[#79]
Re: Dragon 1200 - nowe informacje
@Dziadziomiecio,
post #77
No to ja może trochę bardziej na temat ;)
Mi się Dragon podoba. Co prawda jako użytkownikowi Pegaza, nie brakuje mi mocy procesora dla amigowych pragramów, ale ciekaw jestem klasyka dopalonego takim cudem. Tym bardziej, że PPC w klasyku to dla mnie był zawsze jak głowa ludzka przeszczepiona psu ;)... te context switche, obcięta o połowę magistrala danych i do tego większość aplikacji korzystająca z 68k. PPC zostawmy "przyszłości" - Pegazom, AmigomOne, a "68k compatible" niech popędza klasyki.
Nie mam zielonego pojęcia jak Elbox ominął problemy niezgodności 68k z CF, może to właśnie było przyczyną opóźnienia (bo potencjał kontruktorski Elboxu znamy), ale kto wie, może to już działa jak należy?
Taka zintegrowana konstrukcja z szybkim (w porównaniu do starych 68k) CF, natywnie obsługująca amigowski soft, do tego porty USB, PCI, AGP... Cóż trzeba więcej do klasyka? Ja wiem, że klasyk to muzeum, że płyty A1200 są stare. Ale to konstrukcja sentymentalna, mało kto używa tego dla celów czysto użytkowych. Cena spora - jak wszystko na rynek hobbystyczny.
Ale tak czy inaczej - ja jestem zainteresowany, choćby tylko na zasadzie "ciekawe jak to działa".