Komentowana treść: Primal Rage - recenzja
[#1] Re: Primal Rage - recenzja
Nie zgadzam się z twierdzeniem, że patent z "resetowaniem" mapy po zmianie zawodnika jest nieprzemyślanym rozwiązaniem. Po pierwsze zachęca to do przejścia całej tury jedną postacią a po drugie skoro dinoki walczą o dominację nad światem, to niby dlaczego dinozaur X miałby przejmować dokonania dinozaura Y?
[#2] Re: Primal Rage - recenzja

@APC74, post #1

oczywiscie jest demokracja (dzis) i szanuje twoje zdanie.
Dla mnie to przepychanie kamienia z miejsca na miejsce.
po co mam lac kogos ponownie kogo pokonalem 3 min temu.
[#3] Re: Primal Rage - recenzja
Fajna recenzja, chociaz chyba nie wypada chwalic, bo retro jest saks a amiga ma szanse na podbicie swiata - tako rzecze Mufa
[#4] Re: Primal Rage - recenzja

@Count Grishnak, post #3

ja nie wiem czemu nowe mega wypasione produkcje 3D nie ciagna ludzi po 30-stce .. :D wola lupac w cannon fooder czy bulder dasha na C64 :) ...
[#5] Re: Primal Rage - recenzja

@Count Grishnak, post #3

jak sie spodoba recenzja to trzasne jeszcze kilka kultowych gier jakich braj jest na PPA.
[#6] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #5

Pewnie ze sie podoba, dawaj mor:D Ps cos mi sie w lepetynie kolacze ze w primal rage mozna ladowac energie jaszczurow zzerajac biegajacych w kolo ludzi - prawda to?

Ostatnia edycja: 10.07.09 10:15:18
[#7] Re: Primal Rage - recenzja

@Count Grishnak, post #6

tak ..ale to w nastepnym odcinku opisujacy bohaterow ciosoy itp pod nazwa "szkola przetrwania.."

generalnie MK duuuzo lepszy
[#8] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #4

Bo dla młodego (nowego) często są zbyt skomplikowane. Wielu odpada już w tutorialach. ;)
[#9] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #2

AmigaPPC zapomniałeś napisać o tym, że można zjadać ludzi biegających tu i ówdzie. Opublikujesz listę ciosów?

Benedykt Dziubałtowski
[#10] Re: Primal Rage - recenzja

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

AmigaPPC :) ?? niech ci bedzie mozesz na mnie mowic nawet Donald Tusk :P tak liste ciosow dostal juz Sebastian opis postaci wkrotce i jak grac.. w przygotowaniu perelka Moonstone :D moze wystawie na allegro jako AmigaPPC :)
[#11] Re: Primal Rage - recenzja

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

zjadac ich nie mozna.. mozna ich podrzucac wstaja jecza i biegaja dalej ..dostajesz za to energie psioninczna
[#12] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #5

Dawaj więcej! Więcej czadu!

Ale MK2 tak najbardziej rulez. To w niego najwięcej graliśmy z kumplami, a i z czasem zmienianie dyskietek na gołej (bez dodatk. stacji dysków) A500 jednego z nich nie było nawet takie męczące ;)
[#13] Re: Primal Rage - recenzja

@Shoonay, post #12

j (bez dodatk. stacji dysków)
MK2 nie uzywa DF1 !!! przetestowane .. ciagle czeka na dysk w DF0
Primal to rzenada w porownaniu do wykonania MK2
[#14] Re: Primal Rage - recenzja
Nigdy nie gralem w PR , ale teraz po przeczytaniu recenzji to raczej zagram , a to za sprawa czarow jakie sa dostepne np "pierdnięcie" :D

Recenzja spoko , dajesz rade czekamy na nastepne ;)
[#15] Re: Primal Rage - recenzja

@Hellena, post #14

smaczku dodam do recenzji niebawem wchodzi film na polskie ekrany oparty miedzy innym na grze dostepnej na Amidze :))

http://www.youtube.com/watch?v=XlOSQ4Ibm9k
[#16] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #13

No to moja dodatkowa stacja w A600 magiczna jakaś, co? ;)
Uzywa, już ty się nie martw, używa.
Nie sprawdzałem ale pewno bootować się nie da, ale po wgraniu gry do pamięci, wrzuceniu dysku 2 do stacji DF0 a dysku 3 do DF1 nie musiałem nigdy zmieniać dysków - pod warunkiem nie wybierania Shao Khana ani Jaxa
[#17] Re: Primal Rage - recenzja

@Shoonay, post #16

dziwne ja na A500 sprawdzalem z 2.5 MB RAM byc moze zalezy od wersji. zaglera byla a DF1 stala odlogiem.

inne gry wykorzystywalem floppa zewnetrznego
[#18] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #4

ja nie wiem czemu nowe mega wypasione produkcje 3D nie ciagna ludzi po 30-stce

Akurat na świecie największą grupą dzisiejszych graczy (czyli grających w nowe gry) są ludzie z przedziału wiekowego 28-32 lata. To tylko my - nostalgicy lubimy te starocie. Dla mnie to nawet amigowe tytuły to jest w większości nowy chłam. Ja gram na małym Atari we Freda, BlueMax, Road Race itp... :)
[#19] Re: Primal Rage - recenzja

@MDW, post #18

cio tio jest Atari ?

niektore tytuly sa lepsze na 8 bitach niz na PC !!
-Bomb Jack
-Last Ninja
-Creatures
-Bulder Dash
-Giana Sister

nigdy nie lubilem Dizzy tego jajka

a co do atari (cicho bo sie nie wgra) to wszystkie gry byly zielone :D bez nadzieja !!
na comodorku lsnialy a sid pieknie gral :D

..eeeh stare trole z nas

Ostatnia edycja: 10.07.09 14:03:37
[#20] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #19

Taa.. Zorro był bardzo zielony. I Nadral był bardzo zielony. KULT - o to dopiero było zielone.
[#21] Re: Primal Rage - recenzja

@Deftronic/..., post #20

Jak ktoś miał zielony monitor Neptun to rzeczywiście wszystko było zielone. Ja tam przy Atari miałem nowy kolorowy monitor Commodore 1802.
[#22] Re: Primal Rage - recenzja

@MDW, post #21

Zielony monitor Neptun to ogólnie była przypadłość tamtych czasów, a nawet i później. Ja jeszcze w czasach kiedy wyszło DEEP/CNCD pakowałem Ami, monitor do plecaka i jeździłem 45km do naszego kodera, żeby zobaczył nowe produkcje w kolorze, a swoim efektom dorabiał paletę i optymalizował pod 020 i AGA. Zresztą OSTER do końca swojej działalności na AMI miał A500 i monitor Neptun.

Miałem szczęśie grywać u kumpla na Atari, który mia to podáczone pod kolorowy telewizor Neptun505 (bodajże) z przystawką PAL. Po praugodzinnej sesji wracało się do domu widząc kolorowe plamy przed oczyma. Prawie jak na jakimś haju.

Ostatnia edycja: 10.07.09 16:02:45
[#23] Re: Primal Rage - recenzja

@Hellena, post #14

no i wlasnie skonczylem recenzje moonstone SEBA DAJESZ :D
Primal Rage sie nie postaralem ..to fakt..
ale mysle ze w recenzje Moonstone wlozylem duzo serca i bedzie kawal orginalnego opisu na PPA !!

Ostatnia edycja: 10.07.09 16:23:30
[#24] Re: Primal Rage - recenzja
Dobra recka. Niestety wersja amigowa jeśli chodzi o oprawę siada. Mniej więcej w tym czasie były wieści o planowanej konwersji MK3 na Amigę. Jeśli miała by być podobnie skonwertowana jak PR to może dobrze, że dali sobie spokój, inna sprawa to wymagania wersji PC: oficjalnie 8MB RAM i ani trochę mniej :D co w ówczesnych czasach na Amidze niestety było dalej rzadkością no może już nie taką a jednak ilość - zakładana - sprzedanych kopii na pewno nie była czynnikiem zachęcającym dla wydawcy.
[#25] Re: Primal Rage - recenzja

@wlodek, post #24

MK 3 nie wyglądał tak źle na konsoli SEGA MEGADRIVE która miała proc niemal taki sam jak A500 (Motorolka 68000; SMD - 7.61 MHz; Amiga - 7.16 MHz). Domyślam się więc że na 68020 + 4MB Ram AGA trzecia część Mortala powinna śmigać.
[#26] Re: Primal Rage - recenzja

@wlodek, post #24

inna sprawa to wymagania wersji PC: oficjalnie 8MB RAM i ani trochę mniej

nie całkiem. o ile dobrze pamiętam było parę wersji wymagających kolejno 2MB, 4MB i 8MB
[#27] Re: Primal Rage - recenzja
Tak jeszcze z ciekawostek - wersja PRIMAL RAGE na SNES'a oraz MEGA DRIVE'a była znacznie uboższa graficznie niż ta na AMIGę. w 1995 grę wydano także na PSX'a - tu graficznie było spoko, jednak animacja była "taka se" ,resztę dobijały długie loadingi...
[#28] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #23

10 lipca oddalem pelnowartosciowy text recenzji do publikacji
czekamy wiec na dalszy bieg wydarzen.

w zanadrzu kolejne amigowe hity !!!
[#29] Re: Primal Rage - recenzja
Drobna korekta:

Gra PRINCE z 1989 roku wydana była przez Atari UK. Mam właśnie jej oryginał przed sobą. Ma tę ciekawą cechę, że umożliwia grę na dwa komputery połączone ze sobą serialem! Mogą to być różne maszyny (Atari ST, Amiga czy PC). Niezły bajer. Szkoda że człowiek nie wiedział o tym lata temu i pierwsza gra w jaką grałem przez serial to był F29 Retaliator na PC.
[#30] Re: Primal Rage - recenzja

@HOŁDYS, post #28

Chcialbym podziekowac sebastianowi rosie za wlozona prace w przeredagowanie (poprawienie bykow i zmiana liter na "polskie ogonki" bez niego text by ukazal sie w formie chaosu tak jak moje niektore komentarze...

Sebastian musi swoj czas prywatny poswiecic zeby tekst nadawal sie do upoblicznienia o tym niewielu zdaje sobie sprawe kazdy text przechodzi przez jego korekte.

DZIEKI SEBA !!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem