Komentowana treść: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV
[#1] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV
Miło poczytac. Skladnie, sensownie, super :)
[#2] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV
Dla mnie bomba, naprwdę. CDTV to byla moja pierwsza amiga i mam do niej ogromny sentyment. Jakbys jeszcze opisal jak zrobic kontroler do twardego do wpelzam na allegro i biore CDTV:D
[#3] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV

@Fazior, post #2

z kontrolerem jest o tyle problem ze nie ma nigdzie schematów, natomiast patrząc po zdjęciach widać że bardzo skomplikowanym urządzeniem to on nie jest. Należało by poprosić kogoś z Tomsu o udostępnienie schematów tylko pytanie jak się z nimi skontatkować
[#4] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV
Bardzo mnie cieszą takie opisy ja jednak zaproponowałbym inne pamićci gdyż 27c160 można zaprogramowac jeden raz a pamićc 29F800(512x16) lub 29F160(1024x16) wielokrotnie i z programatorem w zasadzie nie ma kłopotu po zatym te pamieci mozna kupic w firmie Epsylon z odpowiednim adapterem lub na allegro.Druga sprawa z doswiatczenia wiem że pamiec powinna byc zaprogramowana w całości nawet jeśli wykorzystamy tylko jej cześc.Reszte wypełnia sie stała wartoscia.
[#5] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV
super, a dodawales inne latki do kicka np noclickfloppy?

btw. plyty dla CD32 nie botuja sie normalnie na CDTV bo TM dla CD32 zalacza kosci AGA w CD32 i wczytuje animacje "loader" z kicka CD32, czesc plyt jednak ma TM dla CDTV to nie ma z nimi problemu.
[#6] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Do kicka wgralem tylko latke od exec.library

Posiadam dwie plyty "Scena PL" oraz "Moduly i dzwieki" wydane przez EXE. Niestety nie da sie z nich wystartowac (obracajace sie logo CDTV robi sie brazowe).
Jednak wykonanie opisanej czynnosci z dyskietka powoduje ze plyty ten normalnie sie bootuja i wgrywa sie Workbench.
[#7] Re: Małe co nieco dla posiadaczy CDTV

@Phibrizzo, post #6

wiecej latek jest w archiwum z BlizKick i jeszcze mozna dodac latke na intuition PW zeby okna przesuwac poza widoczy obszar blatu ja tak mam. te plyty chyba w ogole nie sa bootowalne nie maja TM, to pierwsze ACS i MA tez powinny dzialac w taki sposob jak opisales, bo jest na plytach chyba caly system w wersji 3.x, ale jak mialem CDTV to startowalem system i tak z dyskietki, jedynie to chyba "DEMO I" z plyty bardzo czesto startowalem, bo fajny tam jest playerek do modkow z animacjami w rytm muzyki jak w demie "State Of The Art", na tej plycie jest tez fajny 8-kanalowy tracker kompatybilny ze starym i nie byl to nowy protracker, oj kiedy to bylo prawie 15 lat temu :(

Ostatnia edycja: 17.05.07 00:03:15
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem