Komentowana treść: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione
[#31] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione
Skracając długą historię:
- gdy dostałem a1 zapowiedziałem że prace nie rozpoczną się w najbliższym czasie
- mui3.9 ssie a człowiek ma też swoje życie więc kilka opóźnień się złapało
- na dzień przed moim swiątecznym odcięciem od internetu dostaje maila że z powodu opóźnienia albo daje także źródła ze sputnikiem albo kończymy współpracę (na emaila odpowiedziałem dopiero dzisaj bo nie jest to decyzja do podjęcia w ciągu kilku godzin). potem w pierwszy dzień swiąt dostaję emaila że następnego dnia ogłaszają oficjalnie koniec współpracy (którego odczytuje dopiero dzisiaj).
- źródła wersji na os4 zostają skasowane a a1 zostanie w najbliższym czasie odesłana do osoby od której ją dostałem
- mniej plazm dla mnie, więcej czasu na projekt który sprawi że sputnik będzie lepszy niż wp
[#32] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@marcik, post #31

- mniej plazm dla mnie, więcej czasu na projekt który sprawi że sputnik będzie lepszy niż wp

Co to jest wp?
[#33] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@marcik, post #31

Czy aby nie za wysokie cele sobie stawiasz? ;)
[#34] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Lorak, post #32

Smitha zapytaj :)
[#35] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@marcik, post #31

Plazmy są przestarzałe. Od Motylkowców dostaniesz OLED-a :D
ps. A kiedy jakaś jakaś nowa betka na MOSa?
[#36] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@marcik, post #31

Czy MUI 4.0 ma już rozwiązany problem osi Z? Czy można programowo skonfigurować DOWOLNIE wygląd każdej kontrolki? Jeżeli nie to to nie jest problem MUI 3.9 vs MUI 4.0 tylko w ogóle problem MUI. Nawet jeżeli odpowiedź na te pytania brzmi tak to MUI prostu nie nadaje się dobrze do renderowania stron WWW, z resztą podobnie jak Reaction, więc nic dziwnego że OWB rozwija się szybciej. Po prostu podjąłeś złe decyzje projektowe na początku i takie są konsekwencje. A o WP nie masz pojęcia jak wiemy obydwaj
[#37] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@smith, post #36

A co znaczy skrot wp?
[#38] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Lorak, post #32

Wirtualna Polska
[#39] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Leon, post #37

Wojsko Polskie :D
[#40] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Arbuz, post #39

i jedno i drugie to prowizorka....wiec co za roznica
[#41] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@DRACOX, post #40

opera pod linuksem to chyba najwieksza prowizorka.. (a szkoda)

Ostatnia edycja: 27.12.08 18:11:09
[#42] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@marcik, post #31

Nie lepiej było robić Sputnika dla AmigaOS 4.x pod MUI 4? Dlaczego to miał być MUI 3.9?
[#43] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@smith, post #36

Najnowsze OWB dziala takze na klasykach bez Cairo :P
[#44] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Malin, post #41

Ale na Win juz za to moge Flasha uzywac :P
[#45] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Andrzej Drozd, post #43

No i?
[#46] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@MDW, post #42

A jest MUI4 dla os4?
[#47] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@marcik, post #31

- źródła wersji na os4 zostają skasowane

Mimo wszystko szkoda.
[#48] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@smith, post #45

No...slucham. Co no i?
[#49] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Andrzej Drozd, post #48

No i nie wiesz o czym mówisz.
[#50] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@smith, post #49

Ja? A skad wiesz? Odpowiedz co no i? No i...No prosze. Twoja kolej.
[#51] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione
juz od poczatku pisalem, ze glupota bylo pisanie pod mui 4.0 jak mozna bylo pisac pod mui 3.9 wtedy tez dziala pod mui 4.0 i dziecinada moze sobie dopiescic wyglad. zreszta z tego powodu nie pamietam kiedy ostatnio w tym roku odpalilem sputnika, bo nie uzywam mui 4.0 za bardzo wiechliwy w porownaniu do mui 3.9. aha i z tego powodu tez nie uzywam ambietna, bo jak mui kleka to pozostaje zrobic tylko restart.
[#52] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #51

Widać, że nie pisałeś nigdy nic pod MUI, a w szczególności pod MUI 4.0. Różnice są kolosalne i nie chodzi tu o wygląd, a o wygodę i możliwości programisty. Dla użytkownika MUI4.0 to tylko nowe wybajerzone ramki, dla programisty to znacznie więcej. Jeżeli MUI4 Ci się wiesza to znaczy, że coś masz namieszane w systemie. U mnie działa(tm).
[#53] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Andrzej Drozd, post #50

Panowie Drozd i smith - pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. Każdy następny post w waszej "dyskusji" skończy się banem z życzeniami noworocznymi.
[#54] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Marek Szyprowski, post #52

pytanie tylko jaką on ma wersje bo dla klasyków przeciez ostatnich mui4 nie ma :) a te starsze się nieraz wieszały chociaz 25042007 byla nad wyraz stabilna
[#55] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #51

MUI4 wiechliwe? :) Ja zawsze uważałem, że to jest właśnie pierwsza wersja MUI, która naprawdę nie powoduje zwisów. Pierwsze wersje MUI 4 jeszcze coś tam powodowały ale to co jest w MorphOS 2.x to już zupełny luz. :) Nie wiem skąd wziąłeś takie informacje. Nie sugeruj się tym co było kiedyś.
[#56] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Marek Szyprowski, post #46

A jest MUI4 dla os4?

A nie ma? Rety, naprawdę byłem przekonany, że MUI4 jest też w jakiejś beta-postaci dla AmigaOS4 i że wszyscy to mają ale w jakiejś niezarejestrowanej wersji.

W takim razie przepraszam za głupie pytanie. Jak widać niezbyt się orientuję w tym co jest pod AmigaOS4.
[#57] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@rzookol, post #54

Faktycznie, na klasyku to mogą się dziwne rzeczy dziać. MorphOS 2.x + MUI4 działa bezproblemowo.
[#58] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Marek Szyprowski, post #57

Zresztą MUI4 pod 1.4.5 też działało bardzo dobrze (przynajmniej u mnie), a pod 2.x na szczęście nic się nie zmieniło - nadal działa super. Może na klasyku pojawiają się jakies problemy nieobecne pod Pegiem?
[#59] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione

@Andrzej Drozd, post #50

No i czy to, iż nie używa cario oznacza, że używa MUI albo, że MUI się do tego nadaje?

@Krashan
Post jest merytoryczny! Poprzednio tez nie miało być nic innego jednak "no i?" okazało się zbyt zwięzłą formą jak widać

[#60] Re: Bounty na Sputnika dla AmigaOS 4.x unieważnione
Jeszcze się nie wypowiedziałem na ten temat.
Moim zdaniem straszna głupota popełniona przez organizatora tego bounty. Ich strata...

Mnie tylko szkoda, bo takie i podobne akcje jakoś zniechęcają mnie do środowiska OS4. A myślałem, że kiedyś może na mini macu doczekam się obu systemów, ale takie coś mnie dodatkwo nie motywuje do ewentualnego zakupu...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem