Komentowana treść: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment
[#31] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #28

Jakie to zastosowanie powiedz mi??

Tak jak burza bedzie pedzic szczegolnie na aga rotfl.

Ja Ci napisalem zebys sie nie spodziewal cudow po klasyku z os4,

w os4 (systemie) jest wiele rozwiazan ktore dla g3 sa niczym ale dla 603/604 juz beda obciazeniem szczegolnie dla wolnej pamieci,sam zobaczysz.

btw os 3.1 byl pisany w asm i wstawkami c wiesz optymalizacja kodu duzo daje.

Co do rozpoznawania jako os 4 co w oczy kole ,hmm zatem osmieszam sie tym os4?

Napisalem ze tylko fpse mnie interesuje ale ty jestes za prymitywny aby to do ciebie dotarlo.

buhaha wiesz widzialem os4 i go nawet uzywalem ale wiem masz brudne szkla kontaktowe wiec Ci wybaczam..

Co do mojej nienawisci do os4 to pogadaj z szamanem moze on ci wytlumaczy moje podejscie do ww. :) .

[#32] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Sventevith, post #29

Ja sie nie bulwersuje tylko chodzi mi o zaslepienie ainc czy wykorzystanie klonow pega byloby czyms zlym??

Mnie rozbawilo wlasnie to ze jest os4 a nie ma sprzetu a z mosem jest odwrotnie..

Co do sprzetu wg. zalozen taka amy jest gorsza od ma1 i to jest smutne.

Jezeli chodzi o MOST to szkoda gadac ;)

[#33] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@AmiChris, post #32

Co wole tania Amy niz droga uA1. Technologicznie az tak sie roznic nie beda.
[#34] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #28

a tak się "przyczepię" ;)

Znowu prorokujesz, mimo swojej nienawiści do OS4, nie wiem dlaczego podpisujesz swoje posty jakoby byłu pisane pod tym systemem. Tutaj nikomu tym nie zaimponujesz a jedynie się ośmieszysz.

akurat ibrowse na mosie się tak przedstawia, w kazdym razie to nie wina Tarnaka (os4 natomiast jak pamietam pokazuje sie jeszcze inaczej ;) )

Pewnie sporo przeoczyłeś, wyobraź sobie, że są jeszcze inne programy użytkowe oraz rozrywkowe.

podaj listę tych programów (konkretnie te których nie ma na mosie a do ich stworzenia nie wystarczy wpisać configure i make), oczyiwsice chodzi o programy dostępne teraz

[#35] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Sventevith, post #33

zobaczymy jaka bedzie koncowa specyfikacja,ok??

mnie chodzi szczegolnie cena/jakosc plyty.
[#36] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@AmiChris, post #31

Zastosowanie takie jak np. MOS. Czyli jako "podkład" pod inne programy których będziesz używał. A jakie będą to programy to zależy do czego będziesz chciał używać komputera. Jak ktoś się uprze to może nawet obrazki filtrować na ProTrackerze :)

Co do moich wrażeń z OS4 na A1200, to nie omieszkam o tym napisać gdy tylko go kupię. Ale mimo wszystko spodziewam się że będzie szybszy od OS3.9.

Skoro testowałeś OS4 i nie przypadł Tobie z różnych powodów, to ja nic na to nie poradzę. Btw: ja cały czas testuję swojego OS w różnych warunkach, nakładkach etc... Zbyt wiele różnych dodatków się gryzie, z wielu muszę rezygnować. Jestem ciekawy jak np. Birdie będzie się spisywało pod OS4...mówisz, że w tym systemie nie muszę już używać Birdie? Noooo, jak miło! A to Twoje używanie to długo trwało?

Fpse...dasz sobie jakoś radę!

Dlaczego Szaman miałby rozmawiać z prymitywem w brudnych szkłach kontaktowych na temat Twojej nienawiści do AmigaOS 4.0?

[#37] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@rzookol, post #34

IN na MOSie się przedstawia jako OS4? MosT ma jednak poczucie humoru

A co, nie ma innego programu na OS4 niż tylko Fpse? No cóż, lista softu na MOSa (i na AOS4) jest już całkiem pokaźna i ciągle rośnie. Niedługo OS4 wejdzie do sprzedaży publicznej...oj drżyjcie MOSowcy
[#38] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #36

Ja sądzę, że tu nie chodzi o to czy przypadł, czy nie przypadł, tylko
o to, że system ten jest bardziej rozbudowany, więc jeśliby go
zapuścić w trybie takim jak AmigaOS 3.9 pewnie byłby szybszy (pewnie,
bo zapewne zależy to też od programu i na jakim procesorze używaliśmy
OS 3.9, jak również czy AmigaOS4 będziesz używał na małej amidze, czy
na dużej), ale chyba nie po to go kupisz, by używać tylko do tych
samych celów i w trybie bardzo mało pamięciożernym/procesorożernym....
A jak już będzież chciał coś więcej, to niestety ograniczenie classika
wtedy zacznie być zauważalne.Sądzę, że tarnakowi o to chodziło, że
możesz po prostu być rozczarowany obiecując sobie zbyt dużo po
AmigaOS4 dla classyków, a nie to, że to zły system...
[#39] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #37

Sorry za literówkę. IN to oczywiście IB
[#40] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #37

To nie wina MOSa tylko przeglądarki, którazapewne identyfikuje system
po wersji jakiejś biblioteki systemowej...
[#41] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #39

Tak jak napisał Kaczuś, to nie sprawa MOSTeam, tylko IBrowse rozpoznaje wersję którejś z bibliotek (pewnie exec). Wystarczy dowolnym hex-edytorem wczytać binarkę IB i podmienić występujący tam ciąg AmigaOS4.0 na Morphos1.4 (tyle samo znaków!) i już masz rozpoznawanie jako Morphos1.4. Wielu tak zrobiło (jak ja), wielu nie - jak AmiChris.
[#42] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment
28 grudnia o godzinie 20:30 na IRC-u przez DCC będzie seedowany AOS4 na klasyki w wersji demo 2h
[#43] Re: IRC-owa rozmowa z Hyperion Entertainment

@Prince, post #36

Czy ja gdzies napisalem ze os 4 jest bee??

Pisalem ze jest fajny tylko reaction w oczy kole ale to juz kwestia gustu...

Bylem na GGUA i mialem okazje ogladac os4 w dzialaniu przez

caly czas trwania imprezy ;) a pstrykalem samemu gdzies tak z

jedna godzine.

Jak bedziesz mial os4 na klasyka to chetnie poczytam twoja recenzje (jak napiszesz ;)).

fpse jest fajny :)

Moze za ostro powiedzialem zamienmy prymitywny na uparty i bedzie ok.

btw. MOS mial byc tym os4 ;)

mylisz sie ja sie bede cieszyl jak wyjdzie os4 bo

a)bedzie obalonych wiele mitow

b)moze MOST sie obudzi z letargu ;)

c)zapewne bedzie tez premiera nowego sprzetu dla os4

a Kaczus trafil w sedno....

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem