Czyli uważasz, że polak nie ma prawa tyle żądać, bo np. Ty nawet tyle w rok nie zarabiasz?
Kolega (polak, kumpel z miasta) zarabia w miesiąc tyle, że ja z mamą i bratem przez ponad rok mamy wyżyć. Mam przez to psy na nim wieszać?
Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę, że to dla wielu z nas duża kwota, ale do Ciebie jak widać niezbyt chce dotrzeć, że to nie jest program wyłącznie dla POLSKICH zwolenników OS4.0, których jest ilu jest i raczej nikt się po nich nie spodziewa wyłożenia 3k ojro. :)
Jak tu już wspomniano, były dośc duże (jak dla mnie) wpłaty od pojedynczych osób, kilkadziesiąt razy większe niż to co obliczałem, już nie będzie trzeba tysiąca osób, wystarczy 100.
Nadal uważasz, że to astronomiczna suma?
W grudniu miałem awarie peceta, zasilacz, dysk, wiele osób z mojego miasta deklarowało na gg swoje wsparcie finansowe, zorganizowałem w lokalnym portalu zrzutkę, największe dotacje dostałem nie od nich, a od kilku znajomych... amigowców, były to naprawdę duże dla mnie kwoty i zupełnie się tego nie spodziewałem. Wypada mi podziękować chociaż MiniQ i Il Capitano.

Nie gadali, nic nie wspominali, tylko zrobili niespodziankę, a kompletnie nic z tego nie dostali, nic nie zyskali, poza moją wdzięcznością.
A z tego bounty będzie korzyść, moim zdaniem chyba największa w całym amigowym światku i skorzystają z tego tysiące osób. A cena tego jest niewielka, w porównaniu do wszystkiego innego.
Friedenowie trochę kasy sobie zapewne policzyli za te wszystkie lata robienia systemu, myślisz, że jakby robili przeglądarkę, to taniej byś to miał? Szybciej? Miałbyś jeszcze droższy sprzęt, żeby było z czego im kasę dać za robotę. :)
Edycja: Osoby z mojego miasta się nie wykazały jak przyszło co do czego i tylko kilku coś wpłaciło. Ale wszystko jest już ok. A ta cała lokalna społeczność ma bardzo dużo ode mnie, sporo się tam społecznie udzielam.