Komentowana treść: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0
[#61] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0

@Baron Althaar, post #56

Dokładnie o to mi chodziło, uważam że Sputnik można nazwać normalną przeglądarką, bo zdecydowana większość stron wygląda na nim tak jak powinna. Oczywiście nigdy nie dorówna Operze czy Firefoksowi. Tamte programy robi sztab ludzi, za duże pieniądze. Jednak Marcik pokazał, że można zrobić porządny browser na system amipodobny i za tę wytrwałość i odwagę należy mu się szacunek.
[#62] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0
Na prośbę Petera Gordona:

I noticed that ppa.pl linked to my mempatch program, and tried to read the comments using the poltran.com translator (which is hard work; the translations aren't very readable). It seems that people are saying its a pity that AmigaOS broke FW, and someone was saying they're glad they have MorphOS so they don't have to have all these patches all over their system.

Could someone who speaks polish please verify this is the case, and if so, reply on my behalf that it is not AmigaOS that broke FW; Final Writer is very buggy and fundamentally broken. It clearly overwrites the end of its buffers. The patch I wrote is there because all AmigaOS' derivatives have poor wordprocessor support and people still rely on Final Writer. And could they also point out that I'd rather have an OS that points out buffer overruns than one that just silently lets them happen and could trip up later on mysteriously because of it.

Cheers,
Pete
[#63] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0

@Mandi^ATO, post #62

To miło, że Peter się ustosunkował. Jak widzę, wiele się nie pomyliłem w drugim komentarzu.
[#64] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0

@Mandi^ATO, post #62

... it is not AmigaOS that broke FW; Final Writer is very buggy and fundamentally broken. It clearly overwrites the end of its buffers.

Możliwe że Final Writer jest "very buggy", tylko czemu te "bugi" nie pojawiały się pod 3.9 ? Co więcej, jeśli MemHack jest na FW to czemu inne programy pod 4.0 PPC przestają z nią działać prawidłowo ?
IMHO MemHack powinien tylko spaczować FinalWritera... Wygląda mi to jednak na jakiś brak kompatybilności w dół... jest więcej problemów z programami 68k na 4.0 PPC...
[#65] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0

@Dopuser, post #64

Hmm,ciekawe to jest dosyc bo trzeba niezle zamieszac zeby stworzyc problemy z pamiecia bo programy normalnie uzywaja jej transparetnie.
Moze poprostu jakis babol wyszedl.na os3.9 czy os 3.1 na codzien chyba nie uzywasz mungwall-a i reszty takich programow.zdziwil bys sie jakie niespodzianki bys w debugologu zobaczyl.
To ze mniejsza kompatybilnosc to (jak dla mnie oczywiste) bo za mosem stoja goscie ktorzy bardzo dobrze znaja sie na amigach i systemie.
[#66] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0

@AmiChris, post #65

na codzien chyba nie uzywasz mungwall-a i reszty takich programow.

Nie używam bo zamulają, niestety... A SmartCrash czyni cuda ! :)

To ze mniejsza kompatybilnosc to (jak dla mnie oczywiste)...

IMHO w OS 4.0 PPC powinien być jakiś przełacznik trybu kompatybilności jako opcja dla każdego programu celem ograniczenia "niespodzianek"...
[#67] Re: Łatka na FinalWritera97 dla AmigaOS 4.0

@Dopuser, post #66

Taki pomysl byl wlasnie apropo morphosa, niestety na pomysle sie skonczylo....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem