Komentowana treść: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio
[#1] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio
Fajny ukladzik ale bez obslugi wyjscia cyfrowego jest niczym ciekawym.
[#2] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #1

A po czym wnioskujesz, że sterownik tego nie obsługuje?
[#3] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@mailman, post #2

Po tym co napisales a dokladnie co autor.Po drugie stery z os4 nie umozliwiaja z tego co wiem wyjscia cyfrowego.
[#4] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #3

Ja nic takiego nie napisałem. Mowa tylko o tym, że karta Delta 66 nie była testowana.

"Delta 66 support is untested, but at least the analogue part should work."

Ja to rozumiem w taki sposób, że obsługa karty Delta 66 nie była testowana, lecz powinna działać część analogowa. Wydaje się logiczne (chyba), że słowo "support" odnosi się do obsługi części cyfrowej. W innym przypadku nie widzę sensu w tym, że autor to w ogóle zaznaczył. :) Poza tym śmieszne byłoby rozwijanie tego typu sterowników tylko na ich analogowy użytek, więc chyba nie masz racji. Zapytaj na AW.net, a z całą pewnością uzyskasz tego potwierdzenie.
[#5] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@mailman, post #4

Ja to rozumiem ze czesc anologowa dziala w wyzej wymienionych,w 66 nie testowano,autor przyjal wiec ze skoro to jest karta z tej samej stajni wiec powinna czesc anologowa dzialac.W ogole nie pisze nic o obsludze cyfrowego wyjscia,z tego co sobie kojarze nie bylo go tez w os4 na innych kartach muzycznych.Autor sterownika napisal go bo jak powiedzial ma dobre parametry muzyczne.Zadawac mi sie nie chce ale moze sie kogos namowi do tego :)
[#6] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #5

Ja to rozumiem ze czesc anologowa dziala w wyzej wymienionych,w 66 nie testowano

Zwróć uwagę na zwrot "at least".
[#7] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@mailman, post #6

ok 'w ostatecznosci',chyba dziala w tym mitycznym os4.
Moze tez byc ze tak jak u nich Articia nie ma bledu dma ;).
Coz jak wyjdzie os4 i jak beda miec go osoby ktorym mozna zaufac
(nie chodzi o Ciebie Mandi) wtedy zobaczymy jak to jest ;).
[#8] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #7

kurcze Tarnak, znów trafiles do amiga dementi, gratuluje !!
ja zawsze tam chcialem trafic ale mi sie nigdy nie udało - jeszcze bede próbować może sie kiedyś uda :(
nawet napisalem post na forum ppa sugerujacy, że można zgrywać pliki z OS4 jak sie ma wczesniejsze wersje i nic, sam nie wiem co mam jeszcze wymyśleć, chyba jutro poświece cały dzień bo to mi spokoju nie daje...

wogóle jest to wszystko smutne bo mi konto na execu skasowali bez powodu, nawet o amidze komentować nie mogę, oni są jacyś dziwni chyba i ta ich amigaONE, co to jest? szukalem, patrzylem na internecie pisze ze nieprodukowana, dziwni ludzie dla spectrumowców to zadna różnica czy ktos ma oryginał czy klona, klony takie jak pentagon są jeszcze bardziej wartościowe niż oryginał

a ten cały exec jakiś dziwny, ilu ich tam właściewie jest? pięcioro czy jeszcze mniej, pewnie mniej bo po tym jak wyrzucą wszystkich innych to będą sami siebie wyrzucać tak im to w krew wejdzie

kończe bo późno już, poczekam jeszcze, może mi kiedyś tam konto odblokują, mam specjalnie na tę okazję amigę 1200 z ppc naszykowaną żeby na execu posty pisać jako amigowiec ale czy dadzą mi szanse ??

[#9] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@rzookol, post #8

Bielski i jego koledzy szukaja poklasku myslisz ze po co tamten brednioserial na czerwonym portalu wywolali?
Albo chlopcy bielkiego sa tacy glupi albo poprostu sa rasistami komputerowymi a to juz podpada pod lamanie polskiego prawa.
Ach tylko czekac jak czlowiek dostanie nowsza wersje os4 i Itix wypusci os4emu jeszcze bardziej kompatybilne .

Kombinuj jak mozesz a Ci sie uda tam wejsc.

Napisze jeszcze tak ze to nedzne reaction w os4 wstydzilbym sie pokazac komukolwiek.Dokumentacja API na zywca byla brana z mui a to juz budzi niesmak. .

A wlasnie jak to jest ze w tym jedynym prawdziwym osie nie dziala opus magellan,przeciez to jest podstawa bo uzytkowanie os4 z workbenchem bawi mnie bardzo .

Mysle ze dobrze sie dzieje ze sie izoluja,czerwona zaraza dalej nie pojdzie wymiotuje
[#10] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #9

niedlugo kazda mofce! za punkt honoru postawi sobie znalezienie sie w amiga dementi ;)
[#11] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio
Ależ chłopcy, tu nie miejsce na takie dysputy, idźcie sobie na forum do Pręgierza.
Ale fakt, sami się izolują, a później krzyczą, że wszyscy ich nie lubią, wyganiają... ale do tej pory przez tyle lat nie mogą zrozumieć dlaczego. Ech.
[#12] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@SirLEO, post #11

Ja wiem czemu: otoz izoluja sie dla naszego dobra azeby czerwona zaraza i nas nie zlapala
[#13] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #12

przy takich jak oni wstyd mieć amigę
[#14] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #9

Dokumentacja API na zywca byla brana z mui a to juz budzi niesmak.

A nie pomyliło Ci się z Feelin? ReAction ma na tyle inną konstrukcję od MUI, że kopiowanie dokumentacji nie miałoby wiele sensu moim zdaniem.
[#15] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@AmiChris, post #9

Dokumentacja API na zywca byla brana z mui a to juz budzi niesmak.

No i pokazales ze nie wiesz o czym piszesz.

A wlasnie jak to jest ze w tym jedynym prawdziwym osie nie dziala opus magellan

Rozwoj wymaga zerwanai z kompatybilnoscia a AOS4 jest czyms wiecej niz AOS3.x chodzacy pod PPC - MOS jest blizszy takiemu rozwiazaniu z punktu widzenia API.
[#16] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@smith, post #15

jakby zerwanie z kompatybilnością dawało możliwości przenoszące system o klase wyżej to byłby sens a tak to szkoda gadać...
[#17] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@smith, post #15

Rozwoj wymaga zerwanai z kompatybilnoscia a AOS4 jest czyms wiecej niz AOS3.x chodzacy pod PPC - MOS jest blizszy takiemu rozwiazaniu z punktu widzenia API.

Zamiast bawić się w pół środki trzeba było całkowicie napisać AOS4 od ZERA - Z ochroną pamięci choćby i wszystkim co wymaga nowoczesny system, a nie popychać archaizmy systemowe i bawić się tylko po to żeby zachować kompatybliność wstecz z m68k. W końcu to nie kompatybliność wstecz (wg mnie) tworzy "feeling" AOS4

A na pytanie co zrobić ze "starymi" programami, odpowiedź jest jedna - UAE
[#18] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@alpine, post #17

no i wyszedl ci aros
[#19] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@quaint, post #18

Ja mówiłem o używalnym systemie ;)
[#20] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@alpine, post #19

Używalność systemu to oprogramowanie, stąd taka droga MOSa i AmigaOS4
- by miec jakakolwiek baze oprogramowania, zeby postapic inaczej
trzeba miec wielka kase a i tak jak widac na przykladzie M$ robi sie
zazwyczaj to ewolucyjnie a nie rewolucyjnie.
[#21] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@Kaczus, post #20

Używalność systemu to oprogramowanie

Duża ilość oprogramowania nie przyciągnie np. nowych developerów. Już dawno powinno się zerwać z przeszłością i przeprojektować AOS na system XXIw

zeby postapic inaczej
trzeba miec wielka kase a i tak jak widac na przykladzie M$ robi sie
zazwyczaj to ewolucyjnie a nie rewolucyjnie.

Dla "świata DOSu" Win był znaczną rewolucją a że Amiga miała to wcześniej i lepiej to już inna bajka.
[#22] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@alpine, post #21

totez projektowano, ale jak zwykle zabraklo kasy... Więc QBox się nie
pojawi...

A w windowsie jest wiecej boxow niz tylko DosBox....
[#23] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@Grzegorz Kraszewski, post #14

No coz peszek,wydawalo mi sie ze w reaction byly w dokach stringi mui.Nie pamietam juz,nalezaloby sprawdzic z pierwszymi sdk dla os4.
[#24] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@smith, post #15

Coz to takiego nowego jest w os4 ze musiano zerwac z kompatybilnoscia??.

[#25] Re: Sterownik do kart dźwiękowych firmy M-Audio

@Kaczus, post #22

totez projektowano, ale jak zwykle zabraklo kasy... Więc QBox się nie
pojawi...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem