Komentowana treść: Amiga Point of View #3
[#1] Re: Amiga Point of View #3
Nie wiem czemu, ale gdy czytałem tą wiadomość, to stanęła mi przed oczami scena ze Slam Tilta (stół Nightmare) a dokładniej ta animka z otwierającym się wiekiem trumny, wysuwającą się z niej ręką kościotrupa i ten napis "Eternal life"... ;)
[#2] Re: Amiga Point of View #3
Ale to już było...
[#3] Re: Amiga Point of View #3

@GumBoy, post #2

I co z tego? Ja z chęcią wydrukuję na drukarce kolorowej i jako pełnoprawną gazetę poczytam. A że to już było - uwielbiam amigową (i nie tylko) klasykę! OK
[#4] Re: Amiga Point of View #3
Ale tam, marudzicie, fajnie jest sobie poczytać te nostalgiczne rzeczy.

A issue #4 to dopiero będzie ciekawe!
[#5] Re: Amiga Point of View #3

@mailman, post #3

Ja też, ale nie na tyle, żeby po raz setny czytać recenzję tej samej gry. W dodatku napisaną w czasach, kiedy pewne wyznaczniki jakości diametralnie się zmieniły, nawet dla Amigi.

Ale jak kto woli. Ja wolę wygrzebać jakiś stary numer i przeczytać reckę napisaną po wyjściu gry.
[#6] Re: Amiga Point of View #3

@5h00n4y, post #4

Kiedy ja wolę recenzję rzetelną, a nie nostalgiczną. A trudno taką napisać x lat po wydaniu gry.

A na issue #4 to się tak nie napalaj, bo cholera wie, czy nie wyjdzie za następne cztery lata ;P
[#7] Re: Amiga Point of View #3

@GumBoy, post #5

Ale jak kto woli. Ja wolę wygrzebać jakiś stary numer i przeczytać reckę napisaną po wyjściu gry.

Ja też, lecz taka recenzja po latach ma również swoją wartość. Po pierwsze, potwierdza lub zaprzecza tezom z przeszłości, a po drugie tak naprawdę stanowi prawdziwą próbę czasu dla danej gry.
[#8] Re: Amiga Point of View #3

@GumBoy, post #6

Podobno do trzech lat się pojawi. ;)
[#9] Re: Amiga Point of View #3

@mailman, post #7

Próbę czasu to raczej gracze stanowią moim zdaniem, a nie opinia jednej osoby piszącej recenzję.

Jeśli po 10 lata gra ma rzeszę użytkowników, bądź fanów, to jedna recenzja (pochlebna, bądź nie), nie zmieni faktu, że gra próbę czasu przetrwała. I analogicznie, gdy w grę już nikt nie gra, to choćby ktoś teraz napisał reckę w samych superlatywach, to gra próbę czasu i tak oblała.

Reasumując, recenzja po latach, nie jest dla mnie wyznacznikiem wyniku próby czasu, aczkolwiek nie każdy musi się ze mną zgadzać.

A opinia o grze w którą grałem, napisana po latach, przez jakiegoś domorosłego krytyka, również nie jest w stanie nic zmienić w moich odczuciach co do gry. Generalnie więc, jest ciekawostką co najwyżej, a jest masa ciekawszych rzeczy na sieci (aczkolwiek ponownie jest to kwestia indywidualnych preferencji).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem