Komentowana treść: Dragon 1200 - nowe informacje
[#61] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@smith, post #49

Grzecznie proszę - nie przeginaj starając się pokazać jaki to jestes cool! Na #ppa dałeś kiedyś popis i wcale mi się to nie podobało. Kiedy można to można, znaj umiar.
[#62] Re: Dragon 1200 - nowe informacje
MiniQ - nie prowokuj! Ja jakoś żyję ograniczony, więc też dasz radę.

Amigafan- nie bierz wszystkiego co się pisze zbyt dosłownie i śmiertelnie poważnie, istnieje coś takiego jak żart.

Nie róbcie kolejnego śmietnika!!
[#63] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@SirLEO, post #61

1. Nie musze pokazywać jaki jestem cool bo to każdy wie już :P

2. Jaki popis? Może sprecyzuj.

3. Ile razy już mu ktoś probował tłumaczyć a on swoje? Ile można. Poza tym jeżeli ktoś w świecie padających A1200 dowala się do innych bo nie mają już hardware na którym mogą puszczać AOSa i używają winuae to jest dla mnie co najmniej nierozsadny. W tej chwili jesli mailbym przestac uzywac winuae to wogole bym AOSa nie mogl uzywac a staram sie cos dla Amigi zrobic daltego z cala stanowczoscia podtrzymuje to co napisalem. A jak chcesz to mnie zbanuj albo cenzuruj posty. Skąś takie zachowanie znamy.
[#64] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@amigafan, post #55

Zastanów się nad sobą.

swiat zacznijmy naprawiac od siebie samych

Znajdź sobie dziewczynę

znalazlem

...albo jakieś inne hobby (może rybki?)

hobby? a dla Ciebie amiga to tylko hobby czy zycie? bo czasem czytajac Twoje komentarze mam wrażenie że zaczniesz pluć kwasem i wszyskich tu wybijesz

to może polepszy ci się stan psychiczny i nie będziesz się tu tak produkował.

podziekował za rade

[#65] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@amigafan, post #56

Cóż, prawdopodobnie nigdy nie zrozumiesz że nie chodzi o to by oddawać pokłony XP czy intelowi, tylko o to by nie pisać na ich temat bzdur nie popartych faktami, tylko dlatego że sie ma amigowe klapki na oczach. O dowody tego że sie mylisz nie jest trudno, tylko do Ciebie nie dociera ich treść, bo jest niezgodna z Twoim światopoglądem i uprzedzeniami.

To już nie te czasy gdy windows był daleko w tyle za AmigaOS. Można tupać nogą, cudować na forach, podpierać się prywatnym doświadczeniem opartym na jakimś szajsowatym sprzęcie - ale to nie zmieni faktu, że windy oparte o kernel NT stabilniejsze od AOS. W ostatecznym ataku desperacji nie ma sensu poruszać tematu wirusów które tak fajnie działają na windzie, bo to zupełnie inna sprawa, nie mieszcząca się w podstawowej kwestii stabilności systemu, wynikającej z używania normalnego oprogramowania, dokładnie tak samo jak na AmigaOS.

Dlaczego nie odniosłeś się do merytorycznej treści mojego komentarza, lub nie skomentowałeś szota który do niego załączyłem, tylko zastosowałeś klasyczny fortel z ucieczką i jękami skrzywdzonego niewiniątka? Bo zbyt niewygodne i burzące Twoje teorie to było?

Nikt nie broni wyrażać sympatii dla Amigi czy AmigaOS, ale na bzdury wyssane z palca, i nie poparte konkretnymi faktami, bądź argumentami zawsze będzie taka, a nie inna reakcja. Możesz to nazwać straszeniem w stylu mufy jak chcesz, nic mnie to nie obchodzi. Podobnie jak nazywanie mnie quasi-amigowcem. Zbyt słabym autorytetem dla mnie jesteś bym miał się tym przejmować.

A co do rzucania "tego w cholere" - to dla kogo Ty Amigi używasz? Dla siebie czy dla ludzi?
[#66] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@MinisterQ, post #65

MiniQ, ile jeszcze razy będziesz przekonywał amigafana i ile razy on Ciebie i innych ludzi o podobnym poglądzie? Przecież to nie ma sensu, nigdy siebie nie przekonacie do niczego. Przynajmniej ja do takich wniosków doszedłem. Nie przekonacie siebie do żadnego argumentu, więc prosiłbym zaoszczędzenia innym wałkowania w kółko, i to nie na jednym portalu tego samego wątku. Czy masz jakąś misję by przekonywać do swoich racji jeszcze do niej nieprzekonoanych? Czy może dbasz o to by amigowców nie identyfikowano na podstawie komentarza jednego amigowca, akurat tego a nie innych (by pokazać światu inny punkt widzenia)? Tylko ileż można wykazywać między sobą różnicę i do niczego się nie przekonywać jeden z drugim. No ile razy mozna?
[#67] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@grxmrx, post #66

Może: "do skutku"?

Przecież nikt nikogo nie przymusza do czytania tych komentarzy, więc po co to całe wołanie o to, by ich nie pisać?

Wszyscy wszystkich chcą uszczęśliwiać na siłę. ;) Próbując wywrzeć na mnie wpływ nie zauważasz tego że w pewnym sensie się do mnie upodabniasz, zwłaszcza używając słów typu "misja" w takim kontekście. ;)

Ale niech Ci będzie, niezależnie od tego czy, i co amigafan odpisze w tym wątku, nie skomentuję tego.
[#68] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Olo, post #38

@ Olo

WinXP ma wiele wad, ale jedno mu trzeba przyznać, jest cholernie dobrze oprogramowany i stabilny jak skała,

hehehe, hehehe!!! 2 pietra niżej mam 3 wyrostków którym co miesiąc instaluje winde xp na czysto. Im naprawdę tyle wystarczy aby ten sstem rozłozyć na łopatki. a od kiedy maja internet to nawet mniej!
[#69] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@R-Tea, post #68

To może nie dawaj im uprawnień administratora :P
[#70] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@MinisterQ, post #67

Kochający inaczej
[#71] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@MinisterQ, post #65

nie ma sensu poruszać tematu wirusów

Nigdy go nie poruszałem.

Dlaczego nie odniosłeś się do merytorycznej treści mojego komentarza

No chyba żartujesz. Jesteś ostatnią osobą, która wymieniała ze mną komentarze w sposób merytoryczny. Wszystkie twoje komentarze pod moim adresem (zarówno tu jak i na forum) były to jedynie złośliwe uwagi nie mające w sobie kszty merytorycznej dyskusji.

zastosowałeś klasyczny fortel

Jak na razie to ty stosujesz fortel "ja mu tylko chcę wyjaśnić, że xp jest fajny" a jak do tej pory (jak napisałem przed chwilą) twoje posty były jedynie złośliwymi uwagami.

Zbyt słabym autorytetem dla mnie jesteś

Takim samym jak ty dla mnie ale nie o autorytetach tu mowa.

Dla siebie czy dla ludzi?

Chyba nie zrozumiałeś. Rzucać w cholerę mam ochotę, jak widzę taką postawę, kogoś ze środowiska, którego jestem częścią (poprzez posiadanie/używanie Ami). Mnie akurat udało się przekonać nawet kilka osób do używania Amigi ale z czym do ludzi skoro na amigowym portalu są sami krzykacze głoszący, że najlepsza Ami to xp+winuae a każdy powstający hardware (tak jak tu Dragon) jest zbędny bo przecież nowy pecet i nowe wersje winuae to najlepsza nowa Amiga.
[#72] Re: Dragon 1200 - nowe informacje
[...]a pierwsza prezentacja Dragona 1200 jest zaplanowana na maj.

Jakiego rodzaju prezentacja? Czyzby AM 2006 w maju!? :o
[#73] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@amigafan, post #71

najlepsza Ami to xp+winuae a każdy powstający hardware (tak jak tu Dragon) jest zbędny bo przecież nowy pecet i nowe wersje winuae to najlepsza nowa Amiga

Podziel się z nami gdzie to wyczytałeś
[#74] Re: Dragon 1200 - nowe informacje
Ale wy to macie problemy... :)

Ciekaw jestem tylko, jakby wyszła w koncu AmiOne, powiedzmy partia

na początek 1000 sztuk, i dało by się ją kupić (znaczy się egzemplarz dla siebie) a była by w cenie ok.4000zł, to jaki byłby wtedy problem; za droga :D

W koncu ci których stać (pewnie głownie na zachodzie) wykupili by całą partię i wtedy byłby znowu lament bo nie można kupić

No fakt faktem porządnego peceta (Sempron 3000+,512MB RAMu, GF6600,

HDD 120GB) z monitorem LCD 17' można kupić za ok 2500zł, bez monitora jeszcze taniej jeśli porównywać do "gołej" A1- na którym XPek będzie działał całkiem znośnie, pytanie tylko czy wtedy też co niektórzy będą mówić, że nie można kupić platformy pod OS4 i zasadnicze pytanie czy Amiga ma być amigą czy pecetem i to żeby jeszcze z systemem amigowym stricte AROS a nie z emulatorem? :D
[#75] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Hugen, post #74

> Ciekaw jestem tylko, jakby wyszła w koncu AmiOne, powiedzmy partia na początek 1000 sztuk

AmigaOne już nie wyjdzie, bo już była też z 1000 szt i wszystkie wykupili, może będzie jeszcze ta ostatnia partia microA1 do której brakło procków, a może będzie razem z Amy05 jak wyjdzie AOS4 za 2 tygotnie, a morze jest szerokie i głębokie, bo jest Pegaz i Efika z MOS też działający na moim BlizzardPPC z Dragonem już w sobie
[#76] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@amigafan, post #56

w pecetowym świecie chociaż ludzie są dla siebie życzliwi

Nie, swiat pecetowy jest podzielony na 100 (lub wiecej klanow). Tak jak w naszej codziennej dzungli i kazdy trzyma sie klanu do ktorego pasuje. Programisci programistow, trolle trolow, giercomani giercomanow itd. W swiecie pecetowym masz duzy wybor i latwiej znajdziesz swoje miejsce.

Amiga i srodowisko, to ludzie bardzo rozni, z roznych klanow ktorych skupia...Amiga :)
[#77] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Andrzej Drozd, post #76

Jest mi coraz trudniej wypowiadac sie na tym forum ludzie stali sie jacys dziwni .Proponuje zalozyc na forum dzial o windzie i tam sobie ta dyskusje dokonczyc .Prosba do posiadaczy strony aby opinie pod newsem nie dotyczace samej wiadomosci byly bez pardonu kasowne bo myslalem ze sie czegos wiecej dowiem o dragonie a dowiedzialem sie troche wiecej o ludziach zagladajacych na ta strone. Bardzo przykre.

[#78] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@MinisterQ, post #11

Nie twierdzę, że używam amigi z powodu jej muzealno - sentymentalnych wartości (na pewno nie wyłącznie) - Ale pozwól, że zapytam - jeżeli twoje kryteria są czysto użytkowe i praktyczne (tak wynika z posta - chyba że to to takie czyto teoretyczne porównanie) - co w takim razie robisz na tym portalu?
[#79] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Dziadziomiecio, post #77

No to ja może trochę bardziej na temat ;)

Mi się Dragon podoba. Co prawda jako użytkownikowi Pegaza, nie brakuje mi mocy procesora dla amigowych pragramów, ale ciekaw jestem klasyka dopalonego takim cudem. Tym bardziej, że PPC w klasyku to dla mnie był zawsze jak głowa ludzka przeszczepiona psu ;)... te context switche, obcięta o połowę magistrala danych i do tego większość aplikacji korzystająca z 68k. PPC zostawmy "przyszłości" - Pegazom, AmigomOne, a "68k compatible" niech popędza klasyki.

Nie mam zielonego pojęcia jak Elbox ominął problemy niezgodności 68k z CF, może to właśnie było przyczyną opóźnienia (bo potencjał kontruktorski Elboxu znamy), ale kto wie, może to już działa jak należy?

Taka zintegrowana konstrukcja z szybkim (w porównaniu do starych 68k) CF, natywnie obsługująca amigowski soft, do tego porty USB, PCI, AGP... Cóż trzeba więcej do klasyka? Ja wiem, że klasyk to muzeum, że płyty A1200 są stare. Ale to konstrukcja sentymentalna, mało kto używa tego dla celów czysto użytkowych. Cena spora - jak wszystko na rynek hobbystyczny.

Ale tak czy inaczej - ja jestem zainteresowany, choćby tylko na zasadzie "ciekawe jak to działa".
[#80] Re: Dragon 1200 - nowe informacje
No SirLEO czekam. Co Cię tak zbulwersowało w moim zachowaniu na #ppa.

[#81] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@wali7, post #79

Popieram w 110%. Ale co byîoby gdyby razem z nadlatujâcym Dragonem przypîynâî SHARK np. 750Mhz.

Bomba a reszta to Granat
[#82] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Sir_Lucas, post #81

Pegaza 1 to ten zestaw przebije cena :)
[#83] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@wali7, post #59

Hehe, sa jeszcze classic-amigowcy :)

Amiga Rulez!
[#84] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@smith, post #80

Tu nie jest miejsce na to, zainteresowani wiedzą o co chodzi.
[#85] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Drako^lM, post #82

Pegaza 1 to ten zestaw przebije cena

...ale czego sie nie robi dla ukochanej a1200 aby przeżyła swoją trzecią a może i czwartą młodość :)

pozdrawiam serdeczenie

[#86] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@SirLEO, post #84

Ja jakos nie wiem, skoro tu zacząłeś to chyba tu możesz dokończyć.
[#87] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@MrT, post #12

wow 2 dni mnie nie bylo a tu takie cos

co do wypowiedzi...

Perspektywa procka zgodnego w dol jest dla mnie genialna..a co do Amithlon i WinUAE - kosci AGA i Paula to dla nich dalej nie to, szczegolnie przy demach)

hahahahaha stary najpierw sprawdz dobrze 2 razy a potem pisz. Uwierz mi Dragon(winuae nie ten z elbox'u bo tego nigdy nie wyprodukuja) jest kurcze 2x lepszy od klasyka jezeli chodzi o "puszczanie" demek (ale proc musisz miec przynajmniej 1.8 ghz).

[#88] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@Prince, post #24

Nie, nie można...omawiany problem poruszany był chyba na kazdej liście dyskusyjnej dot. Dragona...a możliwe że i w samym FAQ na stronie elboxa.
[#89] Re: Dragon 1200 - nowe informacje
Więcej nowych informacji na temat Dragona pojawiło się na przestrzeni ostatnich dni na liście dyskusyjnej Mediatora. Szczegóły tutaj i tutaj.
[#90] Re: Dragon 1200 - nowe informacje

@mailman, post #89

Mailmanie, dziëkuje za info. Naprawde napawa optymizmem!!!!!

pzdr
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem