Komentowana treść: IBrowse 2.4 coraz bliżej
[#1] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej
Ała! Moja szczęka!
[#2] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Prince, post #1

Oszczędzaj ją, przynajmniej do czasu, gdy się okaże co nowego (znaczącego) ten program wnosi, oprócz flasha. (swoją drogą ciekawe której wersji ów flash dotyczy).
[#3] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@MinisterQ, post #2

Jakby chociaz Flasha 6 lykal ten nowy plugin i by byla jako taka obsluga CSS to juz by bylo cos...
[#4] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Masta Krishna, post #3

Jest wogole szansa na obsluge chociaz css1?
[#5] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@_arti, post #4

Po 23 sie wyjasni... To juz tylko kilka dni...
[#6] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Masta Krishna, post #5

To by mnie zaskoczyli... w sumie chyba COS robili przez te klika lat...

chyba bym se od razu wzial kredyt jakis na AONE :)
[#7] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej
i troszke więcej JS by to cholerne OGame chodziło jak potrzeba :)

[#8] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@11MASTEr, post #7

Patrz cobyś bana nie dostał jak opom sie IB nie spodoba
[#9] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@_arti, post #6

Wlasnie poczytalem sobie FAQ na stronie IBrowse'a i stoi jak byk, ze support dla CSSa planowany dopiero w wersji 3.0, wiec w tej pewnie nic ClassStyleSheetowego amigowcy nie ujrza.... :/
[#10] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@MinisterQ, post #2

Gdy ruszy strona http://www.soundsabotage.prv.pl/ to mi naprawde szczeka opadnie. A poki co, Amiga Rulez! I oczywiscie WB3.x!

[#11] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Andrzej Drozd, post #10

Dodam ze nie chodzi o "prv". Strona jest "postawiona" na Flashu.
[#12] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@MinisterQ, post #2

Choćby zmieniono w tym programie tylko kosmetyczne rzeczy i żadnej rewolucji, to ja się cieszę dlatego, że jednak jest rozbudowywany! Nie umarł i ma sznse na rozwój. To przecież tylko przeglądarka www na Amigę; nie oczekujmy codów
[#13] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Andrzej Drozd, post #11

Brzydkie to. Akurat w takim wykonaniu flash jest zbedny. Nie lubie gdy na sile sie klepie strony we fleszu, tylko dlatego ze to jest bardziej na "topie" czy moze "wyglada bardziej profesojonalnie".

Owa stronke mozna by spokojnie zrobic w HTML-u + zwykly JS (MouseOver obsluguja amigowe przegladarki).
[#14] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@reactor, post #13

No pewnie. Ale jak to wytlumaczyc komus, kto nic inego poza windowsem nie widzial.
[#15] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Andrzej Drozd, post #11

Akurat jesli chodzi o CSSa, DHTML czy JS to mozna miec jakies nadzieje, ze cos kiedys powstanie to na cos korzystajace z nowego Flasha to bym nie liczyl.

[#16] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Masta Krishna, post #3

@Masta Krishna

Jakby chociaz Flasha 6 lykal ten nowy plugin i by byla jako taka obsluga CSS to juz by bylo cos...

XHTML i CSS przede wszystkim. Flash może być później.

Ostatnio odkryłem że IB nie czai zwykłego xhtmlowego <br /> (znaki mniejszy/większy zjadła cenzura) i nigdzie nie złamie linii na stronie jak tam tylko takie BRki będą :/

[#17] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@R-Tea, post #16

Dobrze, ze moja strona (xhtml strict) przynajmniej jest czytelna bez CSS w amigowych przegladarkach... ale to wlasnie sila standardow sieciowych ;)
[#18] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej
we flashu to nie sa strony tylko prezentacje. niczym sie to nie rozni od wstwienia .ppt czy nawet .exe - kwestia pluginu. tak czy siak idiotyzm.

tsd: jakos nie widze newsa o awebie - o wiele ciekawsze zmiany niz w ib
[#19] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@Valwit, post #18

tsd: jakos nie widze newsa o awebie - o wiele ciekawsze zmiany niz w ib

Był całkiem niedawno (przegapiłeś;), Dopuser nadesłał newsa i dzięki temu mieliśmy go znacznie szybciej niż wiele innych serwisów informacyjnych, które poinformowały o tym kilka dni później.

http://www.ppa.pl/index.php?p=3089
[#20] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej

@grxmrx, post #19

Właśnie testujć sobie wersjć mosową.. i muszć powiedzieć że sprawuje sić całkiem całkiem.. :P
[#21] Re: IBrowse 2.4 coraz bliżej
Zastanawiam sie czy IB 2.4 bedzie tak dobry jak ICab 68k? (chociaz nie ma flasha, ale za to js smiga ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem