Komentowana treść: Pegasos 2 dla każdego
[#31] Re: Pegasos 2 dla każdego

@koodlaty, post #29

Ależ to jest stronniczy artykuł! Nie ma nic o tym, że utraciliśmy rozbudzoną wypowiedziami Hyperionu nadzieję na AmigaOS! ;)
[#32] Re: Pegasos 2 dla każdego

@smith, post #7

Niby za co?
[#33] Re: Pegasos 2 dla każdego

@MinisterQ, post #13

ROTFL. Tak jakby A1 była zgodna z jakimiś normami. :D
[#34] Re: Pegasos 2 dla każdego

@smith, post #18

Nie ma jak splunąć a potem pieprzyć o synchronizowaniu wysiłków. LOL
[#35] Re: Pegasos 2 dla każdego

@ravek, post #34

#32, #33, #34

ROTFL

Umiejętność rozróżniania liter to nie wszystko. Musisz się nauczyć łączyć je w słowa a potem rozumieć co te słowa znaczą i nie tylko pojedyńczo ale także w grupach.

Jest też druga możliwość możesz nadal siedzieć na acp.

[#36] Re: Pegasos 2 dla każdego

@smith, post #35

Najpierw udowodnij że jest inaczej, a potem obrażaj rozmówcę. Ale przecież tak jest prościej, prawda?
[#37] Re: Pegasos 2 dla każdego

@smith, post #35

Żałość ogarnia jak się czyta twoje komentarze. Szkoda szargać ppa, żeby napisać szczere słowa, które o sobie powinieneś usłyszeć. Zrób przysługę innym (bo sobie pewnie nie, zresztą nie obchodzi mnie to), i skończ komentować, bynajmniej w tym sarkastyczno-żałosnym tonie.
[#38] Re: Pegasos 2 dla każdego

@wali7, post #36

Najpierw udowodnij że jest inaczej

Ale jaką tezę mam udowodnić bo z Twojej wypowiedzi to nie wynika.

[#39] Re: Pegasos 2 dla każdego

@smith, post #38

Przecież odpowiadasz na konkretne posty #32, #33, #34... chyba że chodzi Ci o dowalenie konkretnej osobie, a nie o merytoryczną dyskusję. Zapewne masz większość poza szanowną osobą własną za kretynów, ale śledzenie tego wątku naprawdę nie jest zbyt skomplikowane. Nie muszę chyba rozmawiać z Tobą jak z moim 6letnim dzieckiem, które rzeczywiście czasami może miewać problemy z zapamiętaniem kontekstu rozmowy.
[#40] Re: Pegasos 2 dla każdego
No proszę, proszę... zostawić Was na kilka chwil i już zaczynacie.

Ravek, gdzie jest to coś mi dawno temu obiecał? :)

Nie będę się wypowiadać o RoHS, bo zaraz święta cenzura PPA mnie dopadnie, ale ja faktycznie nie rozumiem tego podniecania się coponiektórych nią, bowiem ona nie wyszła ot tak nagle kilka dni temu, ona już wiele miesięcy, żeby nie lat, była projektowana. Teraz tylko weszła w życie, no, wejdzie. :) Jak to już było wspomniane, uderzy głównie tych mniejszych producentów wszelakiego sprzętu. A gadanie, że kogoś nie interesuje jaki ona wywrze efekt na innych, nieamigowych firmach jest głupie, gdyż w naszej sytuacji jest to decydujący czynnik i tym, czy amigowce wszelkiej maści będą mogły używać takich samych komponentów nie zawierających zakazanych substancji. Jeśli te firmy zaprzestaną produkcji danego układu, a zaczną robić inny podobny, to MY dostaniemy po czterech literach.
[#41] Re: Pegasos 2 dla każdego

@wali7, post #39

A jednak chodzi Ci o warstwe merytoryczną a nie o ocene umiejętności czytania ze zrozumieniem jednej z wypowiadających się osób. Czy Ty prześledziłeś o co chodzi w moich wypowiedziach z tego wątku? KB powiedział na IRCu że P2 nie spełnia normy i że dowiedzial się o tym od kogoś z Troiki. Wtedy niektórzy zaczeli mówić że coś sobie powymyślał. A teraz się okazuje że nie. To wszystko i nie uwazam żeby to był powod do jakiś gwałtownych reakcji na moje posty. A to że była okazja zeby aofce i mofce pogadaly na IRCu o tresciach przekazanych na konferencji z Hyperionem a KB nie potrzebnie wyciągnoł ten temat to jest zupełnie inna sprawa i według mnie zrobił głupio.

[#42] Re: Pegasos 2 dla każdego

@baderman, post #37

Dla dobra wszystkich owiec nie odpowiem na tego posta tak jak powinienem ale nie wiem czy bedziesz umiał to docenic.

[#43] Re: Pegasos 2 dla każdego

@smith, post #41

OK

cóż jeszcze można napisać.... chyba to, że wszyscy jedziemy na tym samym wózku - Pegasos nie jest zrobiony z jakiś specjalnych, niespotykanych w innych komputerach części. Zapewne z uwagi na podobieństwo budowy Pegazów (zwłaszcza I) do AmigaOne i microA1 problem może dotyczyć też tych ostatnich (w końcu z jakiś powodów, oficjalnych czy nie, zaprzestano ich produkcji). Więc nie ma co wiwatować z tego powodu, bo to jak radość z powodu śmierci krowy sąsiada - mi zdechło, ale jemu też ;)

Zresztą te "nieekologiczne kości" zostaną zapewne zastąpione przez "ekologiczne" odpowiedniki.

Głównym powodem moich postów jest reakcja na chyba zbyt mocne słowa.... jakoś nie odpowiada mi wizja zmieszania z błotem przeciwnika a potem pisanie o potrzebie intagracji.

Mi też się czasami zdarza użyć zbyt mocnych słów.... ale to chyba nie wychodzi nikomu na dobre. Tak czy inaczej warto posprzątać w swoim ogródku, nie cudzym. Mój Pegaz, toksyczny czy nie ;) ma się dobrze. Czego życzę użytkownikom "nowych Amig".
[#44] Re: Pegasos 2 dla każdego
http://www.ppa.pl/newsy/komentarze.php?p=813&c=1#comments

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem