Komentowana treść: ACube Systems partnerem AMCC
[#1] Re: ACube Systems partnerem AMCC
[komentarz usunięty - próba wszczęcia flamewara]
[#2] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Grzegorz Kraszewski, post #1

[komentarz usunięty - trollowanie]
[#3] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Andrzej Drozd, post #2

[komentarz usunięty - prowokacyjna polemika z trollem]
[#4] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@amigafan, post #3

[komentarz usunięty - dalsze trollowanie i nic nie wnosząca polemika]
[#5] Re: ACube Systems partnerem AMCC

A jakie sa szanse na MOSa na Samancie (oczywiscie pod warunkiem ze kiedykolwiek ujrzy swiatlo dzienne)? Bo jade wlasnie do Angolandu i musze we wrzesniu spozytkowac jakos zarobione pieniadze;)

Ostatnia edycja: 20.06.07 01:51:12
[#6] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Lorak, post #5

Chwilowo żadne, MOS Team nie portuje na jeszcze nie działający sprzęt. Przy całej mojej sympatii do ACube, w tej branży w ręku trzeba mieć uruchomioną płytę a nie plik specyfikacji.
[#7] Re: ACube Systems partnerem AMCC

Moim zdaniem to Krashan karmi trolle. Nie pierwszy raz zresztą. Zastanawiające zachowanie jak na moderatora.
[#8] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Fei, post #7

To prawda... Krashan to taki Bielski z PPA.
[#9] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@szumekjac, post #8

Życzę miłej dalszej zabawy.
[#10] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Lorak, post #5

Jesli ACube dostarczy developerom dzialajacy sprzet i zaplaci za port, nie widze powodow, dla ktorych MorphOS nie mial by dzialac na tym sprzecie.
[#11] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Andrzej Drozd, post #4

[komentarz usunięty - uporczywe kontynuowanie kłótni]
[#12] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Lorak, post #5

Moim zdaniem, beda raczej czekac na wyjasnienie sie sprawy z AOS4, zanim zdecyduja sie na port MosA, ale kto wie ? Tak na marginesie dlaczego sprzet ma niby nie dzialac ? przeciez wydali oswiadczenie, ze sprzet jest dostepny dla odbiorcow przemyslowych i dziala ?
[#13] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Hellena, post #12

Calkiem mozliwe, ze nie beda jednak czekac na koniec sprawy :P
http://www.sam440.com/eng/images/menu-3.jpg
[#14] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Jacek Piszczek, post #10

OK OK
[#15] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@szumekjac, post #8

Ciekawe porównanie. Najlepiej zrobisz jak przeprosisz za to Grzegorza.
[#16] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Hellena, post #13

Calkiem mozliwe, ze nie beda jednak czekac na koniec sprawy
http://www.sam440.com/eng/images/menu-3.jpg

Zabawne tylko jest to, ze w katalogu board/MAI/menu w zrodlach U-Boot-a prawie nic nie ma. Czyzby licencja GPL tam nie siegala?
[#17] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@szuler, post #16

Na pewno mozesz zamowic sobie plyte CD ze zrodlami :P
[#18] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@szuler, post #16

Tutaj moze byc roznie, sad nie zabronil dzialania hyperionowi , sprawa moze sie przeciagac nawet latami, a Hyperion moze dzialac i normalnie pracowac nad OS4, oczywiscie to sa wszystko moje spekulacje, wynikajace po czesci z obserwacji ;)
[#19] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Hellena, post #18

Tutaj moze byc roznie, sad nie zabronil dzialania hyperionowi , sprawa moze sie przeciagac nawet latami, a Hyperion moze dzialac i normalnie pracowac nad OS4,

Mi nie chodzi o to, czy im sad zabronil dzialac czy tez nie. Chodzi mi tylko o to, ze UBoot, ktorego Hyperion wspiera i rozwija, jest objety licencja GPL :)
[#20] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Fei, post #7

Moim zdaniem to Krashan karmi trolle. Nie pierwszy raz zresztą. Zastanawiające zachowanie jak na moderatora.

Wczoraj czytałem wypowiedzi i dziś niestety nie pamiętam co było napisane, ale nie kojarzę aby było tam coś strasznego.

A postanowiłem to napisać, bo zauważam ostatnio coś innego na PPA: nagle wszyscy wzywają moderatorów, zarzucają offtopiki, trollowanie itd itp. Wydaje mi się to mocno przesadzone. Trochę luzu panowie.
[#21] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@APair, post #20

wlasnie bardzo dobrze ciezko sie czyta topic, w ktorym co druga wypowiedz jest niezwiazana z tematem, czasami wrecz jest to mocno wkurzajace,oczywiscie ta moja teraz tez sie ma jak kisiel do piasku, ale mam nadzieje ze zostanie usunieta ;)
[#22] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@APair, post #20

Zgadzam się. Już od dawna mówiłem, że to co się dzieje na PPA (chodzi
mi o nadmierną ingerencję moderatorów) zmierza w złym kierunku.

Jestem jak najbardziej za tępieniem wszelkich przejawów chamstwa, już
u korzeni. Jednak reszta postów/komentarzy nie powinna być ruszana,
bo momentami przypomina to wręcz parodię. Zresztą taka już specyfika
naszego środowiska, a co za tym idzie, specyfika PPA, że ludzie lubią
pobiadolić, trochę się pokłócić, offtopiki pociągnąć... Ale dzięki
temu portal nie jest martwy, jest wesoło i czuć tu amigowego ducha. ;)
[#23] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@APair, post #20

Krashan wlasciwie nie napisal nic zlego. Ot, takie troche lekko drwiace spojrzenie na cala systuacje. Poniewaz ta sytuacja jest juz smieszno-tragiczna.
A ja pozniej troche "dopalilem" na temat naklejek i...oczywiscie blyskawicznie zareagowala znana nam inna osoba ;)
[#24] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Kamul, post #22

no to moze ankieta, na temat ingerowania moderatora ? i wtedy bedziemy mieli co sami chemy
[#25] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Kamul, post #22

Zgadzam się. Już od dawna mówiłem, że to co się dzieje na PPA (chodzi
mi o nadmierną ingerencję moderatorów) zmierza w złym kierunku.

Nie, moderator caly czas zachowuje bezstronnosc i nie patrzy na barwy sztandaru. Po prostu kasuje troli. Mnie tez :)
[#26] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Andrzej Drozd, post #25

Tylko który moderator...?
[#27] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Hellena, post #21

Dla mnie wkurzajace jest to ze usuniete komentarze zostaja z odpowiednia notka. Wtedy siedze i sie zastanawiam o co tez moglo chodzic osobie piszacej. Czytanie takiego pokrojonego watku jest smutne, tym bardziej ze uwazam ze pierwszy post Grzegorza wcale nie byl trolowaniem. To byla po prostu uwaga utrzymana w "zartobliwym tonie", podobnie jak odpowiedz amigafana, ktora mogla byc traktowana jako zacheta do dyskusji. Nikt nikogo nie obrazil ani tez w nikogo nie celowal. Wracajac uwazam ze jesli moderator decyduje sie na wycinanie komentarzy to powinien robic to calkowicie, tak aby nic po nich nie zostawalo (o ile jest taka mozliwosc z technicznego punktu widzenia).

Ostatnia edycja: 20.06.07 11:39:12
[#28] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Lorak, post #27

Jesli w poscie nie ma "wycieczek osobistych", to nie widze problemu nawet w mocno trollujacych postach. Bo i czemu nie?
[#29] Re: ACube Systems partnerem AMCC

@Jacek Piszczek, post #28

Ostatnie cztery posty nie mają związku z treścią komentowanej wiadomości. Każdy kolejny zostanie USUNIĘTY, a użytkownik zostanie zbanowany. Proszę wziąć to sobie do serca i się dwa razy zastanowić zanim coś napiszecie. Przypominam, że w regulaminie jest zapis o ostateczności decyzji podjętych przez moderatora i niedyskutowanie na ich temat. Wszelkie uwagi można zgłaszać bezpośrednio na adres redakcji portalu.

Dopisane:

Z racji, aby wszyscy widzieli za co, treść wiadomości nie została usunięta.
[#30] Re: ACube Systems partnerem AMCC

No to chyba dobra wiadomosc...

Hej, to jakas paranoja swoja droga - w zyciu nie widzialem by Moderator tak naduzywal swojej wladzy! Wyluzuj czlowieku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem