Komentowana treść: FryingPan - wystartował bugtracker
[#1] Re: FryingPan - wystartował bugtracker
Bosz, jak widzę mantisa to mi sie niedobrze robi...
[#2] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@MinisterQ, post #1

co/kto to jest mantis?
[#3] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@Prince, post #2

Mantis - web bugtracking system.
[#4] Re: FryingPan - wystartował bugtracker
przebudowanej stronie

Czy poza kolorami i dodaniem bugtrackera coś się zmieniło? Może trochę za słabo zwiedziłem stronę ale download jest taki sam :)
[#5] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@Prince, post #2

A nie prościej użyć Google zamiast zadawać pytania tego typu "co to jest xyz"?

użyj Google!
[#6] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@grxmrx, post #5

Dobrze, postaram się udzielać samych odpowiedzi i nie zadawać już więcej pytań.

(jak uznasz że ten komentarz Ci się nie podoba to go skasuj, bo nic nowego on nie wnosi i wogóle nie jest związany z tematem)
[#7] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@Prince, post #6

nie denerwuj się, myślę że grxmrx ma dzisiaj gorszy dzień... gorszy o ile wczoraj po 21 miał TV na programie drugim, lub/i czytał później gazety ;) - sądzę tak na podstawie nowego avatara grxmrxa :)
a wystarczyło trzymać się z dala od TV wczoraj, a newsów nie czytać ;)
i byłoby OK , jak u mnie

Ostatnia edycja: 15.06.06 13:34:03
[#8] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@wali7, post #7

Nie mam gorszego dnia, jestem w doskonałym nastroju, meczem się nie przejmuje, naprawde :) A avatar miałem już dawno zmienić, ale dopiero od niedawna mam znowu Pegasosa i tak jakoś wyszło.

Po prostu gdy mam czas zajmuje się moderacją strony, by śmietnika nie było, mam nadzieję że inni użytkownicy też pójdą za przykładem i będą dbali o jakość portalu (też w komentarzach i na forum, to też ważne). Mozna zbaczać z tematu, pytać, etc., no ale inni powinni wtedy zasugerować, że nie wszystkich to interesuje co niezwiązane z tematem a pod danym tematem występuje.
Dochodzą do mnie sygnały, że w pewnym sensie, w niewielkim na razie zakresie (ale z tendencją wzrostową...) na stronie PPA zaczyna się robić taki sam śmietnik jakim była strona amiga.com.pl, a ja do tego nie dopuszcze, mam nadzieję że inni moderatorzy również nawzajem z użytkownikami będą się kontrolować w tym zakresie. Nie róbmy z PPA śmietnika, bardzo wszystkich proszę :)
[#9] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@Prince, post #6

Prince, nie bierz tego tak do siebie, po co od razu takie fochy stroić? ;) Obojętnie kto by nie zadał podobnego pytania odpisałbym tak samo jako moderator, to taka dobra rada na przyszłość.
[#10] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@grxmrx, post #9

Tak, tak zdążyłem już to zauważyć ;)

@MiniQ

Ten mantis wygląda całkiem przyzwoicie
[#11] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@grxmrx, post #8

ok, z tym śmietnikiem masz rację, ale z drugiej strony możliwość swobodnego komentowania i rozwijania wątków pobocznych leży w naturze ludzkiej i po prostu jest wygodne.... pewnie spora częśc użytkowników PPA wpada tu nie tylko w celach informacyjnych, ale także "towarzysko" (moja żona złośliwie nazywa PPA "pubem").
może dałoby się oznaczać takie wątki poboczne jako "nie związane z newsem" (byłaby taka ikonka do wybrania przy edycji, a czemu nie :) ), albo dać możliwość zrobienia linka kliknięciem w odpowiednią ikonkę do jednego z działów forum. I wtedy na takim wątku pojawiałby się wygenerowany automatycznie napis "wątek przeniesiony do..." ze stosownym odnośnikiem... wiem że można użyć tag href, ale automatyzacja byłaby taka wygodna... :)
a struktura wątków pozostawałaby nienaruszona, umożliwając nam prowadzenie wolnych dyskusji tam gdzie się zaczęły, a adminom nie psułaby poczucia estetyki ;)
co o tym sądzisz? (post ten nie jest prowokacją ;), jak uważasz za stosowne, to przenieś go do działu PPA Forum)
co do meczu, nie tłumacz się ;), też widziałem kilka minut (w tym tę feralną bramkę)... OK

Ostatnia edycja: 15.06.06 14:18:18
[#12] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@alpine, post #10

Mantis wygląda zawsze tak samo, i ten wygląd nie ma nic wspólnego z przyzwoitością. ;) A jeszcze gorzej wygląda mantis z dużą ilością czerwieni w pewnych miejscach. ;)
[#13] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@MinisterQ, post #12

Wygląd wyglądem ale jak z jego walorami użytkowymi? ... rozumiem ze bugtracker amigg jest wzorem pod jednym jak i drugim względem ;)
[#14] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@alpine, post #13

A Ty jak zwykle nic nie jarzysz, i zupełnie nie wiesz o co mi chodzi. :P
[#15] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@MinisterQ, post #14

A Ty jak zwykle nic nie jarzysz

Nie tylko ja mam z tym problem bo jakby było inaczej to już dawno byś jabbera zaimpletował :P

i zupełnie nie wiesz o co mi chodzi

No to wytłumacz ;)
[#16] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@alpine, post #15

Ja widuje mantisa codziennie w pracy...
Czy to wystarczy, Watsonie, czy może powinienem Cię nazywać Herald of true Jabber? ;)
[#17] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@MinisterQ, post #16

Ja widuje mantisa codziennie w pracy...

Trza było tak od razu

Czy to wystarczy, Watsonie, czy może powinienem Cię nazywać Herald of true Jabber?

Tym razem obejdzie się bez tytułowania ;)
[#18] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@wali7, post #11

Co do meczu to się nie tłumacze bo nie mam zwyczaju kłamać.
Odnośnie rozwijania się wątków pobocznych to podobnie jak z drzewkami na działce, czasami trzeba niektóre przycinać żeby ładnie i zdrowo rosło, inaczej mówiąc - czasami przydaje się przypomnienie, że ktoś czuwa nad poziomem strony i dyskusji (by nie było śmietnika).
[#19] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@grxmrx, post #18

A kto będzie przycinał przycinających? :P
[#20] Re: FryingPan - wystartował bugtracker

@MinisterQ, post #19

Sami sie przytna
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem