[#23]
Re: CygnusEd 5 - wersje demo
CED vs GED
Temat sporów od lat, ale każdy używa tego do czego się przyzwyczaił... Ja wolę GED-a, szczególnie, że nie potrzebuję najnowszej jego wersji, a wersje studio 5 jak i ostatnio GoldED Studio 6 SP2 były udostępnione przez Dietmara za darmo do pobrania ze strony. Kto chciał, ten pobrał, kto się przekonał do tego edytora, ten go używa. Dla mnie jest to jak do tej pory najwygodniejszy edytor tekstu pod systemy okołoamigowe. Możliwość konfiguracji niemal wszystkiego łącznie z obłożeniem klawiatury, makrami, przyciskami na paskach jak i wiele wiele innych rzeczy czynią z niego bardzo elastyczne narzędzie. A że wersje Studio v5 i Studio v6 SP2 były do pobrania za darmo i sam edytor mi bardziej odpowiada, nie widzę potrzeby, aby przepłacać za CED-a, którego to już od ładnych paru lat nie posiadam. Na A500 ze stacją dyskietek to był świetny edytor, ale na A1200 z 030 i wyżej już tak smerfastycznie nie wyglądał...
Jednym słowem kwestia gustu... Ktoś inny pewnie będzie wolał do szybkiej edycji VIM, albo MEMACS-a, albo nawet zwykłego C:ED

Ja zostaję przy GoldED-zie.