Komentowana treść: Sputnik - trzecia beta
[#61] Re: Sputnik - trzecia beta
Nie pozostaje nic innego jak napisać WIELKIE DZIĘKI MARCIK OK
[#62] Re: Sputnik - trzecia beta

@Skotos, post #60

Sir Lukas testował na Amidze 4000 pod PPC/200Mhz i pisze na forum (MorphOS/Sputnikb3), że działa bardzo dobrze. Miał testować też na Amidze 1200, ale nie podzielił się wrażeniami. Myślę, że działa dość dobrze i niedługo Sir Lukas napisze więcej.
[#63] Re: Sputnik - trzecia beta

@AS, post #62

Sputnik działa pięknie na mojej A1200PPC 175Mhz, uruchamia się za
każdym razem. Niestety jest o połowę wolniejszy niż na A4000.

Co najbardziej dobija to wolny transfer z dysku. Niestety na A1200
nie mam SCSI. Ten komentarz właśnie jest pisany z A1200. Sputnik
miodzio. Najbardziej brakuje kaszy. Resztę można jakoś przetrwać.

Fajnie że na A1200 można uruchomić nowoczesną przeglądarkę.
Polecam jednak użytkownikom z SCSI.
[#64] Re: Sputnik - trzecia beta

@Sir_Lucas, post #63

kiedys byl netscape w shapeshifterze :)
[#65] Re: Sputnik - trzecia beta

@Sir_Lucas, post #63

Mały suplement: po wrzuceniu Sputnika do ramu i uruchomieniu szybkość
znacznie wzrasta :D
[#66] Re: Sputnik - trzecia beta
niestety ogame.pl jeszcze nie jest grywalne jeszcze, Ale pozatym to
naprawde siuper
[#67] Re: Sputnik - trzecia beta

@Kaczus, post #16

Jeżeli już chcesz mnie naśladować to minimum przyzwoitości wymaga aby wcześniej przeczytać moje posty.
Plazma miała być za wersję AMIGOWĄ (jeżeli nie wiesz co to znaczy - to taka działającą pod kontrolą AmigaOS, podobnie jak mówiąc wersja "makowa" mamy na myśli program działający pod MacOS)
Jak na razie ma to tyle wspólnego z wersją amigową co linuxowy firefox więc do plazmy jeszcze daleka droga.
[#68] Re: Sputnik - trzecia beta

@amigafan, post #67

Jak na razie ma to tyle wspólnego z wersją amigową co linuxowy firefox

Po raz kolejny się zagalopowałeś. Skoro ma tylko tyle wspólnego, to po co cały ten szum z portem na AmigaOS 4? Przecież równie dobrze możecie sobie przeportować linuksowego firefoksa.
[#69] Re: Sputnik - trzecia beta

@Grzegorz Kraszewski, post #68

Jakie możecie, Amigafan AmigaOS4 nie ma, a ciekawe, czy wogóle na oczy
widział....
[#70] Re: Sputnik - trzecia beta

@amigafan, post #67

A był już taki błogi spokój. Dałbyś sobie może sam bana?
[#71] Re: Sputnik - trzecia beta

@gucio, post #70

autobahn :)
[#72] Re: Sputnik - trzecia beta

@Grzegorz Kraszewski, post #68

cały ten szum
A mógłbyś sprecyzować gdzie ten szum bo takowego związanego z amigową wersją nie widziałem/nie słyszałem?
Chyba że mówisz o nadmorskiej wakacyjnej bryzie i szumie fal np. Bałtyku lub innego morza.
[#73] Re: Sputnik - trzecia beta

@gucio, post #70

Nie masz co na to liczyć. To już prędzej eXec stanie się portalem o tematyce MOSowej
[#74] Re: Sputnik - trzecia beta

@amigafan, post #73

Najpierw to exec musi być, bo narazie to więcej go nie ma niż jest ;)

A wogóle to już nie trolluje ;)
[#75] Re: Sputnik - trzecia beta

@amigafan, post #72

Pewnie, że mógłbym sprecyzować. Bounty na przeportowanie Sputnika dla
OS4 to raz. Afera z A1 którą Marcik miał dostać do wykonania portu, a
dzień przed przekazaniem została sprzedana na EBay to dwa. Teraz
trwają jakieś manewry zmierzające do wkręcenia Marcika w jakąś umowę z
Hyperionem (no ale on idiotą nie jest, więc wątpię, żeby podpisał).
Nie rozumiem zresztą po co użytkownikom HypeOS4(*) taki kiepski
program jak Sputnik, skoro mają Amayę i X11?

(*) Do czasu zakończenia procesu między Amiga Inc. a Hyperionem
powstrzymuję się od używania oficjalnej nazwy systemu, gdyż jej
legalność pozostaje wątpliwa.
[#76] Re: Sputnik - trzecia beta

@Grzegorz Kraszewski, post #75

Ciekawe fakty podajesz - możesz dać link do źródła z tą A1 i umową z Hyperionem? Chętnie poczytam te ekscytujące wieści. Ostatnio nie siedzę zbyt często przed komputerem i widzę że ciekawe informacje mnie ominęły.

możecie sobie przeportować
Słusznie napisałeś - amigowe X11 się rozwija i możliwe że dzięki temu nie tylko Amaya ale i linuxowy firefox zawita na Amigę.
Wtedy być może nomen omen program o nazwie zainspirowanej przez radzieckiego satelitę (dosyć bezużytecznego bo to tylko kula z 4 antenami i radiem nadającym "bipy" do wyczerpania baterii) podzieli los swojego kosmicznego pierwowzoru - szybko zostanie zapomniany i zniknie w odmętach historii.

powstrzymuję się od używania oficjalnej nazwy systemu, gdyż jej
legalność pozostaje wątpliwa.

Zdaje się że do czasu zakończenia procesu obowiązuje właśnie nazwa AmigaOS4, chyba, że sąd postanowi inaczej - to tak jak z oskarżeniem o zbrodnię - do zakończenia procesu oskarżony jest domyślnie niewinny - trzeba udowodnić winę a nie niewinność a sam proces, jego trwanie, nie czyni z kogoś automatycznie winnego.
[#77] Re: Sputnik - trzecia beta

@amigafan, post #76

Wtedy być może nomen omen program o nazwie zainspirowanej przez radzieckiego satelitę (dosyć bezużytecznego bo to tylko kula z 4 antenami i radiem nadającym "bipy" do wyczerpania baterii) podzieli los swojego kosmicznego pierwowzoru - szybko zostanie zapomniany i zniknie w odmętach historii.

Będzie tam spoczywał razem z Amiga Center at Kent, Troiką NG, Amy05, Pandą, PowerVixxen, całą stertą sprzętu z ACK i obietnicami Amiga Inc., panami Garym Hare i Billem McEvenem... Tylko że jest mała różnica - Sputnik jest i działa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem