[#1]
Re: Efekty specjalne w MorphOS-ie 2.0
SCube działa sympatycznie. Podwiesiłem sobie pod menu żeby szybko uruchomić jakby ktoś chciał zobaczyć. :) Jak na codzienne używanie to trochę za wolny sposób przełączania ekranów.
Lucy jak dla mnie to "przeszkadzajka".
Pierwsza wada - rozjaśnia tło desktopu co wygląda nieciekawie. Opcja wyłączająca to nie działa.
Drugą wadą jest to, że wszystkie ukryte okna wychodzą na wierzch i nie da się ich ukryć. To mnie boli, bo ja mam jeszcze dodatkowo uruchomionego też Magellana, którego listery pojawiają się po naciśnięciu środkowego klawisza myszy. Oczywiście normalnie używam Ambienta ale Magellan czasem się przydaje do niektórych operacji i FTP. No i tym ukrywaniem okna chowam desktop Magellana. Po uruchomieniu Lucy jest to niemożliwe.
Trzecią wadą jest wykorzystanie procesora. To oczywiście zrozumiałe i nie mam o to pretensji. Jednak nie widzę powodu dla którego podczas ruszania myszą zużycie procesora ma mi nagle skakać z 0.6% do 30%. Poza tym ja nie lubię przezroczystych okien, bo są gorzej widoczne. We wszystkich systemach to bym wyłączał. :)
Ale generalnie Lucy działa bardzo sprawnie i ładnie. Według mnie bardzo nieprzydatny i efektowny bajer. :)
Jak już mowa o przydatności tego typu programików to przydałby się Dragon, który działa tak, że po puszczaniu myszy nie powoduje powrotu przesuwanego (w dowolnym kierunku) ekranu na swoje miejsce. Wtedy to byłoby użyteczne...
Ostatnia edycja: 04.07.08 13:10:22