Komentowana treść: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"
[#31] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@amigafan, post #29

No i uzywam. Na zdrowie :)
Dobrego, amigowego systemu pod PPC. Dziala prawie wszystko z Classica. Wlasnie na Classicu (uzywam A1200PPC+BV) uzywam MOSa.

Sprawa jest dosc ciekawa. Znam MOSa i jezeli nie doczekam sie AOS4, a cos czuje ze jednak nie. To aby amigowac, bede za jakis czas (gdy Classic juz naprawde predkosciowo nie wydoli) zmuszony kupic cos, co mozna. Wystarczy nawet Efika ;) Ja tam nie musze miec "kokosow". Jezeli wciaz wytrzymuje na IBM P3 500 MHz (ten sprzet, predkosciowo łyka wszystkie nowe DivXy, XVidy i inne duperele), to wytrzymam i na podobnej predkosciowo Efice :P
[#32] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@szuler, post #30

AROS jest OK, szkoda tylko że ma problemy ze sprzętem, i troche mało softu na niego.

Tak przy okazji się spytam, ma AROS emulator 68k , który działa podobnie jak ten w MOS-ie
[#33] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@szuler, post #30

Tak, jak karaluchy po wojnie atomowej. :P
Tylko wtedy już nie będzie komu go używać. :P
[#34] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@MinisterQ, post #33

Więc nie czekaj i już dziś wesprzyj AROS swym softem rezygnując z platform skazanych na zagładę ;)
[#35] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Andrzej Drozd, post #31

Dziala prawie wszystko z Classica.
rotfl
Przecież nie działa prawie nic. Porównaj ilość sprzętu powstałego na klasyka z listą rzekomo obsługiwanego (dodatkowo nawet na tym niby obsługiwanym są problemy z jego uruchomieniem).
[#36] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@amigafan, post #35

Przecież nie działa prawie nic.

Drogi amigafanie, czy ty naprawde taki jestes, czy masz jakies problemy?
Nie rozumiem teraz ciebie. Jestem po 14 godzinnej pracy (tak, wlasnie dlatego nie mam czasu na trollowanie), jutro powtorka z rozrywki, ale co ty mi tutaj imputujesz?

Jak ci pisze ze wszystko mi dziala na MOSie, to kurka wodna tak jest i sie nie sprzeczaj ze mna!
I o co ci chodzi z tym sprzetem? Nie rozumiesz polskiego? Dobranoc...
[#37] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

OK

Śpioch
[#38] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@amigafan, post #35

A OS4 obsuguje jeszcze mniej

A co do teamtu newsa :)

No i fajnie :) tylko gdzie wersja dla bppc ? :)

Ostatnia edycja: 27.04.07 00:04:19
[#39] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Kiv_Master, post #1

Spokojnie bo jak na razie to mamy kolejną zapowiedź i kolejny łobrazek :D
Ja mam powoli dość :(
[#40] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"
Co do OS4 i klasyka:

1. Wersja na A1200 jest przewidywana (inaczej nie robiłbym wczoraj aktualizacji do tłumaczenia do PrepCard, który to tylko na A1200 (jako jedynej maszynie z PPC posiadającej domyślnie PCMCIA) jest używany.

2. Mediator - czy obsługiwany? W wersji z pudełka nie bardzo, pomimo obecności ludzi z El-Box'u na liście betatesterów żadne informacje o jakiejkolwiek wersji sterowników do tego cuda (jak i do FastATA) nikt nie słyszał. Przez Hyperion te urządzenia nie są wspierane (brak dokumentacji developerskiej).

3. Kolejny raz do Pana Radosnego Trolla A. Drozda: Jeśli nie wiesz co jest obsługiwane przez OS4, a dodatkowo uparcie ignorujesz to co się do Ciebie pisze, to lepiej po prostu nie wypowiadaj się w temacie, o którym bladego pojęcia nie masz (ilość sprzętu obsługiwanego przez OS4 na klasyku). Kolejny raz nie chce mnie się wypisywać przykładowych możliwości konfiguracji, na których to OS4 pójdzie i będzie działał... Szkoda klawiatury...

A teraz miłego trollowania i obrzucania wszystkich gównem, bo to przecież jest jedna z najgorszych wiadomości ostatnich dni/miesięcy/lat - OS4 w końcu wyjdzie na AClassic, a powinien zdechnąć w mękach, wraz ze wszystkimi fanami i użytkownikami...

Howgh!
[#41] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Mandi^ATO, post #40

Oj Mandi .... spokojnie :)

A teraz uwaga mofca mowi ze to fajna wiadomość :)
[#42] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Mandi^ATO, post #40

A teraz miłego trollowania i obrzucania wszystkich gównem, bo to przecież jest jedna z najgorszych wiadomości ostatnich dni/miesięcy/lat - OS4 w końcu wyjdzie na AClassic, a powinien zdechnąć w mękach, wraz ze wszystkimi fanami i użytkownikami...

Niby fajna, ale... Ja swoją A4000 sprzedałem SZEŚĆ lat temu, bo zaczęła się sypać. Ile kłopotów ze swoimi A1200 mają obecnie ludzie, nie mogę sobie nawet wyobrazić. I o to najbardziej chodzi, musztarda po obiedzie, a nawet kolacji.
[#43] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Fei, post #16

wiec uwazaj prawnicy Amiga Inc sa wszedzie
[#44] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@amigafan, post #35

Prawie nic ? . Ja jakoś mam kumpla i mu dziala na A1200 i A4000T
:). I to bez najmnieszych problemow :)
[#45] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Mandi^ATO, post #40

[...] Kolejny raz do Pana Radosnego Trolla A. Drozda: Jeśli nie wiesz co jest obsługiwane przez OS4, a dodatkowo uparcie ignorujesz to co się do Ciebie pisze, to lepiej po prostu nie wypowiadaj się w temacie, o którym bladego pojęcia nie masz (ilość sprzętu obsługiwanego przez OS4 na klasyku). [...]

Przecierz Andrzejowi chodziło o działanie softu, to amigafan chyba źle zrozumiał i zmienił, że chodzi o obsługiwany sprzęt. (... albo ja coś źle rozumiem ...)

Ostatnia edycja: 27.04.07 09:19:08

Ostatnia edycja: 27.04.07 09:19:21

Ostatnia edycja: 27.04.07 09:43:51
[#46] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Rafael/ARMO, post #45

Ja też zrozumiałem, że Andrzejowi chodzi o soft, a nie o sprzęt.
[#47] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@R-Tea, post #46

Ja w swoim komentarzu odniosłem się do #20 i #22, przepraszam, że tego nie zaznaczyłem wyraźniej...

Howgh!
[#48] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Rafael/ARMO, post #45

Amifan chyba sobie niefortunnego nicka wybrał. Znowu oberwał za amigafana.
[#49] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@DanAdam, post #48

sorki, jasne chodzilo o amigafana ... zaraz poprawie
[#50] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"
AmigaOS dla klasyka, hurrraa. ;) Rety, przeciez latwiej uzytkownikom zarobic sobie na nowa Amige (tym bardziej, ze bylo KILKA LAT czekania) niz teraz robic nowy OS na klasyka. Ja zupelnie nie rozumiem sensu uzywania nowego OSa na tych starych wrakach. Jak ktos chcial to dawno temu mogl miec nowa Amige za wcale nie takie duze pieniadze. W koncu uskladanie 3000 zl przez 5 lat to nie taki znowu wyczyn. Nawet u nas. :)
[#51] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@APC74, post #6

Czyli tak jak nasz "niebieski" Mos
[#52] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Pero, post #51

nie, nie ,nie, MOS wyjdzie szybciej, bo "jeszcze tylko 1,5 tygodnia"

Ostatnia edycja: 27.04.07 10:28:29
[#53] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@DRACOX, post #52

Nooo tak! O tym zapomniałem :D
A tak do innych - pieprzta co chceta, kłóćta się ile wlezie, ale fakt jest niepodważalny - nasze Amiśki się starzeją, a jedynym sensownym i naprawdę "amigowym" systemem na w miarę nowoczesnym (i do niedawnana w miarę) dostępnym sprzęcie jest w dalszym ciągu MOS. I naprawdę nie rozumiem po jaką cholerę są te kretyńskie dogaduszki, kłótnie i wyzwiska. Niech AOS4 powstanie jak najszybciej, ale niech też do niego będzie sprzęt. Bo jak na razie są tylko pobożne życzenia. Już bardzo dawno chciałem widzieć nowy sprzęt i nowy system. I gdyby nie Pegasos i MOS do dzisiaj miałbym superskładaka A1200 i dalej bym marzył o szybszym sprzęcie (który na dzień dzisiejszy używam już tylko do zabawy). A tak COŚ jest. Pozdrowienia dla amiwojowników, krzykaczy i innych kogucików...
[#54] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Pero, post #53

tu zapominasz o jednym fakcie, mos i os4 sa skonczone, i oba niemaja hardwaeru. poza tym ktory przestal byc produkowany

(i niech zaraz zadna mosfca nie wspomina o efice ... )
[#55] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@DRACOX, post #54

sam jestes skonczony.pegazosa mozna kupic nadal.
dlaczego mam nie wsominac o efice,przeciez jest i dziala na niej mos.to ze sprzecik slabiutki nie znaczy ze go nie ma

Ostatnia edycja: 27.04.07 11:25:06
[#56] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@DRACOX, post #54

Sorry! Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź! Zaznaczyłem tam, że przynajmniej do niedawna. A o efice nie mam zdania bo tego nie widziałem. Z opisu wynika, że "słabiutkie toto!". Ale może niektórym wystarczy...
[#57] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@AmiChris, post #55

wiesz dla chcacego to i moze kupic nadal Aone ..mowimy o dostepnosci nowego hardware
[#58] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@DRACOX, post #57

I tak i nie.ja decydujac sie na zakup pega np.dzisiaj mam 99% szansy na jego kupno.z amiga one masz szanse 1/1000.
[#59] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@DRACOX, post #57

mowimy o dostepnosci nowego hardware

Zapomniałeś o słabiutkiej Efice :P

Kupić AOne nie jest chyba znowu tak wielkim problemem, na AW.net zdarzają się oferty. Pegasosa wyprodukowano w większej ilośći, dlatego o wiele łatwiej go kupić.
[#60] Re: ACube Systems potwierdza AmigaOS 4.0 dla "klasyka"

@Korni, post #59

no efika jest,a nie ma sensu w to sie pchac, dalej jakos mosa na to niema ....moze bedzie za ...1,5 tygodnia
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem