować 7 milionów dolarów w rozrastający się rynek gier komputerowych. To doprowadziło do utworzenia firmy Hi-Toro ulokowanej w Santa Clara."

No i tak sie to wszystko zaczelo. Jay to oczywiscie Jay Miner. Zna ktos moze jakiegos dentyste z wolnymi kilkoma milionami dolarow? :D
[#52] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@SZAMAN, post #51

W odpowiedzi na komentarz #51

Dentyści to wbrew pozorom nie jest aż taki problem - a czy ty znasz jakiegoś geniusza pokroju Jaya M.? :) [Nah - ta historia to najpiękniejsza bajka XX wieku - nie powtórzy się chyba więcej ...]
[#53] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@MDW, post #50

W odpowiedzi na komentarz #50

Amigaminus na pewno juz nie wyjdzie. :( Przeciez ostatnio nie ma zadnych minusow, tylko same plusy.
[#54] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@Softfailur, post #48

W odpowiedzi na komentarz #48

Amiga Minux

a wiesz, że przez tą 'literówkę' trafiłes na ŚWIETNĄ nazwę! :D

[#55] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@XaVeR, post #53

W odpowiedzi na komentarz #53

Tia, u nas to już tylko same plusy
[#56] Re: Stowarzyszenie Hi-Toro

@R-Tea, post #54

W odpowiedzi na komentarz #54

Nie zdołasz przecenić swojej podświadomości.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem