Komentowana treść: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie
[#1] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie
Ja "Eksperyment Delfin" zapamiętałem bardzo dobrze. Miałem okazję przejść bez solucji. Uważam tą pozycję za dobrą przygodówkę (oczywiście jak na rok 95, dziś już bym nie zagrał).
[#2] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie
Świetna robota Logan. Czekam na solucje do misji harolda i mentora.

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie
Moja pierwsza przygodówka. Sam niestety nie przeszedłem, ale bardzo pozytywne mam do dziś wspomnienia. No i jakaż to kiedyś była żonglerka dyskietkami. ;)
A przeszedł ktoś naszą Monkey Island na dyskietkach? ;)
[#4] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@El Amigos, post #3

Dyskoteka na 11 dyskietek? Arrrgh! To "oferta" tylko dla masochistów. ;)
Ale wracając do recenzji i solucji. Dzięki Logan. Właśnie skończyłem grę. Żeby nie była taka krótka to byłby prawdziwie miodny hicior. A tak to człowiek nawet porządnie nie zdąży się rozsmakować i już musi kończyć. :(
Ale pomijając te krócizny to gra przyjemna.
[#5] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@El Amigos, post #3

Akurat Monkey Island 2 miało to rozegrane w miarę inteligentny sposób i nie było takiej strasznej dyskoteki.
[#6] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Dzięki - jak tylko uda mi się okiełznać Mentora i poprawnie odpalić z HD biore się za reckę oraz solucję :)
[#7] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@El Amigos, post #3

bez problemu skończyłem Monkey Island z dyskietek, system był tam zrobiony bardzo dobrze. Żonglerka to była w Police Quest 3 - 12 zmian do wczytania samego tytułu na ekranie - paranoja.
[#8] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@slawekwozniak, post #7

Przygodówki Sierry On-Line w wersjach amigowych (konwersje) to wybitna fuszerka - operacje dyskowe ciągnące się w nieskończoność, żonglerka dyskietkami, i co ważne - kiepściutka oprawa audiowizualna (beznadziejna konwersja 256>16 kolorów), poza tym gry te nie wykorzystywały możliwości Amigi (działały dużo wolniej od wersji DOSowych, a w najstarszych tytułach za dźwięk służyły piski naśladujące PC Speakera).
Przy czym jeśli mówimy o "nowszych" tytułach z tej stajni (PQ3) to na pewno nie była to wina np. źle złamanych kopii - miałem kiedyś pożyczony oryginał Larry 6, który wczytywał się 10-15 minut - czyli tyle co hiciory na Atari 65XE z kasety:)
[#9] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@galu, post #8

Larry 5 :)
[#10] Re: Eksperyment Delfin - recenzja i rozwiązanie

@galu, post #8

już wolałem długie czekanie przy wczytywaniu gier na Zx Spectrum z kasety (przynajmniej nie musiałem co 2 sek zmieniać kasety)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem