Komentowana treść: MUI4 beta
[#1] Re: MUI4 beta
Mi się zaczęły dziwne rzeczy dziać po instalacji, np. znikanie okna AmIRC-a po kilkunastu sekundach, nie chciał się też odpalać TaskManager, a globalne prefsy MUI przestały widzieć klasy. Wróciłem do alphy z 11.10.2005.
[#2] Re: MUI4 beta
Pod tym adresem są właściwie codzienne testowe nowe kompilacje z tego co widze. Wystarczy sprawdzić po nazwie pliku, zmienić częśc z datą i już.
[#3] Re: MUI4 beta

@grxmrx, post #2

zeby tak z całym mosem było :D
[#4] Re: MUI4 beta
Hmm, nie wiem czy ta wersja miala w zalozeniu pojawienie sie publicznie (pewnie ktos nieostrozny podal linka), ale nie radze jej uzywac bo zwyczajnie jest popsuta (potrafi robic cuda z eventami).
[#5] Re: MUI4 beta
Spróbowałem tego nowego MUI4_beta i muszę powiedzieć, że nie 15 minut się bawiłem i nie zauważyłem problemów. TaskManager się odpala, AmIRC działa. Podobają mi się te nowe (scrollowane) preferencje. :) Początkwo wydały mi się dziwne ale... ale fajne są. I wygodne (moim zdaniem). Chcę je mieć na stałe. :)

Wszyscy tak marudzą na tę wersje MUI4_beta więc przestraszyłem się i wróciłem do MUI4_alpha. Poczekam na wersję na którą inni nie będą narzekać. :)

[#6] Re: MUI4 beta

@MDW, post #5

Podobnie niemiałem większych problemów, jednak jest kilka drobiazgów

które zdecydowały o tym, że wróciłem do alphy.

1. Jakieś dziwne odsôepy porobione, dzięki czemu zawartość okien była

wyraźnie mniejsza, i wyglądało to brzydko. bleee.

2. Lista w requesterze jest jakaś pochrzaniona. Część jest gradientem,

a część nie.

3. SimpleMail niewyświetlał "przychodzących", trzeba kliknąć na

coś innego i znowu na "przychodzące" żeby się poprawiło.

4. Nieda się zmienić w opcjach mui ambienta w listviews koloru

cursora (co prawda w prefsach był on zmieniony, ale skutków widać

niebyło), co ciekawe w opcjach mui globalnych działało.

5. Więcej bugów niezauważyłem, gdzyż testowałem może z 15min.

6. Czekam na nowe MUI4 gdyż oprocz zauważonych i niezauważonych

niedogodności bardzo mi przypadło do gustu.
[#7] Re: MUI4 beta
Ja tam narazie bawie sie nowa wersjią :)
[#8] Re: MUI4 beta

@MDW, post #5

Poproszę screena :P
[#9] Re: MUI4 beta

@Korni, post #6

u mnie po zabawie ta i wczesniejsza (kilka dni temu) wersja okazalo sie ze w ibrowse hotlist managerze nie moge grup otworzyc ;),moze sprawdze jak to sie ma do wersji aktualnej ;)
[#10] Re: MUI4 beta

@koodlaty, post #8

Będzie film (za dwa tygodnie)
[#11] Re: MUI4 beta

@MDW, post #5

Na alphe na początku też wszyscy narzekali.
[#12] Re: MUI4 beta
Na moje oko to MUI jest ok. Faktycznie przestrzenie miedzy niktorymi obiektami byly za duze, ale od czego sa prefsy? :)
[#13] Re: MUI4 beta

@mcbarlo, post #12

Zgodnie z wiadomoscia w prefsach to MUI zdaje sie byc jakies ociezale...
[#14] Re: MUI4 beta
Autor nie przestał jak widze publikować nowych wersji rozwojowych, sprawdzając wg daty zawartej w nazwie pliku (np. dzisiejsza) można zauważyć, że pojawiają się nowe. Z dnia na dzień archiwum jest coraz większe. Z tego co się dowiedziałem na ircu MUI4 wymaga do działania nowego Ambienta (a nie tylko tak jak to było do tej pory na odwrót, czyli Ambient wymagał przynajmniej MUI4 alpha ;).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem