Komentowana treść: Nowe recenzje w Strefie gier
[#1] Re: Nowe recenzje w Strefie gier
Castles 2 to legenda :) Pięknie się w to zagrywało nocami. Ach, wspomnienia.

BTW. widzę, że część odnośników na stronie PPA uzyskała atrybut nofollow. Tak się składa, że mam włączoną pewną wtyczkę, która wyróżnia takie linki. Wygląda to wszystko koszmarnie, ale napiszcie chociaż jaki jest cel tego manewru? Walka o wyższy PR?
[#2] Re: Nowe recenzje w Strefie gier

@Baron Althaar, post #1

Więc nie używaj tej wtyczki ;) To nie jest walka o wyższy Page Rank, chciałbym żeby przynajmniej niektóre pająki sieciowe nie mieliły bez sensu transferu na podstronach, na których i tak niewiele informacji pozyskają do bazy danych. Co prawda podobno np. Google bierze to pod uwage, ale na strony i tak wchodzi, tyle że nie wyświetla wyników, ale pewien nie jestem ;)
Tak czy owak nie chce żeby transfer, który wzrasta z uwagi na coraz większą ilość botów na sieci jeszcze był zjadany, a przecież w pliku robots.txt, sitemap.xml czy podobnych nie ustawie wszystkiego i tak jak bym chciał ;)
Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie lżejszej, choć wyglądającej tak samo wersji wyglądu strony (css). Mam taką przygotowaną od dawna, ale jej wprowadzenie jest zależne od tego kiedy skończe prace nad nowym kodem PPA (a w tym przypadku chętnych do pomocy raczej brak).
[#3] Re: Nowe recenzje w Strefie gier

@grxmrx, post #2

Mam taką przygotowaną od dawna, ale jej wprowadzenie jest zależne od tego kiedy skończe prace nad nowym kodem PPA

No i chyba jeszcze od tego, kiedy powstanie jakaś sensowna przeglądarka dla wiadomych systemów :)
[#4] Re: Nowe recenzje w Strefie gier

@Baron Althaar, post #3

Jak zwykle za dwa tygodnie lub jakies swieta ;)
[#5] Re: Nowe recenzje w Strefie gier
Castles2 wspaniała gierka, pamiętam że bardzo podobały mi się te filmiki w wersji CD32. Wprawdzie czasrnobiałe, ale zawsze to coś ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem