Komentowana treść: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?
[#31] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?
Łel... pozyjom,uwidim czy jakos tak.
[#32] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Kamul, post #13

Dokładnie :) - mnie cieszy nie tyle fakt, że MOS2.0 się pojawi (bo co do tego byłem przekonany), i nawet nie dlatego że najpóźniej za 3 miesiące (bo i tak mam tyle pracy, że nawet gdyby się pojawił dziś, to i tak w ciągu tych trzech miesięcy odpaliłbym go pewnie kilka razy), co fakt że MOS Team oficjalnie coś oświadczył :) .
Tak trzymać OK i oby takich pozytywnych newsów ze strony MOSTu i całego środowiska MOS było jak najwięcej.

A zwróciliście jaką ciężarówką jedzie ten nowy MOS? Czy system będzie tak wypasiony jak ta ciężarówka (czy raczej ciągnik siodłowy)? Czy w tych mniejszych samochodach siedzą członkowie MOSTeamu? ;)

Ostatnia edycja: 02.04.08 10:05:16
[#33] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?
Ja nie mógłbym być członkiem MOSTeam z dwóch powodów. Pierwszy powód jest taki, że po prostu mam zbyt słabo pofałdowany mózg. Drugi to taki, że chyba bym tak długo nie wytrzymał bez puszczania pary z gęby. Jakbym miał coś na dysku od dwóch lat i na każdym forum widział jak ludzie tego pragną (albo nawet nie wiedzą, że to może być w ich systemie) to bym chociaż screenshotami ich trochę pocieszał. :) Może i potrafiłbym dochować tajemnicę ale męczyłbym się przy tym okrutnie. To byłyby tortury gorsze niż te, które od wielu miesięcy przeżywają fani MorphOS-a. :) Nie zniósłbym tego ciągłego "fuckania" na forach podczas gdy miałbym cuda za które zostałbym wycałowany przez każdego kto ma Pegasosa/Efikę. :)
[#34] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?
ja mam tylko nadzieje ze na efike tez bedzie :)
[#35] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Valwit, post #34

Myślę, że będzie...

Ja bym się nawet w pewnym sensie przekonał do tej Efiki gdyby to miało chociaż 256MB pamięci miało. 128MB jest po prostu nie do przyjęcia. To absolutna przesada. Na 256MB już się spokojnie takiego MorphOS-a używa i przy takiej ilości Efikę dałoby się przeżyć. Naprawdę nie ma nadziei na dolutowanie czegoś czy wsadzenie "pod klapkę" jakiejś kostki? ;) :) Kto to wymyślił... Niezależnie od zastosowania to 256MB powinno być i już!

Ostatnia edycja: 02.04.08 11:08:47
[#36] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@MDW, post #35

Efika to nie desktop :) .A mos ładnie śmiga na efice z 128 MB ramu :)
[#37] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@ChaL, post #36

mos tak ale mdw by chyba wolał żeby i programy smigały
[#38] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@rzookol, post #37

MDW po prostu używa niewłaściwych programów .
[#39] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@rzookol, post #37

mos tak ale mdw by chyba wolał żeby i programy smigały

No właśnie o to chodzi. :) Ja wiem, że MOS działa na tym świetnie. No ale ja chcę mieć do swojej dyspozycji min. 128MB RAM. To absolutne minimum nawet w amigowym świecie. Rozumiem, że to nie jest desktop ale mimo to - 256MB być musi. Tym bardziej, że dedykowanym systemem dla tego jest Linux. :)
[#40] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@MDW, post #39

Może jakby była w mosie pamięć wirtualna to by coś poprawiło :)
[#41] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@MDW, post #39

Szkoda że Efika nie ma 256MB ramu.Ale jeśli pojawi sie na nią MOS 2.0 to bardzo chętnie sobie ją kupie.
Wali7- mam nadzieje że będziesz chciał sprzedać.
[#42] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@MDW, post #39

Jeśli mnie pamięć nie myli to są tam DDR1? Chyba już ich nigdzie nie produkują więc stąd tak mało. Ceny DDR2 są z kolei teraz bardzo korzystne.
[#43] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?
bedzie potrzeba to sie dolutuje. serio nie widze wiekszego problemu. najpierw chce mosa. potem pomyslimy. jak wyjdzie w maju to akurat skoncze pewnie obudowe robic :)
[#44] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Jacek Piszczek, post #5

Teraz MOST zrobi mi na złość i wyda swe ukiszone dzieło zgodnie z zapowiedziemi.
[#45] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Malin, post #44

To by bylo zwyczajne chamstwo!
[#46] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@MDW, post #45

Musimy zbojkotować premierę MOS 2.0
[#47] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@eastone, post #46

I strajk głodowy! ;)
[#48] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@eastone, post #46

hmm a masz jakiś sprzęt dla Mosa 2.0 ?
[#49] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@waldiamiga, post #41

Ja bede chcial , nawet juz chce :D
[#50] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@eastone, post #46

Wiem, wiem...proponuję aby właściciele Efik nie odpalali swoich kompów do czasu wydania mosa 2.0 Ale bojkot...
;) ;)
[#51] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Drako^lM, post #48

Już do mnie leci,już za chwileczkę,już za momencik....Tak jak wszystko co amigowe...już już prawie
[#52] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Sir_Lucas, post #50

proponuję aby właściciele Efik nie odpalali swoich kompów do czasu wydania mosa 2.0

To jest do zrobienia, ja swojej nie odpalałem już od kilku miesięcy :(
[#53] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@ntx, post #52

Ja swojej nie odpalałem od Amizaduszek... ale już chyba długo nie będziemy musieli czekać... ;)
[#54] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@ntx, post #52

ja moją włączyłem tylko po to, aby sprawdzić czy picoPSU jest sprawny - pokazał się OF, więc chyba jest OK :)
przeciez na 128 MB linuchem nie będę się bawił ;)
[#55] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@wali7, post #54

Może ogłośmy konkurs na najdłuższy "downtime" Efiki? Ja niestety odpadam w przedbiegach - włączałem w zeszłym tygodniu
[#56] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@wali7, post #54

Ależ czemu?
Przecież linuks ma pamięć wirtualną.
[#57] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@MinisterQ, post #56

pamieć wirtualna na 5 MB/s brrrrrrrr
[#58] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@ChaL, post #36

Efika to nie desktop .A mos ładnie śmiga na efice z 128 MB ramu

Przepraszam, ale irytują mnie takie komentarze (dodatkowa uwaga: kupiłem efikę) zwłaszcza w środowisku amigowym. Amiga miała tworzyć nowe możliwości i wychodzić poza ramy a nie się samoograniczać. Więc "efika to nie desktop" to żadne wytłumaczenie i strasznie irytuje. To przypomina słynne "640 kb każdemu wystarczy". W A500 miało wystarczyć 512, ale okazało się że można i zamontować kartę turbo z procesorem 030 i kilka megabajtów pamięci. Więc uwaga, proszę o zmianę sposobu myślenia ;) nie na tłumaczenie dlaczego się nie ma sensu mieć 256/512 mb pamięci, ale jakby tu zrobić żeby się dało .
[#59] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@Valwit, post #43

bedzie potrzeba to sie dolutuje. serio nie widze wiekszego problemu. najpierw chce mosa. potem pomyslimy.

O i ten sposób myślenia mi się podoba . Kiedyś próbwałem się sam zorientować ale się na tym po prostu nie znam. Jeśli ktoś kto się zna wykombinuje (bo jakieś punkty lutownicze są) to suuuper
[#60] Re: MorphOS 2.0 jeszcze przed wakacjami?

@APair, post #58

Efika jest jaka jest i albo ja taka akceptujesz, albo mozesz wybrac cos innego (np. Pegasosa, Amige One...)
Ja mysle, ze nikt niczego nie obiecywal i Efiki nie mozna traktowac jako nowej Amigi tak jakbys Ty (moze i ja) tego chcial.
Jesli jestes zawiedziony ta Efika, to moze nastepna jej wersja bedzie bardziej dla Ciebie (jesli chcesz zostac przy Efice).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem