[#17]
Re: Icaros Desktop 1.1.4 w dwóch wersjach.
@Adrian Horn,
post #12
One disappointing thing I noticed a few times is that people new to AROS expect that since AROS is x86, it will run on their very own x86 and will support all their current hardware like network, video, sound cards. Once it does not, they tend to judge the whole system from this perspective which is not correct. Hopefully this does not happen too often.
To jest fragment wywiadu z Krzysztofem Śmiechowiczem. Idealnie pasuje do tego, jak chciałbym skomentować Twoją wypowiedź.
AROS działa na olbrzymiej ilości konfiguracji ale nie na każdej i nigdy nie będzie działał na każdej. Podobnie jak Morphos i OS4 nigdy nie będzie działał na każdym sprzęcie z procesorem PowerPC.
Jeśli naprawdę chciałbyś używać AROS-a to bez problemu dobrałbyś sprzęt na którym AROS ruszy. Parę postów wyżej wrzuciłem link do strony z listą kompatybilnego sprzętu. Prawdopodobnie Twoja płyta główna lub karta graficzna są niekompatybilne z AROS-em i nie oczekuj, że ktoś KIEDYKOLWIEK napisze wersję specjalnie pod Twój zestaw.
PS.
Mój Athlon 1,7 + Rdeon 9600 i 512 mb ramu to chyba za dużo na ten system
Na komputerze syna (Pentium D 2,8GHz, 3GB Ramu, SATA 200 GB) zainstalowałem bez problemu AROS-a i działał i to jeszcze jak...
Ostatnia edycja: 30.08.09 10:11:46