Komentowana treść: Michał Schulz - wywiad
[#1] Re: Michał Schulz - wywiad
Szkoda, że port AROS-a na Pegasosa nigdy nie został ukończony.
[#2] Re: Michał Schulz - wywiad

@Grzegorz Kraszewski, post #1

Ale AROS na linuksa PPC jest i jest w miare aktywnie rozwijany. A od Arosa na linuksie PPC do portu na Pegasosa juz niedaleko.
[#3] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #2

Skąd mogę pobrać AROSa na linuksa PPC?
[#4] Re: Michał Schulz - wywiad

@tomek, post #3

Nie mozesz jeszcze, bo nei jest automatycznie budowany. Mozesz pobrac zrodla arosa, patch do kompilatora (wymagany), potem juz tylko ./configure --enable-debug && make.

[#5] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #4

Byłbym Ci wdzięczny za podanie namiarów tego patcha :) bo źródła to rozumiem, że te: LINK?
[#6] Re: Michał Schulz - wywiad

@tomek, post #5

patch na gcc-3.2.3 to lezy na przyklad tutaj. A zrodla przydaly by sie nowsze, na przyklad te.
[#7] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #6

Co mam zrobić z tym patchem?
[#8] Re: Michał Schulz - wywiad

@tomek, post #7

No niestety sam się nie domyślę co trzeba zrobić z tym plikiem tekstowym o nazwie "patch" zanim uruchomię .configure i make :(

Zastanawiam się nad tym, czy możliwe byłoby zrobienie LiveCD AROS-a dla Pegasosa na bazie jakiejś minidystrybucji i właśnie skompilowanego na PPC AROS-a linux hosted - taki amithlono-AROS-PPC ;) to chyba możliwe? Ja tego oczywiście bym nie dał rady zrobić ale niech ktoś kto potrafi poda swoją cenę...?

[#9] Re: Michał Schulz - wywiad

@tomek, post #8

przepraszam, bylem nieobecny ;) Ten patch musisz nalozyc na kompilator gcc-3.2.3. Bedac w katalogu ze zrodlami gcc wywolujesz

[b]patch -Np1
[#10] Re: Michał Schulz - wywiad

@tomek, post #8

a nastepnie kompilujesz samo gcc. Tak przygotowane gcc moze byc uzyte do skompilowania arosa.

A co do liveCD z AROS-em dla PowerPC to powiem tylko, ze oczywiscie jest w planach i powinien pojawic sie w najblizszej przyszlosci.

[#11] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #10

Rozbilem na dwa kawalki. Dzieje sie tutaj cos dziwnego. W podgladzie moja wypowiedz wygladala calkiem normalnie, a po wyslaniu ja tak brzydko ucielo.
[#12] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #11

To zapewne kwestia tagów których chciałeś użyć.
[#13] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #10

powiało optymizmem :) Pozostaje mieć nadzieję, że Krashan przeznaczy jedną partycję na takiego linuksoarosa ;) i nie będzie miał wymówki, że nie może portować swoich programów ;)
[#14] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #2

Czy prawidłowo kombinuję ;), że w wersji PPC AROS-a wbudowanie emulacji 68k byłoby dużo łatwiejsze niż w wersji x86?
[#15] Re: Michał Schulz - wywiad

@szuler, post #9

wrzuciłem gcc-3.2.3-ms-patch do katalogu gcc-3.2.3 i wywołałem patch -Np1 i nic się nie dzieje :( nie wyskakuje ponowny#...
[#16] Re: Michał Schulz - wywiad

@tomek, post #15

patch -Np1 < gcc-3.2.3-ms-patch

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem