Komentowana treść: MorphOS 1.4.4 na święta
[#31] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@Marek Szyprowski, post #24

W odpowiedzi na komentarz #24

Ja dostałem MOSa 1.4.3 - Pegaz był zakupiony w sierpniu 2004 i moja

pyłtka miała datę lipiec 2004. Czy są jakieś różnice w stosunku do

1.4.2 - nie wiem - nie miałem nigdy okazji sprawdzić.

Podałby ktoś linki do update - ja też się nie zarejestrowałem,

próbowałem ostatnio, ale jak widać, była to musztarda po obiedzie...

Plisss.... ;)
[#32] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@wali7, post #31

W odpowiedzi na komentarz #31

Kto poda linki jak każdy ma inny, przypisany dla danej osoby? Przynajmniej tak mi się wydaje...
[#33] Re: MorphOS 1.4.4 na święta
A tak przy okazji - nowy ixemul.library (z MOS 1.4.4, czy ze
źródeł Zapka) jest
jakieś skopane, albo mi coś już na głowę padło. Tak czy inaczej NIE
UDAŁO mi się uzyskać sensownie działającego ssh z MUICONem - bez
względu na wersję ssh (oryginalna, czy z moimi poprawkami).
Grzebać w tym nie będę. Wracam do starego ixemula z MOS 1.4.2.
[#34] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@Marek Szyprowski, post #33

W odpowiedzi na komentarz #33

Uzupełnienie: problem polega na tym, że tekst nie jest przewijany w
konsoli po "dojechaniu" do samego dołu.
[#35] Re: MorphOS 1.4.4 na święta
*ziew*
[#36] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@Marek Szyprowski, post #34

W odpowiedzi na komentarz #34

racja, tak samo u mnie, dodatkowo wersja ixemul z Mos1.44 jest 49.18 (według opisu bo version nic nie pokazuje) a wersja ze zródeł zapka jest 49.17 -tu version działa. Ciekawe czym się róznią
[#37] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@Marek Szyprowski, post #34

W odpowiedzi na komentarz #34

Z tym ixemulem ssh dzialac bedzie idealnie... jak tylko pojawi sie dzialajacy z ta wersja PowerTerm :) Niestety moje patche na ixemula wymagaja nowszego PTerma. Postaram sie zrobic jakiegos szybkiego release'a za tydzien.
[#38] Re: MorphOS 1.4.4 na święta
Nikogo nie musze przepraszać bo nikomu nie brużdziłem

Mosteam zrobił kawał dobrej roboty.

Mimo iż psy szczekały karawana szła dalej i doszła do 1.4.4 i

przekonany jestem że będzie iść dalej

Kto wie może bill gates za pare lat będzie miał powody do niepokoju

BRAVO MOSTEAM

[#39] Re: MorphOS 1.4.4 na święta
Wyszło poprawione (głównie pod kątem RDesktopa) ahi.device

Pozdrawiam.
[#40] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@deez, post #39

W odpowiedzi na komentarz #39

Mały fixik linka, gdyż w między czasie zmienił się adres troche ;)

[#41] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@deez, post #40

W odpowiedzi na komentarz #40

słuchanie mp3 przez rdesktop rulez ;)
[#42] Re: MorphOS 1.4.4 na święta
Właśnie przed chwilą zauważyłem coś w co nie mogę uwierzyć. Albo mi coś siadło na mózg albo w MorphOS 1.4.4 jest wreszcie podwójne buforowanie w Overlay. Napisy i OSD na oknach overlayowych już nie mrugają, obraz w overlayu jest tak samo idealny jak bez, zupełnie się nie "tnie" przy szybkich ruchach w poziomie. Niech ktoś kompetentny to potwierdzi oficjalnie. :) Coś się u mnie "pokwasiło" czy dożyłem podwójnie buforowanego overlaya w MorphOSie? Jeżeli to drugie to dlaczego dopiero teraz o tym się dowiaduję? Ale wypas. Nareszcie jakaś widoczna poprawka w MorphOS 1.4.4. ;) Ja używam Voodoo4 4500 AGP. Czy podwójne buforowanie w overlayu pojawiło się też na Radeonach? Pytam z ciekawości, bo zmieniać karty nie zamierzam (v4 jest fajniutkie). :)
[#43] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@MDW, post #42

W odpowiedzi na komentarz #42

Potwierdzam, że na radeonach też nie mrugają napisy i nareszcie jest to prawdziwy overlay z żywymi kolorami.

Podsumowując: dożyłeś.
[#44] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@grxmrx, post #43

W odpowiedzi na komentarz #43

A ja nie do konca potwierdzam, bo nie mrugaja, ale na tym dupiastym porcie z arexxem mplayera, na starszym porcie, na ktorym dvd da sie bez przeszkod uzywac mrugaja nadal...
[#45] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@Kaczus, post #44

W odpowiedzi na komentarz #44

No to Kaczuś - do źródeł i kompilator w dłoń
[#46] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@grxmrx, post #45

W odpowiedzi na komentarz #45

Wlasnie. :) Ale jak juz sie brac to nie za wersje 0.91 tylko 1.0. Czy to mozliwe, ze kiedys powstanie 1.0 dzialajaca NORMALNIE? Wczoraj jeszcze odpalilem 1.0pre4, bo mialem nadzieje, ze moze na MOS 1.4.4 jakims cudem sie poprawilo. No ale nie. Nadal chodzi tak, ze az wstyd. Ja naprawde duzo bardziej wole ogladac filmy (oprocz DVD) na Pegaosie niz na PeCecie i bardzo by mi sie przydal normalnie dzialajacy MPlayer 1.0. Kurde, z moze Kiero by zerknal co jest nie tak z tym MOSowym 1.0, ze chodzi tak jak chodzi? On ma dobra reke do portowania, ochote do pracy i potrafi wykumywac bugi. :) Zmotywujmy go jakos... :)
[#47] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@MDW, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46

Słyszałem, że na MorphOS 1.5 wersja mplayera o numerku 1.0 chodzi normalnie...
[#48] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@grxmrx, post #47

W odpowiedzi na komentarz #47

Aaaaa to zupelnie zmienia sytuacje. To swietna wiadomosc. Chcialbym jednak to zobaczyc na wlasne oczy. :)
[#49] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@MDW, post #42

W odpowiedzi na komentarz #42

Doublebuffering w overlayu nie jest ficzerem sterow do gfxa a nowego cgxvideo.library. Polecam spojrzec na output tekstowy z mplayera - widac tam bardzo ladna linie potwierdzajaca to :)
[#50] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@MDW, post #48

W odpowiedzi na komentarz #48

A masz kilka wolnych lat na czekanie ;).
[#51] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

mplayer 1.0 dziala chyba tak samo pod 1.5 jak pod 1.4. powiedz co mam sprawdzic.

PS. I nie, nie bede sie raczej babral z mplayerem:) kiedys skompilowalem sobie 1.costam i miala pewne problemy, wiec odpuscilem.
[#52] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@kiero, post #51

W odpowiedzi na komentarz #51

Poprostu szarpie tak, że aż wstyd. :( Widać to przy jakiś animacjach w których coś się płynnie przesuwa. Na przykład jakiś dłuższy przejazd samochodu. Ja zawsze sprawdzałem na jakimś videoclipie grupy Husky. Różnica między 0.91 a 1.0pre4 jest wręcz porażająca. Aż wstyd odpalać 1.0 na G4. :) Jednak to na 100% nie jest sprawa prędkości, bo zajętość procesora podczas odtwarzania takiego filmu jest na przykład 20%. Tak więc prędkości na pewno nie brakuje. Mało tego - zajętość procesora jest mniejsza niż podczas odtwarzania tego samego filmu wersją 0.91. Podobno daje się to szarpanie jakoś wyregulować jakimś tooltypem związanym z synchronizacją ale to bzdura. Próbowałem wszystkiego i nic. Ciągle 0.91 jest idealny, a 1.0pre4 żałosny. Szkoda, bo 1.0 jest duużo lepszy...
[#53] Re: MorphOS 1.4.4 na święta
[#54] Re: MorphOS 1.4.4 na święta

@rzookol, post #53

W odpowiedzi na komentarz #53

nie do końca na dole bo sie zmienia ;) ale w skrócie to jest tak ze bbrv wypowiedział się że "As we will shortly begin to support MorphOS again we would be willing to establish a bounty for the AROS Pegasos/ODW port". !!!, ciekawe co z tego wyniknie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem