Komentowana treść: Z Efiką koniec
[#31] Re: Z Efiką koniec

@Rafael/ARMO, post #30

To w 5121e nie ma BestComm-a? Na stronie Freescale znalazłem tylko fact sheety itp. reklamowy chłam, pełnej dokumentacji jeszcze nie ma. W sumie to BestComm był fajnym pomysłem, ale jego obsługa była co najmniej zamotana. No i słabą miał dokumentację. Mam nadzieję, że z AXE będzie lepiej.
[#32] Re: Z Efiką koniec

@Grzegorz Kraszewski, post #31

Nie ma Bestcomma ;) ... a co do pełnej dokumentacji .. hmm jest .. ale wiesz NDA.

Ostatnia edycja: 11.09.07 13:37:22
[#33] Re: Z Efiką koniec

@Grzegorz Kraszewski, post #28

A czy MOs 2.0 jest aby na pewno? Przecież producenci sprzedali wcześniej trochę Pegasosów, teraz efik, więc wypuszczając wersję finalna systemu w wersji 2.0 wiedzieliby , czy warto mysleć w ogóle o Mos-ie 2.1. Zaczynam składać kasę na Pega II g4 i mam nadzieję, że Mos 2.0 wreszczcie ujrzy światło dzienne. OK
[#34] Re: Z Efiką koniec

@ender, post #33

producent Pegasosów i Efik nie jest producentem Morphosa
[#35] Re: Z Efiką koniec
No i dobrze. Efika2 w założeniach jest o wiele fajniejsza od jedynki,
fajnie by było, aby cena była podobna.
[#36] Re: Z Efiką koniec

@UZi, post #35

Fajna, nie fajna. Na pewno krok naprzód.
Ale osobiście wolałbym coś co nadaje się na desktopa.... (choć mój pegaz ma się całkiem dobrze...)
[#37] Re: Z Efiką koniec

@MaaG^dA, post #36

Zgadzam się z Maagiem, a jak już nie desktopa, to coś dużo mniejszego,
buy w kieszeni móc nosić.
[#38] Re: Z Efiką koniec

@Grzegorz Kraszewski, post #28

trzeba będzie napisać sterowniki 2D i 3D do wbudowanej w procesor karty graficznej

Problem tylko w tym, że przynajmniej według tego co leży na stronie freescale ta grafika wspiera tylko rozdzielczości do 1024x768 w 24 bitach. (może to tylko tyczy się rozdzielczości w 3D??? - dokumentacji technicznej na razie na stronie nie ma) Wiadomo, projektowali to do robienia komputerów pokładowych, nawigacji i innych tego typu gadżetów do samochodu. Tam wyższej rozdzielczości nie potrzeba, ale w desktopie bardzo by się przydała. Jeśli ktoś będzie chciał wykorzystać efikę2 jak normalnego komputera, to będzie na pewno musiał użyć jakiejś katy AGP na przelotce (o ile przelotka powstanie).
[#39] Re: Z Efiką koniec

@mały, post #38

najlepiej z koscmi AGA ;) 1600x1200 i wiecej na AGA 8)

www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=45912&t=3323#reply_45912
[#40] Re: Z Efiką koniec

@Sir_Lucas, post #16

Post bbrv z powerdeveloper :

The EFIKA 5200B is hardly abandonware. Directron still has inventory, as well as others. A production is being organized now by a third party.

Genesi is focused on the next version and more importantly on the products that will be based on the EFIKA 5121e boards being developed.

The $99 EFIKA was available for months. Any one who wanted one could have bought one.

Sincerely,
R&B :)
[#41] Re: Z Efiką koniec

@Lorak, post #25

za to bedzie ecs,mozna zdegradowac karte na agp(tylko radeony aktualnie) i cieszyc sie a500;)
[#42] Re: Z Efiką koniec
No to sobie poczekałem. Kto czeka ze mną na 2-ójke? ;)
[#43] Re: Z Efiką koniec

@alpine, post #42

I po co czekałeś :)
[#44] Re: Z Efiką koniec

@Drako^lM, post #43

Czekam, więc jestem ;)
[#45] Re: Z Efiką koniec

@alpine, post #44

Czekanie esencją amigowania

Kurde, mogłem wziąć ze dwie Efiki na spekulację ;)

Ostatnia edycja: 12.09.07 07:04:49
[#46] Re: Z Efiką koniec

@Fei, post #45

121 ewentualnie 132...
[#47] Re: Z Efiką koniec
Masowa produkcja kultowych komputerow - otworzyc linie produkcyjna, polansowac sie troche, a potem szybko zamknac produkcje i juz z 99 USD mamy 999 USD :) Takiego marketingu to Commodore nie mial.
[#48] Re: Z Efiką koniec

@alpine, post #42

+1
[#49] Re: Z Efiką koniec

@koodlaty, post #48

juz sobie wyobrazam co robicie czekajac
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem