Komentowana treść: SteamDraw 0.5
[#1] Re: SteamDraw 0.5
A mój Pegasos na granicy. Cholerka. Pamięć czeka, pudło czeka, dysk czeka. FedEx! Rusz odwłok. :p
[#2] Re: SteamDraw 0.5
Opiszonie jeden - w koncu sie spegazujesz! - gratooolki :)
[#3] Re: SteamDraw 0.5

@Kaczus, post #2

a ja myślałem, że opi już dawno ma Pega. tak ładnie opowiadał na AM2004

[#4] Re: SteamDraw 0.5

@opi, post #1

Hmm, Pegasos na granicy - tez pamietam to. Ale w moim wypadku bylo szybko, tylko miesiac tam spedzil
[#5] Re: SteamDraw 0.5

@R-Tea, post #3

Nie miałem swojego. Używałem Pegasosów eFUNZINe. Historia mojego Pegasosa jest długa i nudna. Z naciskiem nad długa. Wątpie, żeby baza PPA miała dość długi typ danych do jej zeskładowania (hint: text/blob nie zmieszczą.

Ładnie opowiadałem? Czy ja tu czuję ironię.
[#6] Re: SteamDraw 0.5

@marcik, post #4

Ale w moim wypadku bylo szybko, tylko miesiac tam spedzi

No, to powoli dobijam do tego przedziału czasowego. Może jakiś głupawy raport napiszę. :P
[#7] Re: SteamDraw 0.5
a ja glopi myslalem ze poczytam na temat programu a tu jakas prywata
[#8] Re: SteamDraw 0.5

@Dziadziomiecio, post #7

a ja glopi

Oj głupiś, głupiś.

A prywata? Samo wylazło. Chciałem dać wyraz mojemu oczekiwaniu na możliwość odpalenia tego, i innych, programów w zaciszu domowym.
[#9] Re: SteamDraw 0.5

@opi, post #8

to jak "hcesz" to jeszcze lepszego kwiatka ci "mogem" postawic
[#10] Re: SteamDraw 0.5
A tak na powaznie to ktos moze to juz zaladowal do kompa i ....?
[#11] Re: SteamDraw 0.5

@Dziadziomiecio, post #10

No przecież widzisz, że są ważniejesze sprawy ;)

A tak poza tym wymyśliłem nowy zegarek, takiego chyba jeszcze niema:

Dla tych co oczekują na Pegasosa, zegarek byłby na OS3.x, wystylizowany w motylki na niebiesko i odliczałby czas albo do tyłu (zaczynając od średniego czasu oczekiwania na sprzęt), albo do przodu od momentu zamówienia. Mógłby wyglądać jak krewiecki "metr", który codziennie by się skracał o jedno "oczko"

[#12] Re: SteamDraw 0.5

@Dziadziomiecio, post #10

Załadował. No i cóż, program już nie wiesza się, chodzi w miarę szybko, zapisuje do EPS jak należy. Niestety autor bawi się w pierdoły typu przeźroczyste obiekty, zamiast poprawiać podstawową funkcjonalność. Przede wszystkim brak pracy z tekstem, to w programie do grafiki wektorowej jest rzeczą absolutnie podstawową. Poza tym grupowanie obiektów - brak. Masa prostych błędów, np. proszę spróbować zaznaczyć do edycji koło. Dlaczego do eksportu do formatów bitmapowych (np. PNG) jest wymagany GhostScript? I tak dalej i tak dalej, autor po prostu bawi się w program. Zabronić mu tego nie można, w końcu to freeware. Ale poważną aplikacją SteamDraw na razie nie jest.
[#13] Re: SteamDraw 0.5
OPI...a gdzie zamawiales Pegaza? Bo jak tanio to moze i ja bym się skusił :)
[#14] Re: SteamDraw 0.5

@krismiszcz, post #13

To część rozliczenia z Genesi, więc raczej nie można powiedzieć, że zamówiłem. Oczywiście najlepiej zamówić w eFUNZINe. ;D
[#15] Re: SteamDraw 0.5

@opi, post #5

@ opi

Ładnie opowiadałem? Czy ja tu czuję ironię.

Żadnej ironii. Mi się naprawdę podobało.

[#16] Re: SteamDraw 0.5

@Grzegorz Kraszewski, post #12

@ Grzegorz Kraszewski

Ale poważną aplikacją SteamDraw na razie nie jest.

a czy próbował ktoś z wać AmiFig, XFig czy jak się to zwie. Leży na Aminecie, korzysta z MUI. Pierwsze moje wrażenie było: łoooł! :)

ale jak zacząłem próbować coś stworzyć, to mi się odechciało. Obsługa jakaś pokręcona... łeee...

[#17] Re: SteamDraw 0.5

@R-Tea, post #16

I nic dziwnego, bo to program z lat 80-tych...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem