Komentowana treść: 32-bitowe ikony w AfA OS
[#31] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Masta Krishna, post #19

KDE i FF na pewno nie jest na GPL, OO nie pamiętam....
[#32] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #17

A co chciałbyś zlikwidować cały darmowy soft zmuszając wszystkich do używania komercyjnych programów z racji że je piszesz?. Brakuje Ci na chleb? A tak w ogóle to za to obraźliwe słowo na drzewo!
[#33] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Kaczus, post #31

OO tez nie jest - http://www.openoffice.org/license.html
[#34] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Fei, post #29

Avatar się sam opłaca ponieważ jest reklamą.
[#35] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@pjk, post #30

debilku, sam stwierdziłeś że masz gdzieś wszystkie licencje a więc jeżeli jesteś konsekwentny i za nie nie płacisz to kradniesz soft. Poza tym widzę że używasz linuxa a czy zapłaciłeś Microsoftowi za jego patenty wykorzystane w linuxie? Pewnie nie. Tak więc nazwałem cie złodziejem na podstawie twojego własnego stwierdzenia a nie obrazilem jak teraz sugerujesz.
[#36] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Kiv_Master, post #32

Wyraziles stwierdzenie, z którego wynikało, że należy kraść komercyjny soft dlatego okreslenie zlodziej jest jak najbardziej na miejscu i nie wiem dlaczego mialby byc odbierane jako obrażliwe. Powód z jakiego darmowy soft powinien zniknąć już napisałem i nie będę się powtarzał więc odpowiedzi na swoje pytanie poszukaj we wcześniejszych postach. Mi na chleb nie brakuje bo nie pisze softów za free ale rozumiem że Tobie jakoś ciężko się wydaje pieniądze na oprogramowanie i przeraża Cie fakt konieczności jego kupowania.
[#37] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #12

A co z programistami ktorzy nie chca brac kasy za swoj soft a czasem uwalniaja zrodla programow nad ktorymi pracowali?
Zmusisz ich do sprzedawania swoich programow?
[#38] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
Czy ktos to moze zainstalowal u siebie? Z tego co widze nie jest to typowa icon.library
ktora mozna podmienic w Libs: lecz latka. Ponadto w readme pisze ze trzeba miec juz wczesniej
zaistalowany pakiet AfA OS.
[#39] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #36

Łykasz prowokację jak młody pelikan ;)
[#40] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@koodlaty, post #39

Błądzisz, to wszyscy inni łyknęli

Ostatnia edycja: 22.02.07 23:41:08
[#41] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Phibrizzo, post #37

Takie postępowanie powinno być zabronione. Albo sprzedają albo kiszą. Bo jeżeli już chcą szkodzić to niech tylko szkodzą sobie a nie innym. OK
[#42] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #41

Ty rozumiesz programowanie jako prace, inni jako sztukę. Sztuką należy się dzielić. Cel uzyskania pieniędzy nie jest celem samym w sobie. Pieniądze służą nam byśmy organizowali sobie "szczęście". Jeśli osoba woli mieć to szczęscie w innej formie (np pochwały/sławy) to jest to jej wybór. Spłycanie czegokolwiek do poziomu pieniędzy odbiera sens jakiejkolwiek dyskusji.
[#43] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@rzookol, post #42

A czy sztuki nie można sprzedawać? Jakie są konsekwencje sprzedaży softu? Takie, że autor ma fundusze dzięki, którym może przeznaczyć więcej czasu na pisanie kolejnych programów, a przecież o to nam chodzi o większą ilość softu dla Amigi i kompatybilnych.
[#44] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@marcik, post #33

Zle sie wyrazilem piszac "programisci GPL" - chodzilo oczywiscie generalnie o programistow piszacych oprogramowanie o wolnych zrodlach (w tym GPL).

A co do Smithowych "frajerow" - jesli sa nimi - to ich sprawa...
Zreszta jak ktos by oddal mi samochod za darmo "bo chce", to jak dla mnie nie jest on frajerem a filantropem :)

Nikt nikogo do niczego nie zmusza - nie chcesz - nie korzystaj (z softu/kodu).

Ostatnia edycja: 23.02.07 00:23:52
[#45] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #35

Tak powiedzialem. Uzywam bezplatnego oprogramowania wiec nie musze za nie placic kretynie. Poza tym nizaplacilem microsftowi ZA CO? Idz sie lecz dzieciaku. Patenty MS sa wazne tylko w USA, a nie w Polsce dlatego nie musze za nic placic. Ale dobra, chce zaplacic. Podaj mi prosze jakie patenty MS narusza Linux. Nazwales mnie zlodziejem bo napisalem ze mam gdzies licencje. Ty tez masz w tylku GPL wiec tez jestes zlodziejem. A piszac ze darmowy soft jest zly(???), to powiedz mi czy bez tego mialbys swojego kaprawego OSXa?
[#46] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
Proszę przenieść się na forum z tą dyskusją. Kolejnego ostrzeżenia może już nie być.
[#47] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@pjk, post #45

Kretynie, tylko ty i jeszcze jedne geniusz nie zrozumiales, że mój post to beka i w swoim prymitywiźmie posunąłeś się do inwektyw. Gratuluję poziomu.

Uzywam bezplatnego oprogramowania wiec nie musze za nie placic kretynie. Poza tym nizaplacilem microsftowi ZA CO?

Za własność intelektualną Microsofu wykorzystaną w linuxie.

Idz sie lecz dzieciaku.

Sam idz się leczyć dzieciaku.

Patenty MS sa wazne tylko w USA, a nie w Polsce dlatego nie musze za nic placic.

To, że gdzieś nie sięga prawo nie zmienia postaci rzeczy, że wykorzystujesz rozwiązania, za które powinieneś zapłacić a nie zapłaciłeś.

Nazwales mnie zlodziejem bo napisalem ze mam gdzies licencje.

Na komercyjny soft.

Ty tez masz w tylku GPL wiec tez jestes zlodziejem.

Moje działania mają na celu zlikwidowanie patologii a nie okradanie ludzi i instytucji. Oczywiście tej subtelnej różnicy nie załapiesz bo jak już pisałem na początku w ogole niewiele rozumiesz.

A piszac ze darmowy soft jest zly(???), to powiedz mi czy bez tego mialbys swojego kaprawego OSXa?

Kaprawy to jest linux, no i może ty. Oczywiście, że istniałby OSX zamiast Darwina miałby komercyjne rozwiązanie.
[#48] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #47

Prosze o zaprowadzenie porzadku w temacie - pomimo upomnien niektorzy nadal troluja i wzniecaja flame'y (ukarac prowokatora!)

Ostatnia edycja: 23.02.07 16:29:08
[#49] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
Możliwość komentowania tej wiadomość została zablokowana.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem