Komentowana treść: Blender reloaded
[#1] Re: Blender reloaded
Super. Cieszę się niezmiernie. Na osobnym ekranie jeszcze fajniej się go używa. :) Program naprawdę działa i jest taaaaaki wypasiony. :)

Jednak czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego ta wersja się wiesza przy próbie wyjścia z programu? Jest tak za każdym razem. Mogę coś na to poradzić czy to urok tej wersji?

[#2] Re: Blender reloaded

@MDW, post #1

Była aktualizacja binarki Blendera już po tym newsie. Może to wieszanie się zostało usunięte.
[#3] Re: Blender reloaded

@Grzegorz Kraszewski, post #2

Ściągnąłem ze 2-3 godziny temu więc chyba mam nową niestety. Ciekawe, że taki błąd umknął... No nic - jak się go odpali to można robić. Nie można tylko z niego wyjść. :)

[#4] Re: Blender reloaded
U mnie też się wiesza przy wyjściu... oraz jak dam render (tylko wtedy gdy jest odpalony na osobnym ekranie).
[#5] Re: Blender reloaded

@deez, post #4

Czyli naukę trzeba kontynuować na wersji windowsowej mając nadzieję, że autor portu kiedyś naciśnie "RENDER" albo spróbuje wyjść z programu... No trudno - przywykłem do takich rozczarowań. :)
[#6] Re: Blender reloaded

@MDW, post #5

No trudno - przywykłem do takich rozczarowań.

Myślę, że nie ma co przywykać do rozczarowania, tylko dać znać autorowi. Skoro poradził sobie z portem tego, było nie było, sporego programu, to poradzi sobie i z takim błędem. Pamiętajmy, że to wciąż beta, publiczna, ale jednak.
[#7] Re: Blender reloaded

@deez, post #4

U mnie render działa, przynajmniej ten uruchamiany klawiszem F12...
[#8] Re: Blender reloaded

@Grzegorz Kraszewski, post #6

Wysłałem autorowi portu informację. Taką bardzo "hasłową" ale myślę, że się skapnie. :) Wystarczy, że wybierze z menu "quit" albo naciśnie przycisk "render" to będzie miał zwis.
[#9] Re: Blender reloaded

@MDW, post #8

"Suxx! Suxx! Quit - kaput! Render - kaput!" ?

[#10] Re: Blender reloaded

@marcik, post #9

Coś w podobnym klimacie. :)

[#11] Re: Blender reloaded
Już jest wersja, która się nie zawiesza przy wyjściu, link ten sam.
[#12] Re: Blender reloaded

@Grzegorz Kraszewski, post #11

Świetnie. :) Niestety jakoś nie chce mi się ściągnąć. Może to jakieś chwilowe problemy i później się uda.
[#13] Re: Blender reloaded

@Grzegorz Kraszewski, post #11

Już się ściągnęło. Rzeczywiście już się nie wiesza przy wyjściu! :) Jednak po naciśnięciu przycisku RENDER wiesza się nadal. Wieczorem jak będzie pod ręką mój "translator" napiszę do autora portu. Skoro tamto poprawił to może i to poprawi. :)

Jakby ktoś zauważył jeszcze jakieś bugi to proszę dać znać - też powiem. Trzeba zdebugować tego Blendera, bo to naprawdę jest atut MorphOSa.
[#14] Re: Blender reloaded

@MDW, post #13

Jednak po naciśnięciu przycisku RENDER wiesza się nadal.

A jak renderujesz klawiszem F12 to też?
[#15] Re: Blender reloaded

@Grzegorz Kraszewski, post #14

A jak renderujesz klawiszem F12 to też?

Niestety też. :( We wcześniejszym komentarzu napisałeś, że jak naciskasz F12 to się nie wiesza i dlatego od razu to sprawdziłem.
[#16] Re: Blender reloaded

@MDW, post #15

Hmm, a spróbuj w oknie odpalić program (parametr -w) i zobacz czy też sie wiesza.
[#17] Re: Blender reloaded

@deez, post #16

Rzeczywiście jak odpalę program na oknie to RENDER się nie wiesza. Napiszę o tym autorowi. Dzięki za informacjęi. Wcześniej o tym pisałeś ale jak wtedy sprawdzałem to też mi się wieszało.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem