Komentowana treść: Klub Anonimowego Amigowca
[#1] Re: Klub Anonimowego Amigowca
Dobre Gratulacje za pomysł ;)
[#2] Re: Klub Anonimowego Amigowca
jak to przeczyta ktoś - nie amigowiec to pomyśli że jesteśmy naprawdę nienormalni
[#3] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #2

bez przesadyzmu... Przeciez od razu widac, ze to nie stenogram ze spotkania, tylko tekst humorystyczny.
[#4] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #2

pomyśli że jesteśmy naprawdę nienormalni

No to jesteśmy... I CO Z TEGO? - że aż na anglosaską modłę zapytam.
[#5] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #2

Proszę mnie nie obrażać, bo jak ktoś mi mówi, że jestem normalny,
chętnie bym mu manto spuścił :))
[#6] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #2

Mi wszyscy mówili, nawet w domu, żebym sobie kupił normalny komputer, to wydałem

120 złotych na peceta z monitorem, postawiłem go na drugim biurku, odtwarzam z niego mp3

i czasem jak mnie zmusi to coś pod Wordem wystukam. Przynajmniej się ode mnie odczepili,

a ja nadal mogę spokojnie używać swego kompucia, bo jest bardziej normalny niż to co

stoi obok na biurku. Wszystko zależy od punku odniesienia. Moim odniesieniem nie jess trend

tylko posiadanie sprzętu, na którym mogę coś zrobić :).

[#7] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Kaczus, post #5

właśnie, miałem rzookolowi odpisać "a jesteśmy? ;)"

podpisuję się obydwoma rękami i nogami... NIE JESTEŚMY!!!

:)
[#8] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@wali7, post #7

Jeżeli rękami i nogami to chyba - obyczterema
[#9] Re: Klub Anonimowego Amigowca
rany! kupiłem Amigę bez akcyzy! :D
[#10] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #2

My poprostu żyjemy wolni, a nie tak jak ukierunkuje nas społeczeństwo. ;)
[#11] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Mario, post #10

Wolni? Ja od swojej jestem uzależniony. Mimo, że ciągle na nią narzekam, to nie mogę bez niej żyć. W nocy przytulam jej myszkę a sny mam w trybie HAM8
[#12] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Prince, post #11

Ciekawe co Ci się śni? :) A szczerze mówiąc od słowa "nienormalni" wolę stwierdzenia "orginalni" , lubię wb bo to zawsze jakaś alternatywa dla ciągle "tak samo wyglądającego windowsa". Poprostu pc to zwykłe użądzenie biurowe, a amiga ma duszę, którą wkłada w nią jej użytkownik no i styl.
[#13] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Prince, post #11

miałem coś napisać o artefaktach po śnie w trybie ham8 ale się powstrzymałem :)

[#14] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #13

[#15] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Prince, post #14

Masz BVizje i sny w HAM8?? Ja bym tam z BVizją wolał sny w 16 Bitach conajmniej :) :D
[#16] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Malin, post #15

HAM8 to 18 bitow. A, ze troszke udawane to... sie wytnie. ;) W koncu to tylko sen.
[#17] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Malin, post #15

Też się nad tym zastanawiałem, ale niestety "normalni inaczej" tak mają... To jest na pewno HAM8 :)
[#18] Re: Klub Anonimowego Amigowca
Dobre, dobre :D
[#19] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@rzookol, post #2

Ależ ja jestem nienormalny :), zaraziłem się "amigowością" w 1989r i zostało mi tak do dzisiaj. Przeszedłem wiele stadium rozwoju tej choroby, A500, A500+HD+2 MB RAM, A1200+4MB RAM + HD, 030, 040, Towerki, ZorroII , potem A2000, a teraz znowu a1200 :D Jestm Amigowcem i tak zostanie :D
[#20] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Olo, post #19

A w międzyczasie grzybnia ;)
[#21] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@MinisterQ, post #20

To tak wciąga, że zapomina się o sprzątaniu. Nic dziwnego, że czasami grzyb wyrośnie :)
[#22] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Prince, post #17

"To jest na pewno HAM8"

A co? Widzisz efekt "rampy" na tych czy innych ksztaltach we snie? :D
[#23] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@_arti, post #22

O właśnie! Całkiem jakbyś też miał sny w tym trybie :)

Dobrze, że po przebudzeniu przechodzę w tryb "True Colors". Niestety nie zawsze, po męczącej nocy często jest to zwykły "Gray 16"

;)

[#24] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@mcbarlo, post #16

W kilku demach na Amidze z AGA uzyzkano tryb HAM-10.
[#25] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Prince, post #23

Po upojnej nocy to raczej jest Pal: SuperHiRes Laced w 8 kolorach :D
[#26] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #24

No to HAM-ski ten tryb uzyskali, poniekąd... :D
[#27] Re: Klub Anonimowego Amigowca
Wyobrażacie sobie jakby to świetnie brzmialo, gdyby ten teks wziął na swój warsztat jakiś czujący blusa kabaret!? :D

Taki skecz, choćby w radiu, z tymi wszystkimi pociągnięciami nosem, jeknięciami i chlipaniem, to musiałoby nieźle wymiatać!

[#28] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@R-Tea, post #27

Wiesz, całkiem niezły pomysł! Może ktoś podsunie to jakiemuś kabaretowi? Tylko problem w tym, że te texty rozumiemy tylko my - "zwykłe" szare owce, a taki skecz musiałaby zrozumieć conajmniej cała Polska. Ale w zasadzie rzecz jest do zrobienia :)
[#29] Re: Klub Anonimowego Amigowca

@Prince, post #28

ps. Co tu tak śniegiem sypnęło?
[#30] Re: Klub Anonimowego Amigowca
z tekstu wynika że lekarstwem jest "mak"

Ale Mac czy Mak ?

...w moim przypadku to pomogło, ale nadal na regale za szybko jako eksponat muzealny stoji sobie Amiga 1200 :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem