[#11]
Re: Scalos kontra Ambient - 2:2
@rzookol,
post #1
No właśnie. Scalos i Ambient mają wiele ciekawych rzeczy, ale brak im podstawowej - dobrej instrukcji. Zresztą, jest to bolączka wielu (większości

) programów pisanych przez TEAMy. O ile sam program rośnie, to instrukcja zatrzymuje się gdzieś w okolicach v.02b :( Nic dziwnego, że uzytkownicy nie potrafia wykorzystac wielu cech, skoro informacje czerpią z różnych źródeł i analizy pliku History. Wczoraj odkryłem, że Scalos jednak rozpoznaje PDF, tylko moja def-ikonka miała złą nazwę.
Kolejną dobrą rzeczą jaką ostatnio trafiłem w Scalosie było odkrycie przyczyny większości zawiech. Jak wspomniałem w artykule przytrafiały się podczas operacji na oknach i ikonach. Gdy po zmianie zawartości okna Scalos odświerza jego zawartość, a my w tym czasie próbujemy je zamknąć zawiecha murowana. Powoli wchodzi mi w krew unikanie tej sytucaji i stabilość Scalosa nie jest już tak fatalna jak opisałem w artykule.
W zasadzie zamiast pisać o tym na forum powinienem dać cynk Scalos TEAM, lecz nie sklecę tak poważnego bug-raportu po angielsku :(